To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersja 1.12.0 Beta 2 - [Ważne] Wersja 1.12.0 Beta 2 - testy

KlonAdam - 20-11-2005, 11:26

Brak kolorowania nicka w
:- prywatnych wiadomościach,
:- downloadzie ( jak wcześniej pisałem :D )
:- w ostrzeżeniach, nie ma pokolorowanego Nicka tego kto dodał .
:- w profilu
:- w grupach ;)

kaczorek - 20-11-2005, 11:41

a czy możliwe jest umieszczenie modu "Rangi"?
Edel - 20-11-2005, 11:51

A sam sobie nie bedziesz potrafił zainstalowac?
luklew - 20-11-2005, 12:02

Przydał by się update z v1.9 :mrgreen:
ORI - 20-11-2005, 12:04

luklew, przeczytaj pierwwszy post Przema zanim cos napiszesz. To jest Beta!!!
chelloPL - 20-11-2005, 12:05

Przemo, mam prośbę - popraw (nawet teraz) w paczce w pliku admin/page_header_admin.php tabulator przed <?php...
Przez to się sypie kompresja gzip i nie daje się wejść do PA z włączoną kompresją.

luklew - 20-11-2005, 12:10

ORI napisał/a:
luklew, przeczytaj pierwwszy post Przema zanim cos napiszesz. To jest Beta!!!

No wiem. Ale był update w wersji 1.9beta .

Mich@ł - 20-11-2005, 12:39

Kod:

Któryś z adminów bawił sie w PA :> ? Czy to jakiś bład w skrypcie :> ?

chelloPL - 20-11-2005, 12:41

PA -> użytkownicy -> użytkownicy: dalej jest 2 razy wyświetlane "Wybierz użytkownika", przy czym na górze jest ok, a na dole brakuje langów.

Błąd językowy: PA -> użytkownicy -> Masowe kasowanie postów użytkowników: pojawia się napis "All forums" w polskiej wersji.
PA -> załączniki -> Usuń lub dodaj rozszerzenie załączników: mamy przycisk "Submit" zamiast "Wyślij"
PA -> załączniki -> Limity Quoty: mamy tekst po angielsku
PA -> download -> konfiguracja: brakuje chyba tytułu pierwszej "tabelki"

PA -> Logi -> logi czynności -> usuń wszyskie:
Kod:
[Sun Nov 20 12:30:34 2005] [error] PHP Warning:  Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /forum/cache/tpl_subSilver.admin.page_header.php:121) in /forum/includes/functions.php on line 1647

(po wyczyszczeniu cache jest to samo). Ale faktycznie logi są kasowane poprawnie.

W "mojej" funkcji *_readfile wytłumić błędy przed funkcjami: feof i readfile

chelloPL - 20-11-2005, 13:07

Linki: posty od ostatniej wizyty oraz posty nieprzeczytane dalej są zamienione miejscami.

Dalej nie działa zabezpieczenie na poziomie IP.

PS: tu jest tekst w "mod" ale mam nadzieję, że odpowiednie osoby go zobaczą (modteam nie jest moderatorem grupy).

Anonymous - 20-11-2005, 13:10

miszko napisał/a:
A mala propozycja. Mozna by dodac maly modzik? Do resizowania obrazkow uzywanych w znacznikach IMG? Ja mam taki mod u siebie na forum dolozony do 1.9.5 i chodzi bardzo ladnie.

Bardzo dobry modzik dużo ludzi dodają zdjęcia nie zmienia rozmiaru i forum się rozjerzdza,a dzięki temu modzikowi sprawa jest rozwiązana, można by przenieść tylko ustawienia z plików tpl do PA.

nasedo - 20-11-2005, 14:06

Przy wylaczonym OnMouseOver i tak podswietla w kolumnach "tematy, posty, ostatni post" w index i "odpowiedzi, wyswietlen" w viewforum.

w starszych tematach typu http://www.przemo.org/php...t=14890&start=0 nie pokazuje ikony systemu i przegladarki, w nowszych takich jak ten pokazuje.

w statystykach na dole:
Kod:
Couldn't retrieve users data

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok 'LIMIT 1' w linii 4

SELECT user_regdate FROM phpbb_users WHERE user_id = LIMIT 1

Line : 220
File : module.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/

z tego co pamietam mial byc w naglowku link do seekera

nadal wystepuja problemy z code (przy edycji wyglada inaczej niz w poscie)

ponawiam prosbe o wywalenie dodatkowego logowania do PA lub przynajminej ustawienie automatycznego logowania.

pozatym nie wiem czy to tylko tu, ale nie dziala html w postach (podobno tu jest dla modow wlaczony)

[ Dodano: 20-11-2005, 14:51 ]
kolejny blad w statystykach. nad informacja o plci :
Kod:
Warning: Division by zero in c:\usr\krasnal\www\beta2\stat_modules\users_gender\module.php on line 101

irekk - 20-11-2005, 15:10

mam dziwne uczucie ze te znikajace posty maja cos wspolnego z bledem dot. czasu przebywania na forum. bo nie bawilem sie przez ~1,5h na forum teraz wchodze i juz mi posty ubilo zanim zrobilem przerwe bylo ok
moron - 20-11-2005, 15:59

probowalem uzyc masowego kasowania postow userow zeby wyczyscic tematy ktora sa na poczatku... :(
Kod:
Could not select posts from posts table

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok '' w linii 3

SELECT post_id FROM phpbb_posts WHERE poster_id =

Line : 74
File : admin_prune_user_posts.php
poza tym tez mam (jak ktos juz pisal) opcje smietnika 2 razy przy zakladaniu fora

Draxter - 20-11-2005, 16:00

Kosmetyka : po najechaniu mycha na ikone systemu nie pokazuje opisu natomiast na ikonie przegladarki dziala.
Oczywiscie mowa o ikonach widocznych w poscie.