To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersja 1.12.0 Beta 2 - [Ważne] Wersja 1.12.0 Beta 2 - testy

nasedo - 23-11-2005, 21:26

taka mala propozycja.. proponowalby umiescic info o edycji tam gdzie bylo wczesniej, tzn na dole postu, a nie linijke pod nim, bo po prostu tak ladniej wyglada.
irekk - 23-11-2005, 22:51

ale jak jest tam gdzie teraz to jest bardziej widoczne i rzuca sie w oko odrazu. a pozatym czy tego sie nie da osiagnac poprzez edycje stylu?
no_face - 24-11-2005, 00:30

Wlasnie zdecydowanie lepiej wygladalo jak bylo nizej.
irekk - 24-11-2005, 04:15

nie da rady ignorowac tematow sa one dalej w szukajce :?
BlueMan - 24-11-2005, 08:50

index.php napisał/a:
Powered by phpBB modified v1.8 by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.31 sekundy. Zapytań do SQL: 228

Aż cieżko uwierzyć, że aż o tyle zostało to zmniejszone :)

Anonymous - 24-11-2005, 10:27

nie widziałem, żeby ktoś podał więc daję kod na łapanie pozycji myszy (działa pod IE, FFx i chyba również Operą)
Kod:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
// It's best to monitor mouse co-ordinates with a dedicated handler:

var mouseX, mouseY;

function getMousePos(e)
{
if (!e)
var e = window.event||window.Event;

if('undefined'!=typeof e.pageX)
{
mouseX = e.pageX;
mouseY = e.pageY;
}
else
{
mouseX = e.clientX + document.body.scrollLeft;
mouseY = e.clientY + document.body.scrollTop;
}

}

// You need to tell Mozilla to start listening:

if(window.Event && document.captureEvents)
document.captureEvents(Event.MOUSEMOVE);

// Then assign the mouse handler

document.onmousemove = getMousePos;

// Then your mouseover function can just read mouseX and mouseY directly.
function clickIE() {if (document.all) { URL = "form.php?x="+event.clientX+"&y="+event.clientY; window.open(URL, '1', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=300,height=150');return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) { URL = "form.php?x="+mouseX+"&y="+mouseY; window.open(URL, '1', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=300,height=150');return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}
// -->
</script>

A moja propozycja do bety: (nie wiem czy jest, sorry, naprawdę nie miałem czasu) możliwość edycji w panelu admina większości wyświetlaych informacji/błędów takich jak te przy zarejestrowaniu się.

Anonymous - 24-11-2005, 10:34

niestety skrypt jednak nie działa pod Operą. tutaj jest drugi, niesprawdzony, który podobno działa:
Kod:
function doSomething(e)
{
    var posx = 0;
    var posy = 0;
    if (!e) var e = window.event;
    if (e.pageX || e.pageY)
    {
        posx = e.pageX;
        posy = e.pageY;
    }
    else if (e.clientX || e.clientY)
    {
        posx = e.clientX;
        posy = e.clientY;
        if (isIE)
        {
            posx += document.body.scrollLeft;
            posy += document.body.scrollTop;
        }
    }
    // posx and posy contain
    // the mouse position relative to the document
    // Do something with this information
}

Źródło

Krakers - 24-11-2005, 13:31

Mam prośbę odnośnie aktualizacji stylów.
Czy będzie dostępna lista nowych elementów do umieszczenia w kodzie (sam bym sobie zlokalizował i umijescowił) zamiast tej długiej i żmudnej instrukcji Znajdź-> Zmień. Krótka lista (krótka=treściwa) nowych pozycji do wrzucenia z ewentualnym wyjaśnieniem do czego mają one służyć.

Niestety nie mam możliwości przetestowania nowej wersji, nie znalazłem tego w changelogu więc podsuwam pomysł -> wyłączenie forum nie wyłącza portalu i na odwrót.

Littlefinger - 24-11-2005, 21:08

Ściągnąłem i załadowałem pliki na swój serwer, jednak nie udało mi się odnależź update'u do nowej wersji dla bazy danych. Wogle nie ma folderu scripts. Czy ktoś może mi pomóc ?
ORI - 24-11-2005, 21:13

Littlefinger, czy Ty nie umiesz czytac??!! Przeczytaj pierwszy post w temacie !!! To jest wersja do testow a nie do stawiania na forum :roll:
niedzwiedz_2 - 24-11-2005, 21:23

Zanim zadasz pytanie użyj narządu zwanego
Mózgiem

Jak już pisałem: przydało by się dać tu definicję słowa "beta" :roll:
Zanim zadasz pytanie użyj narządu zwanego
Mózgiem

Anonymous - 24-11-2005, 23:40

To ja moze tez do propozycji dorzuce trzy grosze. Moze ktos uzna to za pozyteczne :)

1. Otóz po zablokowaniu forum opcją: PA -> Ogóle -> Konfiguracja -> Główne -> Wyłącz forum i bedąc nadal zalogowanym jako administrator przy probie wejscia na forum rowniez widzimy tylko komunikat, jaki sami wpisalismy jako powod chwilowego wyłączenia forum.
Czy nie dałoby się zrobic tak, aby administrator mógł normalnie wejsc na forum i przeglądać je pomimo tego, ze jest ono zablokowane?

2. PA -> Fora -> Zezwolenia ogólne
Domyślnie wszędzie mamy ustawione na "WSZYSCY":

Ustawiam zezwolenia, np. tak jak na poniższym screenie:

i klikam na "Wyślij". Wysyła i wszystko działa tak jak ustawiłem, ale po tym nadal we wszystkich polach widać:

pomimo ze ustawienia zostały przyjęte.
Czy nie dałoby się zrobić tak, aby po ponownym wejsciu do "Ustawień ogólnych" widoczne były opcje, jakie ostatnio zaznaczyliśmy? Po xx miesiącach nie każdy dokładnie pamięta co gdzie ustawił i zeby być pewnym znowu trzeba to robić od początku, a co za tym idzie - zamykac forum i ustawiac od nowa zezwolenia dla niektórych działów, do ktorych mają dostęp tylko niektorzy uzytkownicy. Jest to deko niewygodne.

Wiem ze w becie jest jeszcze masa do poprawienia, bo czytam wszystkie wątki, dlatego nie bede nalegał na uwzględnienie powyzszych prosb :)

Widmo - 24-11-2005, 23:54

przy edycji postu pojaiwiaja sie znaczki typu
Kod:
&2343;
o dziwo przy wysylaniu sie zamienia spowrotem na poprawny text. ale przy edytowaniu nieelegancko to wyglada...

nasedo - 24-11-2005, 23:57

w shoutboxie cenzury, ktora ma byc zamieniona w kod html, nie wyswietla jako efektu dzialania kodu, a jako kod :D myslalem, ze widmo to zglosi 8)
Widmo - 25-11-2005, 00:02

od zglaszania takich rzeczy malo waznych sa kosmici... 8)