To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Jakie znacie błędy w wersji 1.12.6p4

Przemo - 30-01-2010, 23:52

Cytat:
Dlaczego nie ma aktualizacji starszych wersji skryptu do tego aktualnego?
Wszystkie wersje od 1.12.5 zawieraja aktualizator /scripts/update.php ktory aktualizuje KAZDE forum (rowniez oryginalne phpBB2) do ostatniej wersji. Tak samo bedzie z 1.12.7

Cytat:
Przemo, a co będzie z modyfikacjami które np. mają gotowe paczki na czyste Przemo? np. Spider Friendly Optimized. Instalacji manualniej tam nie ma więc będzie trzeba manualnie zaktualizować Przemo do wersji 1.12.7 tak
No coz, wszystkie takie modyfikacje trzeba bedzie zebrac i przeniesc do kategorii wersji 1.12.6 i czekac az ktos wrzuci pliki dla 1.12.7
adrian507120 - 31-01-2010, 00:45

Przemo, wiem , że nie podasz pewnie dokładnej daty wydania poprawki ale ile gdzieś tak w przybliżeniu może to zająć ?
jonek_1993 - 31-01-2010, 02:49

Ja też się wypowiem co mnie najbardziej denerwuje :/ Podczas pisania postu Gdy jest dużo linijek napisane i doda się BBCode To przenosi cię w okienku na samą górę...
adrian507120 - 31-01-2010, 04:03

jonek_1993, masz racje jest to bardzo niewygodne i denerwujące
tosiek - 31-01-2010, 12:10

jonek_1993 napisał/a:
Podczas pisania postu Gdy jest dużo linijek napisane i doda się BBCode To przenosi cię w okienku na samą górę...

Oi, to bardzo wkurza gdy post jest baardzo długi, moja propozycja rozwiązania to instalacja TinyMCE :D

Cytat:
Wszystkie wersje od 1.12.5 zawieraja aktualizator /scripts/update.php ktory aktualizuje KAZDE forum (rowniez oryginalne phpBB2) do ostatniej wersji. Tak samo bedzie z 1.12.7

nie zapomnij o jednym błędzie ;)
http://www.przemo.org/php...p=429569#429569

mpo - 31-01-2010, 13:05

Najważniejsze to, żeby było bezpieczeństwo ! :) Więc Przemo największy nacisk kładź właśnie na to. I tam możesz też parę jakichś funkcji i bajerów.
Blant - 31-01-2010, 13:36

Pokaż kto zamknął temat itp. tylko dla adminow/modow.
MagicalFire - 31-01-2010, 13:47

Blant napisał/a:
Pokaż kto zamknął temat itp. tylko dla adminow/modow

przeciez to jest w standardzie

Przemo - 31-01-2010, 13:53

mpo napisał/a:
Najważniejsze to, żeby było bezpieczeństwo ! :) Więc Przemo największy nacisk kładź właśnie na to. I tam możesz też parę jakichś funkcji i bajerów.
Otóż to, własnie po to powstaje 1.12.7 w pierwszej kolejnosci poprawa bezpieczenstwa, w drugiej obciazenie i na koncu kilka malych usprawnien (modów) one już tylko przy okazji
Blant - 31-01-2010, 13:54

MagicalFire napisał/a:
Blant napisał/a:
Pokaż kto zamknął temat itp. tylko dla adminow/modow

przeciez to jest w standardzie

Ale nie można ustawić tylko dla adminow/modow. Widzą wszyscy.
jeszcze jedno, gdy mam więcej emotikon, okno "wszystkie emotikony w szybkiej odpowiedzi nie rozszerza się bardziej, żeby objąć wszystkie, w normalnej odpowiedzi dopasowuje rozmiar. Ilość uśmieszków w zwykłej odpowiedzi, można by też było ustawiać wartością liczbową, a nie tylko kolumnami i rzędami. Bo jak chcę sobie zostawić jedna ikonę dajmy na to w siódmym rzędzie, a dalsze dać do "więcej ikon" muszę zawsze kombinować z kolumnami.

tepe15 - 31-01-2010, 14:10

Cytat:
Otóż to, własnie po to powstaje 1.12.7 w pierwszej kolejnosci poprawa bezpieczenstwa, w drugiej obciazenie i na koncu kilka malych usprawnien (modów) one już tylko przy okazji.

Kombinujecie coś z CrackerTrackerem czy łatacie tylko goły kod?

sebus231 - 31-01-2010, 15:49

ja bym proponował zoptymalizowanie forum pod kątem wyszukiwarek i stworzenie przyjaznych linków czyli np. www.adresforum.pl/nazwa-dzialu/nazwa-tematu.html coś w tym stylu :) oraz przydałaby się informacja w PA jakie boty odwiedzają forum czyli np. googlebot i o której godzinie :) logi połączeń są zbędne więc można je całkiem usunąć, proponowałbym również trochę panel admina zmienić :) żeby ciekawiej wyglądał :) w Statystykach forum w Indeksie Administracji proponowałbym dać dzienne statystyki oraz miesięczne statystyki :) i ogólne statystyki ;) to narazie tyle :)

Pozdrawiam Sebastian

Blant - 31-01-2010, 16:03

Opcja wyszukiwarki "szukaj tylko w nazwach tematów" też by się przydała.
Ups, przecież jest :P

maminowiec - 31-01-2010, 16:19

Przemo, a dużo tego kodu będzie do ręcznej aktualizacji ?
kam821 - 31-01-2010, 22:01

Cytat:
ja bym proponował zoptymalizowanie forum pod kątem wyszukiwarek i stworzenie przyjaznych linków czyli np. www.adresforum.pl/nazwa-dzialu/nazwa-tematu.html coś w tym stylu :) oraz przydałaby się informacja w PA jakie boty odwiedzają forum czyli np. googlebot i o której godzinie :) logi połączeń są zbędne więc można je całkiem usunąć, proponowałbym również trochę panel admina zmienić :) żeby ciekawiej wyglądał :) w Statystykach forum w Indeksie Administracji proponowałbym dać dzienne statystyki oraz miesięczne statystyki :) i ogólne statystyki ;) to narazie tyle :)

Pozdrawiam Sebastian

Puknij się czasem kolego w czółko, takie rzeczy nie są wymagane, a nawet powiedziałbym, że nie są w żaden sposób ciekawe. :)
Co do statystyk odwiedzin botów, Spider Friendly oferuje taką możliwość :)
A może wogóle warto aby przejść na vB? Bo jakoś dziwnie bije mi od Ciebie zapatrzeniem w vBulletin jako skryptu doskonałego (choć mogę się mylić, he).