To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Blocks login bots

evilmc - 04-03-2011, 00:01

d!r3k, thanx!
robertr - 04-03-2011, 23:06

Czy jest sposób na ukrycie nazw użytkowników (oprócz zablokowania całego forum) dla niezalogowanych użytkowników? Coś takiego jak np.: na allegro jest. Ewentualnie ustawienie aby nazwy użytkowników nie były linkami do profil.php

Dzisiaj podpatrzyłem, że najpierw jest seria requestów do profil.php z adresów pochodzących z Chin a potem seria prób logowania z błędnymi hasłami.

maminowiec - 05-03-2011, 08:25

robertr, w PA

PA - Konfiguracja - Dodatkowe
Cytat:
Restrykcja dostępu dla niezarejestrowanych
Niezarejestrowani użytkownicy nie mogą przeglądać listy użytkowników i profilów

robertr - 05-03-2011, 12:08

To wiem. Ale wystarczy zerknąć na główną stronę forum i tam masz każdego użytkownika jak link do jego profilu. Wystarczy przeszukać po stronie wszystkie znaczniki <a href=profil.php i masz nazwy użytkowników na których się możesz logować. Ukrycie linki mogło by częściowo utrudnić wyszukiwanie nazw uzytkowników.
jaron - 07-03-2011, 10:33

Po wprowadzeniu zmian na głównym ekranie forum, tuż nad informacją o ostatnim logowaniu i bieżącą datą mam trzy znaki "ďťż" . Coś gdzieś skopałem i nie mogę znaleźć gdzie. Możecie mi podpowiedzieć jak się tego pozbyć, gdzie szukać błędu?

[ Dodano: 07-03-2011, 13:12 ]
Znalazłem trochę wyjaśnień na temat tych krzaków ale nie mogę już mojego posta wykasować. Jeszcze tylko pozostało znaleźć plik i poprawić.

Michcio12173 - 12-03-2011, 17:07

Forum: http://sa-mp-truck24.pl/
Po wgraniu modyfikacji boty ustapily ale wyskoczyl maly problem a mianowicie na moim forum nie dziala logowanie(znaczy tylko te nad logo )po wpisaniu loginu i hasla pojawia sie "Błąd."

maminowiec - 12-03-2011, 17:47

Pisałem wielokrotnie , napiszę jeszcze raz.

Instrukcja nie uwzględnia logowania na topie (overall_header.tpl) ponieważ każdy ma inny kod. Dlatego do logowania na topie trzeba sobie samemu edytować plik (można sie wzorować na instrukcji do pliku index_body.tpl)

PSBASG - 14-03-2011, 21:22

Zainstalowałem modyfikację - ma nadzieje na pozytywne jej działanie ;)

Natomiast to co mnie sprowadza z prośba o pomoc to znaczek który pojawił sie po wprowadzeniu modyfikacji - sądzę że to ja dodałem go dodatkowo tylko nie wiem w którym module - porównuję dodane linie ale wszystko mi się zlewa - w załączeniu moj problemik ;)

Matteo - 15-03-2011, 00:45

PSBASG, w pliku templates/DAJ_Green/index_body.tpl znajdź:
Kod:
<<span class="gensmall">
i zamień na:
Kod:
<span class="gensmall">

PSBASG - 15-03-2011, 19:32

Matteo,
Dzięki - to było to - jednak jak sie zlewają literki to albo kupić okulary albo wyjść na dwór - lub liczyć na pomoc speców :mrgreen:

Jeszcze raz dzięki za pomoc

majes - 17-03-2011, 17:58

Witam,

proszę o pomoc z plikiem overall_header.tpl. Mam logowanie na topce :)

W załączniku plik do modyfikacji.

Pozdrawiam
Adrian

emiloski94 - 18-03-2011, 15:22

W login_body.tpl

Mam "<br><br><form action="{S_LOGIN_ACTION}" method="post" target="_top">"

W instrukcji jest napisane zby <br><br>[TU]<form action="{S_LOGIN_ACTION}" method="post" target="_top">

wstawić
<script type="text/javascript">
function antybociki(){
tresc = "antybot=1";
godzin = 24;
wygasa = new Date();
wygasa = new Date(wygasa.getTime()+60*60*1000*godzin);
document.cookie=tresc+"; expires="+wygasa.toGMTString();
}
</script>
<style>
#username{