Ogłoszenia - Jakie znacie błędy w wersji 1.12.6p4
Przemo - 30-01-2010, 23:52
Cytat: | Dlaczego nie ma aktualizacji starszych wersji skryptu do tego aktualnego? | Wszystkie wersje od 1.12.5 zawieraja aktualizator /scripts/update.php ktory aktualizuje KAZDE forum (rowniez oryginalne phpBB2) do ostatniej wersji. Tak samo bedzie z 1.12.7
Cytat: | Przemo, a co będzie z modyfikacjami które np. mają gotowe paczki na czyste Przemo? np. Spider Friendly Optimized. Instalacji manualniej tam nie ma więc będzie trzeba manualnie zaktualizować Przemo do wersji 1.12.7 tak | No coz, wszystkie takie modyfikacje trzeba bedzie zebrac i przeniesc do kategorii wersji 1.12.6 i czekac az ktos wrzuci pliki dla 1.12.7
adrian507120 - 31-01-2010, 00:45
Przemo, wiem , że nie podasz pewnie dokładnej daty wydania poprawki ale ile gdzieś tak w przybliżeniu może to zająć ?
jonek_1993 - 31-01-2010, 02:49
Ja też się wypowiem co mnie najbardziej denerwuje Podczas pisania postu Gdy jest dużo linijek napisane i doda się BBCode To przenosi cię w okienku na samą górę...
adrian507120 - 31-01-2010, 04:03
jonek_1993, masz racje jest to bardzo niewygodne i denerwujące
tosiek - 31-01-2010, 12:10
jonek_1993 napisał/a: | Podczas pisania postu Gdy jest dużo linijek napisane i doda się BBCode To przenosi cię w okienku na samą górę... |
Oi, to bardzo wkurza gdy post jest baardzo długi, moja propozycja rozwiązania to instalacja TinyMCE
Cytat: | Wszystkie wersje od 1.12.5 zawieraja aktualizator /scripts/update.php ktory aktualizuje KAZDE forum (rowniez oryginalne phpBB2) do ostatniej wersji. Tak samo bedzie z 1.12.7 |
nie zapomnij o jednym błędzie
http://www.przemo.org/php...p=429569#429569
mpo - 31-01-2010, 13:05
Najważniejsze to, żeby było bezpieczeństwo ! Więc Przemo największy nacisk kładź właśnie na to. I tam możesz też parę jakichś funkcji i bajerów.
Blant - 31-01-2010, 13:36
Pokaż kto zamknął temat itp. tylko dla adminow/modow.
MagicalFire - 31-01-2010, 13:47
Blant napisał/a: | Pokaż kto zamknął temat itp. tylko dla adminow/modow |
przeciez to jest w standardzie
Przemo - 31-01-2010, 13:53
mpo napisał/a: | Najważniejsze to, żeby było bezpieczeństwo ! Więc Przemo największy nacisk kładź właśnie na to. I tam możesz też parę jakichś funkcji i bajerów. | Otóż to, własnie po to powstaje 1.12.7 w pierwszej kolejnosci poprawa bezpieczenstwa, w drugiej obciazenie i na koncu kilka malych usprawnien (modów) one już tylko przy okazji
Blant - 31-01-2010, 13:54
MagicalFire napisał/a: | Blant napisał/a: | Pokaż kto zamknął temat itp. tylko dla adminow/modow |
przeciez to jest w standardzie |
Ale nie można ustawić tylko dla adminow/modow. Widzą wszyscy.
jeszcze jedno, gdy mam więcej emotikon, okno "wszystkie emotikony w szybkiej odpowiedzi nie rozszerza się bardziej, żeby objąć wszystkie, w normalnej odpowiedzi dopasowuje rozmiar. Ilość uśmieszków w zwykłej odpowiedzi, można by też było ustawiać wartością liczbową, a nie tylko kolumnami i rzędami. Bo jak chcę sobie zostawić jedna ikonę dajmy na to w siódmym rzędzie, a dalsze dać do "więcej ikon" muszę zawsze kombinować z kolumnami.
tepe15 - 31-01-2010, 14:10
Cytat: | Otóż to, własnie po to powstaje 1.12.7 w pierwszej kolejnosci poprawa bezpieczenstwa, w drugiej obciazenie i na koncu kilka malych usprawnien (modów) one już tylko przy okazji. |
Kombinujecie coś z CrackerTrackerem czy łatacie tylko goły kod?
sebus231 - 31-01-2010, 15:49
ja bym proponował zoptymalizowanie forum pod kątem wyszukiwarek i stworzenie przyjaznych linków czyli np. www.adresforum.pl/nazwa-dzialu/nazwa-tematu.html coś w tym stylu oraz przydałaby się informacja w PA jakie boty odwiedzają forum czyli np. googlebot i o której godzinie logi połączeń są zbędne więc można je całkiem usunąć, proponowałbym również trochę panel admina zmienić żeby ciekawiej wyglądał w Statystykach forum w Indeksie Administracji proponowałbym dać dzienne statystyki oraz miesięczne statystyki i ogólne statystyki to narazie tyle
Pozdrawiam Sebastian
Blant - 31-01-2010, 16:03
Opcja wyszukiwarki "szukaj tylko w nazwach tematów" też by się przydała.
Ups, przecież jest
maminowiec - 31-01-2010, 16:19
Przemo, a dużo tego kodu będzie do ręcznej aktualizacji ?
kam821 - 31-01-2010, 22:01
Cytat: | ja bym proponował zoptymalizowanie forum pod kątem wyszukiwarek i stworzenie przyjaznych linków czyli np. www.adresforum.pl/nazwa-dzialu/nazwa-tematu.html coś w tym stylu oraz przydałaby się informacja w PA jakie boty odwiedzają forum czyli np. googlebot i o której godzinie logi połączeń są zbędne więc można je całkiem usunąć, proponowałbym również trochę panel admina zmienić żeby ciekawiej wyglądał w Statystykach forum w Indeksie Administracji proponowałbym dać dzienne statystyki oraz miesięczne statystyki i ogólne statystyki to narazie tyle
Pozdrawiam Sebastian |
Puknij się czasem kolego w czółko, takie rzeczy nie są wymagane, a nawet powiedziałbym, że nie są w żaden sposób ciekawe.
Co do statystyk odwiedzin botów, Spider Friendly oferuje taką możliwość
A może wogóle warto aby przejść na vB? Bo jakoś dziwnie bije mi od Ciebie zapatrzeniem w vBulletin jako skryptu doskonałego (choć mogę się mylić, he).
|
|
|