Problem z modyfikacją - dodanie piw userowi
meler85 - 20-08-2008, 18:59 Temat postu: dodanie piw userowi witam jak dodać piwa użytkownikowi ponieważ stworzyłem mu nowe konto bo to poprzednie przestało działać co opisywałem w tym temacie http://www.przemo.org/php...pic.php?t=60572
szresi - 20-08-2008, 19:04
nie można.
Znaczy teoretycznie można mu dopisać ręcznie ilość piw ale po chwili znów będzie miał ich 0 , wpis w tabeli piw to nie tylko puste liczby. Piwo musi przecież być od kogoś dla kogoś , postawione w danym poście w danym temacie itd.. nie da się tego "oszukać".
nicon - 20-08-2008, 19:22
szresi77, da się, tyle, że trza by troszeńkę popracować W zależności od ilości piw... <; Ale wszystko się da [; Myślę, że łatwiej byłoby `naprawić` wcześniejsze konto.
SIWY DYM - 20-08-2008, 19:32
szresi77 napisał/a: | nie można.
Znaczy teoretycznie można mu dopisać ręcznie ilość piw ale po chwili znów będzie miał ich 0 , wpis w tabeli piw to nie tylko puste liczby. Piwo musi przecież być od kogoś dla kogoś , postawione w danym poście w danym temacie itd.. nie da się tego "oszukać". |
Skoro tak to czemu jest tak że np. po skasowaniu tematu w którym padły piwa ich ilość nadal jest pokazywana w Nasi użytkownicy napisali xxx postów, tematów xxx, postawili xxx piw skoro np. postawione piwo przez ushera w jego profilu "wyrównało" się czyli odjęło mu postawione piwa w temacie który został skasowany? Jest na to jakaś odpowiedź?
szresi - 20-08-2008, 19:42
SIWY DYM napisał/a: |
Skoro tak to czemu jest tak że np. po skasowaniu tematu w którym padły piwa ich ilość nadal jest pokazywana w Nasi użytkownicy napisali xxx postów, tematów xxx, postawili xxx piw skoro np. postawione piwo przez ushera w jego profilu "wyrównało" się czyli odjęło mu postawione piwa w temacie który został skasowany? Jest na to jakaś odpowiedź?
|
Bo licznik piw , o którym mówisz nie pobiera na bieżąco informacji z tabeli piw, tylko z innej. Usunięcie rekordów z tabeli piw nie powoduje zmniejszania się licznika.
SIWY DYM - 20-08-2008, 19:44
szresi77 napisał/a: | Bo licznik piw , o którym mówisz nie pobiera na bieżąco informacji z tabeli piw, tylko z innej. Usunięcie rekordów z tabeli piw nie powoduje zmniejszania się licznika. |
W takim razie jest jakaś możliwość np. poprzez zapytanie do bazy które spowoduje "aktualizację" licznika o którym wspomniałem do stanu faktycznego postawionych piw?
Sorki adminka za zejście z głównego wątku
szresi - 20-08-2008, 19:45
nicon-, no napewno , ale już sobie wyobrażam ile by było klepania, nawet jeśli user miałby te 100 piw, nie mówiąc o większej ilości , a i tak nie ma gwarancji że będzie dzialało. Z resztą już kiedyś próbowaliśmy takich rzeczy... wypełnialiśmy żmudnie wszystkie pola jakie tylko łącza się z userem i beermodem i baza nie przyjęła czegoś takiego.
[ Dodano: 20-08-2008, 19:46 ]
SIWY DYM, drugie zapytanie sql w temacie dot. modyfikacji beer counter..
PS. Podsunąłeś mi myśl żeby zrobić dodatek żeby piwka aktualizowały się do stanu faktycznego, powiedzmy raz dziennie..
meler85 - 20-08-2008, 20:34
ok dzięki wszystkim za odpowiedz chciałem dodać mu prawie 15 tys. piw klikam pomogł/ła
|
|
|