Archiwum działu Ogólne (posty do 12.2007) - [Problem] zmiana hasla shakowane forum :o
Ferson - 03-09-2007, 07:34 Temat postu: [Problem] zmiana hasla shakowane forum :o wejdźcie na moje forum widoczne w profilu i zobaczcie ilu jest administratorów
nie wiem co sie stalo
gdzie lezy plik który ma zapisane wszystkie te dane tzn: hasla itd
bo chcialbym sobie zmienic i tam pozadek zrobic
z góry dzięki
joli - 03-09-2007, 08:08
Oni nie sa tak naprawde administratorami, maja tylko kolor administratora dzięki przynależności do grupy. kto ich tam dodał? Zastanów się, czy ktos, moż grupa jets otwarta, i każdy sie moze dodać, a może ustawiłes automatyczne dodawanie w opcjach grupy i jakąs liczbę postów, którą własnie przekroczyli? Sprawdz, nie moze byc automatyczne, grupa ma byc zamknięta, a liczba postó na wszlki wypadek 999999999.
Wywal ich z grupy $administratorzy. To po pierwsze. Po drugie, bez paniki.
Dane - hasła userów i ich rzeczywiste zezwolenia (bo oni nie maja zezwolen adminow) sa w bazie w tabeli users. Admin ma user_level=2
Ferson - 03-09-2007, 12:07
joli, ale nie mam dostepu do panelu bo ktos mi haslo zmienil i nie mogew tego zmienic
z tego co widze to mi napisalas jak zmienic to haslo ale mógłbym prosic o dokladniejsze rozpisanie
na ftp w jakims pliku moge to haslo zmienic
pomógł po zakonczeniu topica
Radek - 03-09-2007, 12:08
Ferson, haslo mozesz zmienic zapytaniem do sql:
Kod: | UPDATE phpbb_users SET user_password = MD5('haslo') WHERE username = 'Twoj_nick' |
joli - 03-09-2007, 13:43
A haslo do ftpa, do bazy i do konta musisz zmienic w cpanelu konta. Jesli nie masz do niego dostepu, musisz to zglosic administratorowi serwera, da Ci nowe
Ferson - 03-09-2007, 20:55
ustawilem w total comanderze atrybut public_html na 700 zeby nie namieszal
mam na dysku baze danych z wczoraj.
nie wiem jak sie ten koles wlamal ale potrzebuje jakies latki
macie jakies ?
|
|
|