Archiwum działu Ogólne (posty do 12.2008) - [Problem] Dostęp do forum na niezarejestrowanych i ...!!!
boommax - 26-12-2007, 03:44 Temat postu: [Problem] Dostęp do forum na niezarejestrowanych i ...!!! Witam.
Mam pewien problem...czy jest możliwość, aby forum(tematy) było(y) widoczne dla niezarejestrowanych, ale z kolei po zarejestrowaniu się zostają oni przydzieleni do jakiejś grupy, która widzi tylko jeden dział, ale nie całe forum, dopiero po dodaniu ich do drugiej grupy odzyskają pełną funkcjonalność forum.
Ktoś ma na to pomysł??
nicon - 26-12-2007, 04:03
boommax, zezwolenia for, zezwolenia zaawansowanie, ustaw we wszystkich poza tym jednym na 'prywatne', stwórz dwie grupy:
grupa numer 1 => zezwolenia grupy => dostęp zabroniony,
grupa numer 2 => zezwolenia grupy => dostęp zezwolony.
boommax - 26-12-2007, 13:25
To to wiem, tylko, że wtedy niezarejestrowani nie mogą już czytać całego forum, a na tym mi zależy!!
gaku - 26-12-2007, 13:30
boommax, czyli niezarejestrowania mająwidzieć wszystkie fora, grupa 1 tylko jedno forum, grupa druga wszystkie fora ?
boommax - 26-12-2007, 22:37
Tak, dokładnie...po prostu jest straszny problem z nowo zarejestrowanymi-kompletnie nie czytają regulaminu, a tak przynajmniej będą zmuszeni, bo w nim będą dalsze wskazówki...troche to trudne, ale cóż...muszą cierpieć
gaku - 27-12-2007, 16:10
no dobra, ale w takim razie moje pytanie... po co się rejestrować skoro jako niezarejestrowani maja to, co Ci najbardziej zaawansowani ?
|
|
|