1.12.7 i starsze - Beer 2.4
Patrix8 - 05-02-2009, 20:27
Chyba Ty nic nie myślisz, mówiłęm że wpisałem ID for i nie działa, to Twój mod jest wadliwy.
They2 - 05-02-2009, 20:56
Patrix8, przykro mi, obawiam sie ze odwrotnie.
Moj mod jest wielokrotnie testowany, sprawdzony na moim testowym forum i na oficjalnym. Kilka osob tutejszych instalowalo na swoim forum i bardzo dobrze chodza oprocz Ty.
Cos pomieszales i nie dokladnie wykonales w/g instrukcji. Prosze wiecej tu nie gadaj ze wykonales wszystko.
fajny.marek - 06-02-2009, 10:00
Witam wszystko ok prucz tego ze Trzeba Postawic Piwo zeby zobaczyc Ukryta wiadomosc. Nawet jak sie da odp w danym temacie. Czy mozna to zmienic zeby odkrywalo wiadomosc po napisaniu posta a nie tylko piwa ???
They2 - 06-02-2009, 12:33
fajny.marek, jak chcesz to znajdz w bbcode.php
znajdz
wklej po linii
znajdz
Kod: | else if ( ( $topic_poster_id == $userdata['user_id'] ) |
wklej po linii
Kod: | || ( $post_id < $topic_last_reply && $post_id ) |
fajny.marek - 06-02-2009, 12:57
niestety nadal to samo
Loging; test
pass; test
Prosze sprawdzic
They2 - 06-02-2009, 14:10
fajny.marek, wklej mi tu co wklejales w bbcode.php ktore podalem wyzej.
fajny.marek - 06-02-2009, 22:34
Oto caly pliczek. Najlepiej sprawdz i popdesli
Quaresma - 07-02-2009, 14:25
Wszystko fajnie ale ukryta wiadomosc nie działa
They2 - 07-02-2009, 15:05
Quaresma, ukryta wiadomosc nie odkrywa jak tylko nie wpiszesz nr ID działu w PA.
ggigi84 - 07-02-2009, 23:31 Temat postu: a ja taki mam problem zainstalowałem modyfikacje rozkrzyczani potem dodałem ber moda Wersja 2.3 po pewnym czasie okazało się ze nie ma podglądu wiec poszukałem i znalazłem poprawkę która usprawniła to ale niestety okazało się ze przy tworzeniu nowego działu lub sub fora wyskakuje błąd
Kod: |
SQL Error : 1054 Unknown column 'forum_image_url' in 'field list'
Line : 821
File : admin_forums.php
|
już nie mówię o stałym błędzie po wciśnięciu cytat
They2 - 08-02-2009, 01:36
ggigi84, ten blad nie ma nic wspolnego z nasza modyfikacja Beer 2.3
twoj blad wskazuje ze nie masz zapytania sql o nazwie forum_image_url w bazie danych.
Instalowales inna modyfikacje niz tu.
zrobiles ta poprawke w pierwszym poscie tematu ?
fajny.marek - 08-02-2009, 10:36
They2, co z tym zrobic by ukryta wiadomosc sie wyswietlala po napisaniu posta a nie tylko piwie... Masz to jest to co kazales mi zrobic:
Kod: | // MOD Beer 2.3
function hide_control( $txt, $post_id, $topic_poster_id, $forum_id )
{
global $beermod, $topic_last_reply, $userdata;
preg_match_all('#\[hide((.(?<!\]))*?)\](.*?)\[/hide((.(?<!\]))*?)\]#is', $txt, $arr);
if ( !count($arr[0]) )
{
return $txt;
}
$beermod_unhide_forums = @explode(',', $beermod->config['unhide_bbcode_forums']);
foreach( $arr[0] as $id => $replacement )
{
if ( !$userdata['session_logged_in'] )
{
$return_val = '<span style="color: blue">Wiadomo¶c zostala ukryta, aby j± przeczytac nalezy sie zalogowac.</span>';
}
else if ( ( $topic_poster_id == $userdata['user_id'] ) || ( $post_id < $topic_last_reply && $post_id ) || $userdata['user_level'] || @in_array($userdata['user_id'], $beermod->topic_replies[$post_id]) )
{ |
ggigi84 - 08-02-2009, 10:50 Temat postu: dalej oprócz tych modyfikacji co tu są wypisane nic innego nie robiłem boje się innych modyfikacji ponieważ jestem początkującym w tej dziedzinie i boje się pomyłek przed poprawka opisana w tym poście wszystko było ok tylko nie było podglądu a po dodaniu tej poprawki już pokazały się błędy analizowałem ta poprawkę ale wydaje mi się ze wszystko dobrze zrobiłem.
może to jeszcze pomoże !!!
od czasu do czasu a szczególnie po wyczyszczeniu templers i po odświeżeniu strony na samej górze wyskakują trzy błędy jakieś nie jestem w stanie ich odczytać bo nie zawsze je widać dokładnie te błędy są od początku odkąd dodaliśmy ten styl. nigdzie o nich nie pisałem bo nie były uciążliwe porostu odświeżało się jeszcze raz i już się nie pokazywały do następnego czyszczenia a kontrola systemu nic nie wykazywała wiec taka osoba jak ja nie wiedziała gdzie szukać.
They2 - 08-02-2009, 11:08
fajny.marek, nie mam pojecia czemu nie dziala, kody sa dobrze i tak ma wygladac jak z wersji beer 2.2. Zostaw mi to na pozniej.
ggigi84, to idz do tematu modyfikacji chyba "Forum Images" i zadaj pytanie czemu masz blad. I pytam cie czy dodales zapytania sql do bazy ?
fajny.marek - 08-02-2009, 11:14
They2, licze ze mi pomozesz jak najszybciej bo skoro jest ok to co tu zrobic ????
|
|
|