Wersja 1.12.0 Beta 2 - Brak podziału for na strony w niektórych przeglądarkach
Edel - 24-11-2005, 18:24
Nie wiem czemu, Nieraz pod FF robia sie rozjazdy i nie tylko pod 1.5 a 1.0.7 tez sie robia. Robia sie zadko ale nie wiem od czego to zalezy
niedzwiedz_2 - 24-11-2005, 19:17
chelloPL napisał/a: | niedzwiedz_2, super. Zrób tak:
- otwórz dokładnie tą samą stronę w przeglądarkach
- zapisz ją do pliku tekstowego/html w formacie: przeglądarka.wersja.(ok|bad).html i załącz. Zobaczymy przede wszystkim czy mamy ten sam kod strony generowany. |
Strona: http://www.przemo.org/php...wforum.php?f=29
MrK - 24-11-2005, 20:37
Przemo napisał/a: | qbs, czy napewno? To ignorowanie tematow jeszcze jest nie do konca zrobione i oczywiscie mogl sie wkrasc taki blad ale jesli dobrze zrozumialem coi pisaliscie to znaczy, ze u tej samej osoby na jednej przegladarce sa strony a na innej przegladarce nie ma. Chyba ze na innej przegladarce ta osoba nie byla zalogowana?? |
qbs ma chyba racje.
Zarówno na FF v1.5 jak i AvantBrowserze objaw jest ten sam (
piszę o "Ogólne": http://www.przemo.org/php...wforum.php?f=29 ),
czyli:
Niezalogowany: FF i AB pokazują poprawnie wszystkie podstrony
Zalogowany: brak podstron zarówno w FF jak i AB
Zalogowany, po wrzuceniu jednego topika w "Ogólne" do ignorowanych: pokazuje wszystkie podstrony poprawnie.
Czyli tak jak pisał qbs - podstrony widać dopiero po tym, kiedy doda się jakis temat do ignorowanych. Inaczej trzeba sie wylogować zeby je obejrzeć.
gruszkins - 24-11-2005, 22:18
tak przemo, napewno. wczoraj wrzucilem pierwszy temat do ignorow i pojawila mi sie paginacja //q.
a niezalogowani widza dlatego ze leci spod if'a a nie else'a
chelloPL - 24-11-2005, 22:34
MrK napisał/a: | Zalogowany, po wrzuceniu jednego topika w "Ogólne" do ignorowanych: pokazuje wszystkie podstrony poprawnie. |
Bingo
Faktycznie miałem ignorowany 1 temat. Jak go usunąłem z listy, to nie mam podziału stron.
Mało tego - u mnie na lokalnej kopii forum wszystko działa poprawnie:
1. dla niezalogowanego
2. dla zalogowanego admina z ignorowaniem tematu
3. dla zalogowanego admina bez ignorowania tematu.
PS: warto porównać kod tutejszego forum i beta2 (dotyczy moim zdaniem dotyczy to pliku viewforum.php).
gruszkins - 24-11-2005, 22:39
ja mam bete 2 na localu
chelloPL - 25-11-2005, 09:09
Cytat: | ja mam bete 2 na localu |
Potwierdzam - na beta2 nie działa.
irekk - 25-11-2005, 10:53
ja na jej podstawie doszedlem do bledu wiec nie dzialala
FoToGrAfIk - 25-11-2005, 14:52
a może ktos podać adres do forum beta 2? nie mam go gdzie zainstalować..
gaku - 25-11-2005, 15:43
FoToGrAfIk, wlasnie siedzisz na takim forum...
niedzwiedz_2 - 25-11-2005, 22:25
FoToGrAfIk napisał/a: | nie mam go gdzie zainstalować.. | a nie możesz na localu??
intalujesz np. krasnala i masz serwer
U mnie na localhoście (krasnal; php 4) jest tak, jak tu to znaczy:
gruszkins napisał/a: | Czyli tak jak pisał qbs - podstrony widać dopiero po tym, kiedy doda się jakis temat do ignorowanych. Inaczej trzeba sie wylogować zeby je obejrzeć. |
[ Dodano: 25-11-2005, 22:27 ]
tylko, że nie wyświetla na wszystkich przeglądarkach
no_face - 25-11-2005, 22:29
gruszkins napisał/a: | a niezalogowani widza dlatego ze leci spod if'a a nie else'a |
To potrochu problem rozwiazany juz jest?
irekk - 25-11-2005, 23:13
Cytat: | tylko, że nie wyświetla na wszystkich przeglądarkach |
tzn o co biega? no_face napisał/a: | To potrochu problem rozwiazany juz jest? | tak
kwh - 25-11-2005, 23:41
Co do paginacji to w Operze 9 TP1 nie widać paginacji tematów w viewforum, co ciekawe w kodzie ona jest, tylko przeglądarka się buntuje. To co widać na screenie wyszło po dodaniu jednego tematu do ignorowanych.
Iso - 26-11-2005, 09:36
Po dopisaniu nowego warunku wszystko działa OK.
Wcześniej faktycznie po zalogowaniu na każdej przeglądarce nie wyświetlało "Strona X z Y"
|
|
|