To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Archiwum - Ajax SB by pazmat

pazmat - 25-11-2010, 16:36

fann napisał/a:
Pazmat mam pytanie; Na moim forum zainstalowałem Twój Sb, i zmieniłem czasy tak jak sugerowałeś, jednak nie działa to wszystko poprawnie.

Tak jakby Sb nie był odświeżany, dopiero po ręcznym odświeżeniu strony napisane wiadomości się pojawiają.

Może masz pomysł jak rozwiązać ten problem?

w pliku fastcommon.php znajdź

Kod:
error_reporting(E_ALL);

zamień na

Kod:
error_reporting(0);

fann - 25-11-2010, 17:19

Dzięki tej zmianie wiadomości napisane są nadal widoczne po odświeżeniu strony; jednak problem z pojawianiem się nowych wpisów nie został rozwiązany. Nadal są one nie widoczne po napisaniu.

Dziękuję za dotychczasową pomoc, ale chyba tylko zainstalowanie przez Ciebie SB na cba.pl i przetestowanie tego usługodawcy umożliwiło by odgadnięcie o co chodzi.

Pozdrawiam

Skater - 25-11-2010, 18:46

pazmat, Wielki dzięki. :)
A jak zrobić aby to było bardziej widoczne?

I czy jest mod kto jest online i rozkrzyczani?

pazmat - 25-11-2010, 19:44

na samym końcu w shoutbox_body.tpl dodaj

Kod:
<br /><br /><br />

Skater - 25-11-2010, 20:22

Działa a co z modami rozkrzyczani i kto jest online?

[ Dodano: 26-11-2010, 07:49 ]
I jeszcze jedno, nie wszystkim sam się odświerza, czy da się coś z tym zrobić? Może jakieś ustawienia w PA?

pazmat - 26-11-2010, 18:15

Aktualizacja

1.2.1

Poprawki + debugger który ułatwi wychwytywanie błędów.

W celu aktualizacji należy podmienić pliki z załącznika.

fann - 26-11-2010, 20:04

Czy debugger będzie miał jakieś osobne okno w którym będzie się wyświetlał, czy działa w tle?
pazmat - 26-11-2010, 21:09

fann napisał/a:
Czy debugger będzie miał jakieś osobne okno w którym będzie się wyświetlał, czy działa w tle?

Jak będzie błąd to się okienko wyświetli.

fann - 26-11-2010, 21:38

Po wgraniu poprawki nie wyświetla się żaden błąd, ale i tak wiadomości automatycznie po wysłaniu się nie pokazują - tylko po ręcznym przeładowaniu ( odświeżeniu) strony forum w przeglądarce.
andrix224 - 27-11-2010, 12:30

Shoutbox na demo działa naprawdę nieźle. Tylko u mnie pojawiają się dwa problemy. Pierwszy to taki, że nie działa na innym stylu tj. FunkyCoolBlue, mimo usilnych prób uruchamia się tylko na SubSilver. W załączniku przesyłam overall header z tego stylu. Proszę o pomoc, wyświetla się tylko puste okno shoutboxa, nic nie można napisać.

Drugi problem to taki, jak klikam na nazwę Shoutbox, to pojawia się następujący błąd
Kod:
Could not query shoutbox messages

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok '' w linii 5

SELECT s.id, s.sb_user_id, s.msg, s.timestamp, u.username, u.user_level, u.user_id, u.user_jr FROM phpbb_shoutbox s LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = s.sb_user_id) ORDER by s.timestamp LIMIT 2667,

Line : 383
File : shoutbox_view.php

W załączniku przesyłam również plik shoutbox_view.php. Od razu mówię że wykonywałem to zapytanie do SQL podane w raporcie błędu. Proszę o pomoc.

kooza - 28-11-2010, 12:28

pazmat, mam problem z tym sohutboxem. zainstalowałem wszystko. i jak wszystko juz zrobiłem to jest taka mała wysokośc shoutboxa. nie wiem dlaczego
zobacz na ss. w pa ustawiam wysokosc ale nic sie nie dzieje ;/
co moze byc zle?

Polaczek - 28-11-2010, 15:11

kooza napisał/a:
Adres forum: nie mam

Nie masz forum to jak możesz mieć problem?

kooza - 28-11-2010, 15:16

sorki. trzymaj

http://www.radio-extreme.xaa.pl/

Dartam - 28-11-2010, 16:36

Witam!

Kiedy wykonam instrukcje do pliku index.php to forum strasznie spowalnia, właściwie to nic nie można zrobić, bo zaraz pada net i koniec. :/

Dokładniej to kiedy wykonam to:
Cytat:
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

$page_title = $lang['Forum_index'];

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#

$sbEnabled = false;

W czym może tkwić problem?

Proszę o pomoc, z góry dzięki.
Pozdrawiam Dartam.

EDIT: Dobra, pazmat mi pomógł przez gg. Jakby ktoś miał podobny problem to niech ustawi w PA:

Czas odświeżania gdy użytkownik jest aktywny: 2000
Czas odświeżania gdy użytkownik nie jest aktywny: 10000

fann - 30-11-2010, 17:21

Czy w zakładce kontrola systemu, po instalacji Shout Boxa, macie taką informację ?

W tabeli: phpbb_shoutbox_config brak wpisów: allow_guest_view, allow_guest, allow_users_view, allow_users, allow_delete_all, allow_delete, allow_delete_m, allow_edit_all, allow_edit, allow_edit_m, links_names, count_msg, delete_days, date_on, banned_user_id, banned_user_id_view