Archiwum działu Ogólne (posty do 12.2008) - [OffTopic] Pola w profilu
Woocash - 19-04-2008, 13:57 Temat postu: [OffTopic] Pola w profilu Witam.
Jak zrobić aby pola w profilu (liczba postów, data przyłączenia) gdy się przegląda tematy czytały html? bo konkretnie chciałbym wstawić w jedno pole obrazek i nie wiem jak to zrobić.
Ponadto potrzebuje zrobić takie coś aby mógł tym polem zarządzać tylko admin.
arcy - 19-04-2008, 20:06
PA \ Pola w profilu
Tam masz możliwość dodawania nowych pól i zarządzania nimi. Także ustawienia aby użytkownik nie mógł pola zmieniać.
Woocash - 19-04-2008, 21:12
arcy napisał/a: | PA \ Pola w profilu
Tam masz możliwość dodawania nowych pól i zarządzania nimi. Także ustawienia aby użytkownik nie mógł pola zmieniać. | Ok to jest najmniej ważne. Interesuje mnie jak włączyć tam html żebym mógł wsadzić tam jakąś ikonkę
joli - 19-04-2008, 21:39
nie masz właczac
tylko wstawic odpowiedni prefiks:
na przykład:
i sufiks:
potem wystarczy wpisac sama nazwe obrazka i obrazek sie pokaze
Woocash - 19-04-2008, 22:20
To działa Dzięki Ci dobry człowieku właśnie o to mi chodziło
Jeszcze takie jedno amatorskie pytanko jak zmienić kolejność pól w profilu?
joli - 19-04-2008, 22:45
W PA ustawiasz kolejnosc, ale pol dodanych. Jesli masz dodane tylko to jedno, a reszte z tych juz gotowych, to dzubanie w plikach stylu zostaje. Musisz dokladnie okreslic co i gdzie chcesz miec, pokazac na forum gdzie masz teraz, zalozyc usera testowego, aby mozna bylo dokladnie obejrzec, co i jak. Wtedy bede mogla Ci pomoc.
dział style do tego słuzy
Woocash - 19-04-2008, 22:48
Ok już nie będe zakładał tematu ja taką bzdurkę.
Chce tylko zmienić kolejność pól już ręcznie dodanych bo mam w sumie trzy w: PA -> pola profilu. Gdzie to można zrobić?
joli - 19-04-2008, 22:49
wlasnie tam...
Woocash - 19-04-2008, 22:52
Sorki za ciemnotę ale mam tylko:
Nazwa pola ---------------------------- [Edycja/Podgląd]
joli - 19-04-2008, 23:13
Racja. zapomnialam dopisac, ze trzeba je dodawac w kolejnosci, w jakiej sie maja pokazac (lub odwrotnie, juz nie pamietam.) one sie ustawiaja wedlug ID w bazie.
Woocash - 20-04-2008, 10:00
Ups... no to mam problem bo stworzyłem już tabelę adv_person i będe ją musiał usunąć a wtedy się skasują wszystkie zaproszone osoby.
Da się to jakoś inaczej zmienić?
joli - 20-04-2008, 11:22
tak, w tabeli profile_fields musisz zmienic ID - tak, aby kolejnosc cie zadowalała. Np masz trzy pola - , maja ID - 1, 2 i 3 - musisz zmienic według własnej kolejnosci, czy jesli trzecie ma byc pierwsze, daj mu id4, pierwsze ma byc drugie, daj mu ID 5 i drugiemu daj id 6, w ten sposob ustawia sie w odpowiedniej kolejnosci.
Zrob to spokojnie, recznie, w phpmyadminie, uzywajac opcji "przegladaj" dla tabeli i oloweczka przy danym wpisie. Pamietaj, ze dwa pola nie moga miec rownoczesnie tego samego ID, a numery ID nie musza zaczynac sie od 1, moga, wlasnie tak, jak podalam na przykladzie, zaczynac sie np od 4, czy wiecej, byle kolejnosc byla dobra. Zrob na wszelki wypadek wczesniej kopie tej tabeli.
|
|
|