Wersje 1.9 i starsze - forum widoczne tylko dla grupy
spin - 19-06-2004, 16:31 Temat postu: forum widoczne tylko dla grupy gdzie moge ustawić w PA, żeby dane forum (cała kategoria) było widoczne tylko dla userów znajdujących sie w zdefiniowanej przeze mnie grupie... szukałem tej opcji, ale znaleźć nie moge
BPL - 19-06-2004, 16:35
Utaw wszystkie fora w danej kategori dla kogo maja byc widoczne to i kategorii nie beda inni widziec (fora-> zezwolenia)
spin - 19-06-2004, 16:39
kox napisał/a: | Utaw wszystkie fora w danej kategori dla kogo maja byc widoczne to i kategorii nie beda inni widziec (fora-> zezwolenia) |
tylko tam nie ma utworzonych przeze mnie grup
shqvarny - 19-06-2004, 21:18
było o tym już conajmniej ze 2 razy...
1.najpierw wybrane subforom ustaw prywatne (ukryte) (chyba nie sprawia żadnych problemów)
pa -> fora -> zarządzaj - by utworzyć
pa -> fora -> zezwolenia -> utworzona kategoria -> prywatne czy jaki? inny rodzaj dostępności
2.potem wejdź w zezwolenia grup i daj im możliwość przeglądania, pisania itp. - co tam chcesz, co tam potrzebujesz...
pa -> grupy -> zezwolenia -> dana grupa -> dostęp zabroniony/zezwolony
bardziej szczegóżowo nie mogęem chyba tego opisać - może przynajmniej nie będzie już o to pytań... nie mówcie tylko że nie działa, bo tak w?a?nie robiłem i wszystko chodzi mi cacy...
have enjoy
ps. Cytat: | tylko tam nie ma utworzonych przeze mnie grup |
nawet był nie może - bo dostępno?? ustawia się w zezwoleniach grup, a nie for...
|
|
|