Ogólna pomoc dotycząca stylów - Zmiana strony glownej...
!speed! - 29-06-2006, 10:06 Temat postu: Zmiana strony glownej...
a wiec... chcialbym zeby pod obrazkiem byl odnosnik do strony glownej... a nie do portalu to po pierwsze
po drugie jak zrobic zeby te napisy (Faq ,Szukaj... itd... ) byly na obrazku.... bo obrazek bym sobie rozciagnal... ... i kolor tych napisow zmienil na inny ? jak to zrobic
po trzeciez... chcialem zmienic tlo... na taki czerwonawy.... pod kolor obrazku... widac ... ze jest biale ... wiec jak to zrobic ?:)
z gory dziekuje za pomoc
pietrex - 29-06-2006, 11:56
!speed! napisał/a: | a wiec... chcialbym zeby pod obrazkiem byl odnosnik do strony glownej... a nie do portalu to po pierwsze |
pa->ogólne->konfiguracja portalu (czy jakoś tak)->logo forum linkiem do portalu
!speed! napisał/a: | po drugie jak zrobic zeby te napisy (Faq ,Szukaj... itd... ) byly na obrazku.... bo obrazek bym sobie rozciagnal... ... i kolor tych napisow zmienil na inny ? jak to zrobic |
było SETKI razy - overall_header.tpl i trochę znajomości htmla
!speed! napisał/a: | po trzeciez... chcialem zmienic tlo... na taki czerwonawy.... pod kolor obrazku... widac ... ze jest biale ... wiec jak to zrobic ?:) |
plik .css stylu
!speed! - 30-06-2006, 09:33
mozna ciut jasniej ? bo za bardzo nic z tego nie rozumiem
pietrex - 30-06-2006, 09:47
www.kurshtml.boo.pl
Naucz się htmla i cssa, a zrozumiesz...
!speed! - 30-06-2006, 17:01
nie o to chodzi... ze nie umiem... tylko nie wiem w ktorym zmieniac.. i jak... :]
to tak jakbym powiedzial Tobie... przeczytaj ksiazke... o kulturystyce... i zrob... z siebie kulturyste w chwile... :]
to wlasnie tak samo jak Ty mi pomagasz .... kazesz mi przeczytac html... ok... przeczytalm... :] no i dalej nie wiem gdzie mam zmieniac :]
bo nie wiem ktore rzeczy zamieniac
szpak - 30-06-2006, 19:20
!speed!, chcesz zrobic tyle ruchów w kodzie ze lepiej jak bym to zrobił niż mam Ci podawać jak zrobić
a podać Ci jak zrobić ?? no niewiem bo muszę widzieć co już zrobiłeś w overall_header.tpl bo ja mam ten plik ale nie rozgrzebany i instrukcja jak to zrobić nie będzie zgodna z Twoim plikiem
tak btw to jak Ty chcesz rozmieścić te przyciski , w którym miejscu , na jakiej wysokości ? jaki mają mieć kolor ? i wiele innych pytań
Pamiętaj że musisz odpowiednio obrazek pociąć aby wkomponować te menu na nim, bo jeśli nie potniesz to laska się rozciągnie i menu będzie na samym środku
podsumowanie....
odpalić FronPage i uczyć się html`a a przedwszystkim jak generować tabele i jak ciąć do tabel grafikę
lub
komuś to zlecić
|
|
|