Ogłoszenia - Jakie znacie błędy w wersji 1.12.6p4
simon231 - 28-01-2010, 15:22
Cytat: | Wtedy w bbcode manager wylaczsz youtube i korzystasz z tego wbudowanego, nic sie wtedy nie powinno gryzc i jesli bbcodemanager jest zrobiony porzadnie to stare filmy powinny dzialac. |
No tu mamy problem, bo BBCM jest fatalny. Sam w sobie ma kupę błędów, a niezliczone ilości tworzy w skrypcie
Nie polecam BBCM nikomu kto szanuje swoje forum...
Chyba, że "ktoś" go w końcu naprawi - bo wymaga remontu generalnego
Również jestem za tym, aby dodać 2 poprawki:
a) poprawki skryptu
b) nieobowiązkowe modyfikacje...
Zet - 28-01-2010, 16:03
Występuje problem z banowaniem adresów IP zawierających liczbę 255, np. gdy dodaję bana dla adresu IP 80.53.255.70 to w efekcie powstanie ban 80.53.*.70 albo po dodaniu bana 80.53.113.255 powstanie ban 80.53.113.*
lui754 - 28-01-2010, 16:40
Zet, Twój podpis/sygnaturka jest niezgodna z regulaminem. Zapoznaj się z pkt 2 oraz 3 Regulaminu tego forum. |
croco - 28-01-2010, 20:00
Ja mam takie pytanie do Przema, czy dałoby radę zrobić jeszcze coś w kierunku większej wydajności i szybszego działania dużych for? Jakaś zmiana która odciążyłaby skrypt, pozwalała większym stronom na przemo działać szybciej - czy będą tego typu poprawki w nowej wersji?
Pozdrawiam
aqvario - 28-01-2010, 20:21
Jeśli już mówicie o wprowadzaniu nowych funkcji, a nie tylko poprawianiu istniejących błędów, to myślę, że parę anty oftoperskich opcji także przydałoby się:
- możliwość ustawiania minimalnej i maksymalnej ilości znaków w poście z wyłączeniem quote, code, url, img itd.
- antyflood, nie pozwalający pisać częściej niż co ileś minut tej samej osobie w tym samym temacie (z możliwością ustawiania w temacie różnych wartości dla różnych userów)
- limit postów na dobę/godzinę, dla wyjątkowych offtoperów, z wyłączeniem konkretnych tematów/działów
Oprócz ostatniego, mody są powszechne, ale takie rzeczy powinny być w standardzie.
EDIT:
Przypomniało mi się. Podczas zamieszczania zdjęć w tagach IMG, które znacznie przekraczają szerokość ekranu (np 2000 pikseli szerokości), taki temat staje się prawie niemożliwy do moderacji, gdyż podczas moderacji obrazy nie są skalowane, a są dostępne w oryginalnej wielkości. Nie pojawia się też na dole belka przesuwania poziomego ekranu i jedyny sposób to zmniejszanie w przeglądarce obrazu. Tyle, że wtedy moderację jeszcze trudniej przeprowadzić. Są dwie drogi rozwiązujące ten problem
1. Skalowanie w tagach IMG powinno działać także podczas moderacji forum
2. powinna pojawić się belka przewijania poziomego.
adrian507120 - 28-01-2010, 21:57
Recaptcha tam wcale nie trzeba się rejestrować ipb przecież ma to w standardzie jak i MM.Host
Przemo - 30-01-2010, 02:45
croco napisał/a: | czy dałoby radę zrobić jeszcze coś w kierunku większej wydajności i szybszego działania dużych for | W wersji 1.12.7 będą dwie takie poprawki, powinny w jakimś stopniu zwiększyć wydajnośc a o ile to wyjdzie w praniu.
Dodatkowe mody będa małymi modami, będzie je mozna wyłączyć i nic nie obciążą forum, tak więc bez sensu jest robienie dwóch wersji z modami i bez Jak to pozniej utrzymywac itd?
mek1942 - 30-01-2010, 12:04
Przemo a będzie możliwośc że np. by było pare folderów i np. folder 1 youtube i tam byłby poprawka do youtube'a itd. ? żeby każdy mógł sobie wybrać jakie poprawki chce wprowadzic ?
kam821 - 30-01-2010, 13:28
@up
Czytaj post Przema, owe modyfikacje będą wyłączane z panelu, niestety Przemo, tak jak i podstawowe BB2 nie posiada opcji hookowania jakichś akcji, a co za tym idzie nie ma też możliwości umieszczania modyfikacji w osobnych plikach i includowania ich
NineX - 30-01-2010, 15:36
Dlaczego nie ma aktualizacji starszych wersji skryptu do tego aktualnego?
BliSki - 30-01-2010, 15:53
Widzę, że tu u Przema jest w szybkiej odpowiedzi URL. Wydaje mi się, że jednak nie ma tego w standardzie? Może zatem to też dodać jako standard?
Lisu15 - 30-01-2010, 16:00
BliSki, rzeczywiście. Niema tego w standardzie. Też myślę że dodanie było by dobrym pomysłem.
BliSki - 30-01-2010, 16:23
Jeszcze jedno co zauważyłem.
Admin edytując post usera ma opcję (powiadamiaj mnie o tym wątku) ale jak się okazje nie dotyczy to wtedy tego usera, tylko włącza się to dla admina. Prawdopodobnie to samo jest jak moderator edytuje post.
Zatem albo należy tą opcję przy edycji ukryć albo dać tak, aby dotyczyła tej osoby czyj jest to post.
mseifer - 30-01-2010, 17:02
Czy jest możliwość dodania funkcji scalania postów z opcją żeby pokazywało jako nieodczytany po takim dopisaniu/scaleniu kolejnego posta?
Misiek [PL] - 30-01-2010, 19:22
Przemo, a co będzie z modyfikacjami które np. mają gotowe paczki na czyste Przemo? np. Spider Friendly Optimized. Instalacji manualniej tam nie ma więc będzie trzeba manualnie zaktualizować Przemo do wersji 1.12.7 tak ?
BTW: Sory za offtop
|
|
|