Archiwum działu Ogólne (posty do 12.2007) - [1.12.*] Kilka pytań
szymel - 09-08-2006, 03:03 Temat postu: [1.12.*] Kilka pytań 1. Czy można przydzielić kilku moderatorów do danej grupy (nie adminow)
2. Jak zrobic kogos moderatorem forum (pelni funkcje podobna do JA ale na moim forum JA nie ma wogole) ale tak coby sie nie wyswietlal w tytule "forum moderowane przez..."; a najlepiej jak pozwolic komus moderowac cale forum bez nadawania uprawnien admina.
zimon - 09-08-2006, 08:33
ad 1. moderator grupy może być tylko jeden
ad 2. robisz grupę moderatorów i ustawiasz tej grupie moda na wszystkie fora
jeśłi chcesz mieć JA to powinieneś przeczytać to
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=21450
[ Dodano: 09-08-2006, 08:34 ]
lub kiedy jesteś zalogowany jako admin wchodzisz do profilu tego komu chcesz dać moda i klkasz na zezwolenia i ustawiasz mu moderator wszędzie
Gozda - 09-08-2006, 09:24
zimon napisał/a: | lub kiedy jesteś zalogowany jako admin wchodzisz do profilu tego komu chcesz dać moda i klkasz na zezwolenia i ustawiasz mu moderator wszędzie | Wtedy każdy dział będzie podpisany jego nickiem.
Najlepiej stwórz grupe ModTeam i nadaj jej uprawnienia na wszystkie fora
szymel - 09-08-2006, 14:43
Moze malo precyzyjnie napisalem...
Mam grupe modow, ktora moderuje wybrane dzialy i tu jest OK, ale dodatkowo chcialbym aby grupa Kierownik mogla moderowac wszystkie dzialy bez dopisywania ich do tytulu dzialu.
Gozda - 09-08-2006, 15:13
To stworz grupe Kierownicy nadaj jej uprawnienia na wszystkie fora oraz ustaw ją jako ukrytą.
szymel - 09-08-2006, 16:33
Rzeczywiscie to rozwiazuje sprawe choc nie wiem czemu na to nei wpadlem
a odnosnie 1 pkt. to czy mozliwe jest jakies przerobienie by to nie dany uzytkownik ale jakas grupa userow (kierownik) byla moderatorem grupy?
|
|
|