Poszukiwania - [szukam] Junior Admin nie usuwa forów
adibar - 10-05-2010, 12:51 Temat postu: [szukam] Junior Admin nie usuwa forów Witam
Czy ktoś z Was może mi podpowiedzieć, w którym pliku dokonać zmian, żeby Junior Admin nie mógł usuwać forów, działów, kategorii, itp. po udostępnieniu mu zarządzania forami (PA>Fora>...)?
ziommistrz - 10-05-2010, 12:53
PA-> Użytkownicy -> Użytkownicy -> wybierasz usera-> klik na JR -> i tam zaznaczasz.
adibar - 10-05-2010, 12:57
Co tam zaznaczam?
ziommistrz - 10-05-2010, 12:58
Tam zaznaczasz do czego user ma mieć dostęp.
No tego co wiem tak dajesz junior moda, to zwykły użytkownik z uprawnieniami tymi co mu dasz.
adibar - 10-05-2010, 13:40
Kolego. Niepotrzebnie rozmydlasz wątek.
Dla twojej wiadomości wyjaśnię, że Junior Adminowi dajesz dostęp do wybranych funkcji Panelu Administracyjnego. Jeśli dasz mu możliwość zarządzania forami (PA>Fora>Zarządzaj), choćby po to, żeby mógł tworzyć nowe, to będzie miał również możliwość ich usuwania (patrz załącznik), a tego bym nie chciał.
Proszę o konkretne odpowiedzi!
Paradis - 10-05-2010, 13:44
adibar, PA>Użytkownicy>Użytkownicy>Wybrany użytk. [JR]>Jak klikniesz JR będą pola do zaznaczenia. Poszukaj Fora>Zezwolenia i NIE ZAZNACZASZ tego pola
[ Dodano: 10-05-2010, 13:45 ]
Ja wiem o co chodzi, że Junior admin bedzie mógł tylko edytować fora a nie usówać. Nie wiem jak tak zrobić no i sam jestem ciekawy.
Oneitatsu - 11-05-2010, 12:41
Usuwanie forów wchodzi w skład zarządzania nimi i dlatego nie można tego wykonać od tak. Jeśli zależy ci, aby ktoś nad tym posiedział i być może doszedł do konkluzji, to napisz w dziale zleceń - wcześniej zapoznając się z tamtejszymi zasadami.
|
|
|