Ogłoszenia - Offtopic dotycz?cy tematu 'Publikacja wersji 1.12.3'
Komarex - 09-02-2006, 19:48
Tak, robiłem wszystko zgodnie z instrukcją. Ale spróbuje jeszcze raz, bo może przez przypadek coś przeoczyłem
Przemo - 09-02-2006, 20:20
Bo w wersji 1.12* doszlo sprawdzanie tego pliku. Gdy jest on niesprawdzony i zawiera jakies znaki na poczatku lub koncu forum moze nie dzialac prawidlowo w roznych przegladarkach. Nie kazdy edytor prawidlowo pokaze znaki utworzone np pod linuxem (spacje, konce linii) uzyj innego edytora.
Komarex - 09-02-2006, 20:44
Użyłem Pajączka i wszystko działa . Dzięki Przemo i życzę powrotu do zdrowia .
chelloPL - 09-02-2006, 21:27
Cahirro napisał/a: | Zapewne różne wersje przeglądarek... Np. ff 1.5.0.1 ; 1.0.7 itp. |
Nie, problem jest związany ze stylami... Właśnie myślimy jak ten problem usunąć, ale już są pomysły.
U wszystkich, którzy mają kilka razy te same ikony, są conajmniej 2 style zainstalowane.
arcy napisał/a: | Błąd pojawił się tylko raz po kliknięciu na nieczytane posty. |
Za każdym razem się powtarza? Poobserwuj okoliczności, żebym mógł później ten sam błąd wygenerować.
arcy - 09-02-2006, 21:40
chelloPL, błąd o którym mowa wystąpił 1 raz - zgłosił mi to moderator. Były 2 nieprzeczytane posty, kliknął w link i pojawił się komunikat.
Było to przedwczoraj do tej pory nikt nie zgłaszał takiego błędu, ja też się nie natknąłem. Wersja forum 1.12.3 po aktualizacji z 1.12.2
Jak błąd się powtórzy zamieszczę tutaj posta.
MrK - 10-02-2006, 04:49
chelloPL napisał/a: | Cahirro napisał/a: | Zapewne różne wersje przeglądarek... Np. ff 1.5.0.1 ; 1.0.7 itp. |
Nie, problem jest związany ze stylami... Właśnie myślimy jak ten problem usunąć, ale już są pomysły.
U wszystkich, którzy mają kilka razy te same ikony, są conajmniej 2 style zainstalowane. |
Zgadza sie. Mam zainstalowane dwa style.
chelloPL napisał/a: |
arcy napisał/a: | Błąd pojawił się tylko raz po kliknięciu na nieczytane posty. |
Za każdym razem się powtarza? Poobserwuj okoliczności, żebym mógł później ten sam błąd wygenerować. |
Miałem identycznie to samo. Tzn. pokazało mi dwa nieprzeczytane posty. Wyświetliłem je i okazało sie, ze nieprzeczytany jest tylko jeden. Po przeczytaniu tego jednego nadal na głównej widniał 1 nieprzeczytany post a po kliknieciu wyswietlał bład, który wkleił tu na forum wcześniej arcy.
Zajrzałem do check_files i pokazało, ze baza nie jest zsynchronizowana - nieprawidłowe ID pierwszego i ostatniego postu w jakims temacie (ale nie pamiętam dokładnie ). Zsynchronizowałem baze i problem zniknął.
Cahirro - 10-02-2006, 07:54
MrK napisał/a:
Cytat: | Miałem identycznie to samo. Tzn. pokazało mi dwa nieprzeczytane posty. Wyświetliłem je i okazało sie, ze nieprzeczytany jest tylko jeden. Po przeczytaniu tego jednego nadal na głównej widniał 1 nieprzeczytany post a po kliknieciu wyswietlał bład, który wkleił tu na forum wcześniej arcy.
Zajrzałem do check_files i pokazało, ze baza nie jest zsynchronizowana - nieprawidłowe ID pierwszego i ostatniego postu w jakims temacie (ale nie pamiętam dokładnie ). Zsynchronizowałem baze i problem zniknął. |
Dokładnie. Też zauważyłem, że forum nie było wtedy zsynchronizowane. Po zsynchronizowaniu zadziałało. Tyle, że sprawdzam codziennie forum i robiłem to również kilka chwil przed błędem - wszystko było ok.
