Wersja 1.12.0 Beta 2 - O takie Groups Color Wam chodziło?
Przemo - 20-11-2005, 18:00 Temat postu: O takie Groups Color Wam chodziło? W załączniach screeny
Radek - 20-11-2005, 18:02
dokładnie o to - gratulacje Przemo !
nasedo - 20-11-2005, 18:07
Wsumie to nie ma sensu powtarzac po rusku, ale to ja Ci najwiecej marudzilem o te kolorowanie i dokladnie o to chodzilo Pelna alternatywa dla CR Gratulacje
ORI - 20-11-2005, 18:07
Tak o to Gratulacje
vioka - 20-11-2005, 18:07
rewelacja
warna - 20-11-2005, 18:08
i pewnie nie jesttak zagmatfane jak CR
BlueMan - 20-11-2005, 18:23
Superowe, bo na prawdę nieraz tego brakowało.... teraz trzeba będzie uwarzać, aby forum nie wyglądało jak choinka od tych kolorków
irekk - 20-11-2005, 18:25
wow i przynajmniej nie trzeba bedzie sie bawic z CRem
TolkFan - 20-11-2005, 18:56
Niezłe Ale jak juz wyjdzie 1.12 to przydałaby się jakaś instrukcja gdzie co w kodzie usunąć żeby żeby ograniczyć 'kolorowatość' tylko do legendy, bo już widze jak wielbiciele mhhhroocznych stylów jak subBlack narzekają, że im się choinka z forum robi ;P
irekk - 20-11-2005, 19:04
nie przesadzasz juz tym wygodnictwem? ja rozumiem chcielibyscie ze sciagacie instalke i wam sie zsamo instaluje nkonfiguruje etc no ale bez jaj. jak tak ci przeszkadza choinka to nie rob 30 grup zrob 2 admini i modzi koniec
Przemo - 20-11-2005, 19:17
Domyślnie jak się nic nie będzie robić to jest tak jak w standarcie, czyli admin, jr admin i mod nie w rodzaju grup tylko po prostu tak jak zwykle. Mozna do tego dodac kolorową grupę albo mozna tez usunąć z edycji stylu kolor np. dla moda i zniknie w legencie funkcja moderator i kolor, podobnie admin i jr_admin. Jedyny minus to to, że dla koloru grupy nie ma obsługi w stylach. Tak więc albo zostawimy 3 podstawowe kolory z obsługą kolorów stylów albo męczymy się z dobraniem kolorów do wszystkich stylów. Ale nie będzie żadnym problemem dorobienie malutkiego moda który by zamieniał kolory odpowiednio dla każdego stylu, tylko to juz nie w standarcie. Poza tym nie wiadomo czy zmiana olorów osobno dla każdego stylu to dobry pomysł, powstaną nieporozumienia, że admin jest czerwony a u innych pomarańczowy itp.
TolkFan - 20-11-2005, 19:31
qbs napisał/a: | nie przesadzasz juz tym wygodnictwem? ja rozumiem chcielibyscie ze sciagacie instalke i wam sie zsamo instaluje nkonfiguruje etc no ale bez jaj. jak tak ci przeszkadza choinka to nie rob 30 grup zrob 2 admini i modzi koniec |
Wygodnictwo byłoby gdybym się domagał opcji w PA usuwającej kolorki, i to jeszcze z uwzględnieniem osobnych opcji czy tylko w index, czy viewforum też itp. Ja tylko pytałem czy ktoś byłby w stanie napisać instrukcje co gdzie wywalić w kodzie forum żeby mieć kolor wyłącznie w legendzie ;P
Ale może się pośpieszyłem, w końcu to dopiero beta
pietrex - 20-11-2005, 20:09
Przemo, odlot, a i jest przewaga nad CR, bo są podkreślenia, skreślenia itp.
//do postu poniżej:
racja, zapomniałem ale i tak Przemuś rządzi na pewno czymś nas jeszcze zaskoczy
Radek - 20-11-2005, 20:13
w CR tez sa to jest po prostu dowolny css wklepany w pole styl, np.:
Kod: | text-decoration: overline |
Widmo - 20-11-2005, 20:22
kolorowe kredki... w pudeleczku nosze, mam nadzieje ze admini wykarza sie intligencja i nie bedziemy mieli for choinek
|
|
|