Wersje 1.9 i starsze - [propozycja] Masowa Korespondencja
MarX - 31-03-2005, 23:20
hmmm ale tak myźle Przemo miał problem z wysyłaniem maili bo za dużo itd i jakoś rozwiąza? ten problem może ktoś odwarzny da mu ten temat
They - 23-04-2005, 13:58
Wracam do starego tematu i czekam na odpwiedzi czy ktoś już zrobili ,żeby zadziałało Mass Emaila na serwerze netlook.pl tak jak Paszczak miał problemy.
a poza tym szkoda ,że ktoś usunąć mój post z tamtego tematu -> http://www.przemo.org/php...pic.php?t=11080
Naprawdę bardzo potrzebuj? ten do poprawienia dla wersji 1.8.9.
They - 23-04-2005, 22:53
no i znalazłem w www.phpbb.com ,ale czy może ktoś przetłumaczy na polski ?
http://www.phpbb.com/phpB...t=92275&start=0
temat: [BETA] Megamail 0.9.6 (was 'Split MassMail in Chunks 0.9.2')
Cytat: | I only tested it in a debug mode, without actually sending out emails. (There was no reason to, yet). It should be working ok. If you previously had problems sending out emails (to all users) , because you had to many members, and thus you were receiving errors, because of too many recipients, then this MOD hopefully is a solution.
Please give feedback in the form of:
- Does emailing work at all? Cann you mass mail small groups (less than 20 members) ?
- How many users you have or the email was sent to
- The problems you had when you tried to send those emails prior to installing the MOD
- The error message you used to receive prior to installing this MOD
- Does this MOD work for you? Any problem/issues I overlooked?
|
Cytat: | ## MOD Description: This MOD relates to the Admin-Mass-Mail function.
## Instead of sending a single email with all recipients as BCC,
## it will split the mail up in several emails each with 100 users in
## the BCC-field. This is to work around problems for larger boards
## to send mass mail. |
i co sądzicie ?
Damianmyst - 24-04-2005, 11:05
Spoko...to oto chodzi
They - 24-04-2005, 13:34
no i co dalej ?
spróbowałem przerobić samemu i sprawdzałem wysłanie Mass Email w PA -> Max. Korespondencja...
dostałem zpowrotem 4 emaile z treści?:
Kod: | This message was created automatically by mail delivery software.
A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: |
4 emaile w tym 100 użytkowników -w sumie 382 użytkowników w forum.
Czy ktoś tego spróbować ?
blum - 25-04-2005, 23:17
co do tych ograniczen to nie sa one takie:
maksymalna liczba listow wychodzacych per godzina, per domena: 100 ?
u mnie na serwerze cos takiego jest (jestem w trakcie zmiany )
nie znaczy to, ze kazda partia 100 maili moglaby byc wysylana dopiero po godzinie?
pamietam, ze jeszcze na kilku serwerach takie ograniczenie widzialem ale dawno to bylo...
Paszczak000 - 26-04-2005, 17:28
They, dostaniesz pomógł bo znalazłe? co? ciekawego.
Mam pytanie. Długo wysyłaj? Ci się te maile jak bawiće? się tym modem?
mdz000 - 26-04-2005, 17:46
Jeśli chodzi o tłumaczenia to zapraszam na http://www.przemo.org/php...pic.php?t=10687
They - 26-04-2005, 19:18
Paszczak000 napisał/a: | Mam pytanie. Długo wysyłaj? Ci się te maile jak bawiće? się tym modem? | a nie wiem, wysłałem z PA max koresp. i dostalem zwrotem pary kilka minut z tematem "mail delivery..." . Spytalem kogos kolegi i mi powiedzial ,ze nie dostal
Może ty spróbuj tego przerabia? wg instrukcji -> http://www.phpbb.com/phpB...t=92275&start=0
mdz000, nie no, wystarczy przetlumacz Nam tutaj w tym temacie, a nie latac z postami.
Paszczak000 - 26-04-2005, 19:44
They, kombinowałem z tą instrukcj? Jedyne do czego doszedłem to albo wogóle nie wysyła?... albo tylko 1 mail zwrotny z wszystkimi mailami. Teraz wysłaćy się maile, nie doszła zwrotna wiadomość. Nie wiem czy wszystkim się wysłaćo. Trzeba poczeka?......
Termo - 02-09-2005, 18:22
No i jak? Jakie wnioski? Zamierzacie przygotowac ten mod pod przemo? Bo zauważyłem, ze co raz więcej osob pisze o problemie wysylania masowego maila (do częsci ludzi dochodzi a do większosci nie). A więc to "wina" hm..zabezpieczeń przeciw spamowych (?) na serverze..chyba..i wlasnie to "partycjonowanie" maili wielu osobom by się przydało...
ren - 13-11-2005, 19:08
*wyciaga temat do gory* tez mam ten problem... czy bedzie jakis mod???
|
|
|