NoAd - 10-02-2006, 13:02
po wpisaniu emoty ";)" na moim forum wyskakuje coś takiego
Kod: | ;)" title=";)" border="0" align="top" /> |
dzieje się to od updatu forum do 1.12.3
jest tak i w shoutboxie i w postach
www.noad.ovh.org/forum/index.php
(używałem searcha ale nie udało mi się znaleść rozwiązania)
Przemo - 10-02-2006, 13:12
Jest jeszcze jeden maly blad w usmieszkach. Musisz miec jakis usmieszek, ktory zawiera sie w usmieszku ktory powoduje blad (lub na odwrot) sprawdz to.
np kod usmieszku LOL zawiera sie w kodzie usmieszku :LOL:
Jak znajdziesz zmien ten kod a w 1.12.4 bedzie to poprawione.
arcy - 10-02-2006, 13:42
Nie wiem czy to błąd ale:
gdy jestem zalogowany na forum phpbb by przemo i klikne na nieczytane posty, wyswietla sie lista nieczytanych. I teraz przykladowo są 3 strony - gdy pod tabela z forami klikne Idż do strony 2 lub przycisk >> wyswietla sie
Kod: | Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów |
Wczesniej nie zauwazylem takich anomalii, u mnie na forum nie dzieje sie nic takiego.
Pozdrawiam!
NoAd - 10-02-2006, 15:43
pobuszowałem po uśmieszkach i znalazłem to co powodowało błąd - 2 uśmieszki o tym samym kodzie (i grafice)
Dziękuję za pomoc
---------
natknąłem się na błąd który już był poruszany (chyba) - w wynikach searcha przy przełączniu na kolejną ktronę
Kod: | Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów |
no i przy próbie wysłania tego posta (edycji) komunikat
Kod: | Możesz zmieniać jedynie swoje posty
Kliknij Tutaj aby powrócić do tematu
|
wylogowało mnie - kiedy dałem edytuj to mi też wyskoczyło ale się zalogowałem - dałem edytuj a przy zapisie znów mnie wylogowało... jak dla mnie to ciut zbyt częste logoff'y
Widmo - 10-02-2006, 17:12
arcy napisał/a: | Nie wiem czy to błąd ale:
gdy jestem zalogowany na forum phpbb by przemo i klikne na nieczytane posty, wyswietla sie lista nieczytanych. I teraz przykladowo są 3 strony - gdy pod tabela z forami klikne Idż do strony 2 lub przycisk >> wyswietla sie
Kod:
Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów
Wczesniej nie zauwazylem takich anomalii, u mnie na forum nie dzieje sie nic takiego.
Pozdrawiam! |
mam to samo
Przemo - 10-02-2006, 17:32
A czy to nie ma zwiazku z wylogowywaniem? Czy jak sie pokaze ze nie znaleziono, czy tuz przed albo tuz po was nie wylogowalo?
arcy - 10-02-2006, 19:50
Przemo, nie wyrzucało mnie przed czy po tym komunikacie, dalej bylem normalnie zalogowany.
Zmieniłem sobie liczbe wyswietlanych postow na strone w preferencjach i jest to samo...
d007 - 10-02-2006, 23:11
W wersji 1.9 był błąd ze statsami i w 1.12.3 dalej chyba to jest... ponieważ... wykasowąłem oryginalne emoty, wgrałem paczkę nowych... ale nie zlicza wogóle ich w statystykach...
http://xtt.pl/statistics.php
Zobaczmy na ikonke mrgreen.. w najczesciej używanych słowach jest:
5) mrgreen 740 (użyty)
patrzac na statsy uśmieszków... są emoty które użyto 3 razy... a mrgreena nie ma, Tak samo z innymi emotami takimi jak np. swiety mikolaj... ktory byl przynajmniej 20 razy uzyty... czysczenie cache nic nei dalo itd... wiec gdzie jest błąd?
|
|
|