Bazy danych SQL - jaka tabela odpowiada za zarejestrowanych uzytkowaników
Rynek20 - 28-12-2008, 19:04 Temat postu: jaka tabela odpowiada za zarejestrowanych uzytkowaników Witam
chciałbym zresetowac zarejestrowanych userów na forum tak zeby bylo 1 zarejestrowany zemna adminem
jaka tabela w bazie za to odpowiada? pewnie msze zostawic swoj profil zeby pzoneij wejsc na forum jako admin?
czekam na podpowiedzi
nicon - 28-12-2008, 19:10
phpbb_users.
Kod: | delete from phpbb_users where user_id >2; |
To Ci usunie wszystkich użytkowników poza Twoim.
koziolek - 28-12-2008, 19:20
Tabela odpowiadająca bezpośrednio za uzytkowników to: phpbb_users - zostaw usera o id -1 bo to konto gościa
Ale inne tabele też odpowiadają za uzytkowników, np.:
phpbb_users_warnings - ostrzeżenia
phpbb_user_group - przydział do grup
Ilość zarejestrowanych wyświetlana pod "Kto jest na Forum" jest w phpbb_config - usercount
Rynek20 - 28-12-2008, 19:31
zrobilem te kasowanie i kurna usunelo mnie tez bo sie okazalo ze nie mam id 2 tylko wieksze , jak teraz zrobic przez baze danych aby mi dac admina ? tzn panel adminstracyjny? tam w "levels" ? czy cos ? czekam na pomoc bo teraz jestem bezradny
koziolek - 28-12-2008, 19:43
Jak nie masz użytkownika to musisz go dodać Kod: | INSERT INTO phpbb_users( `user_active` , `username` , `user_password` , `user_level` ) VALUES ( 1, 'nick_admina', MD5( 'haslo' ) , 1); |
Chyba, że zarejestrowałeś się albo chcesz wykorzystać użytkownika o id 2 (którego nie usunąłeś) to zmień user_level na 1.
|
|
|