To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersja 1.12.0 Beta 3.1 - Wersja 1.12.0 Beta 3.1 do ściągnięcia

chelloPL - 01-12-2005, 21:51

Przemo napisał/a:
A możesz to sprawdzic w kodzie czemu nie dziala? Ja patrzylem i po kliknieciu jesli jest zmienna $can_sql to powinno sprawdzic a jak nie ma tej zmiennej to nie powinno wogole linka pokazac.

Napisałem i miałem wysłać to:
Cytat:
Mówisz - masz.
Coś z sesjami chyba jest nie halo, bo jeśli uruchomię:
check_files.php?mode=sql (sesja jest rejestrowana na anonymousa - mówię o $userdata)
to nie działa. Natomiast jeśli uruchomię:
check_files.php?mode=sql&sid=XXX (czyli skopiuję sida zalogowanego admina)
to wówczas jest ok. I dotyczy to wszystkich linków.

Propozycja moja: po dołączeniu common.php jest już dostępna funkcja append_sid - warto z niej zrobić użytek we wszystkich linkach.

Ale... właśnie doszedłem do innego wniosku. Forum postawione na localhost i... nie ustawia cookies? :shock:
Sprawdziłem na: IE, FF 1.0.7, FF 1.5 i żadna przeglądarka nie chce ustawiać cookies... Jedyna opera ustawia i na niej check_files działa poprawnie.
Mało tego - podłączyłem się do forum postawionego na windowsie (IIS 5.1 + php 5.1 + mysql 5.0.15) z poziomu linuxa i Mozilli... i też cookies nie ustawia :roll:

Cały czas od momentu instalacji pojawiała mi się przejściowa strona:
Kod:
If your browser does not support meta redirection please clisk HERE to be redirected

ale ignorowałem to, bo pomyślałem że windows tak ma i tak musi być (przekierowywał jednak sam automatycznie).

Pojęcia nie mam o co chwilowo chodzi, ale przyjmijmy, że problem z check_files nie występuje na razie.

Przemo - 02-12-2005, 14:24

chelloPL, hmm, z cookiesami zmienialem tyle, ze do tej pory bylo wykorzystywane $cookie_name ktore sie definiowalo w panelu admina, ale wiele razy spotkalem sie z problemem (ktory bardzo dawal w kość) ze ktos instalowal dwa fora na jednej domenie ale nie zmienial nazwy cookies co w efekcie powodowalo ze oba fora odczytywaly te same ciastka, co bylo tragiczne w skutkach np przy ustawioaniu stylu dla anonima ktorego nie bylo na drugim forum.
Tak wiec w common.php dalem:
Kod:
$unique_cookie_name = substr(md5($board_config['cookie_name'] . $board_config['script_path']), 5, 8);
I w calym forum teraz jest sprawdzana wlasnie zmienna $unique_cookie_name byc moze tutaj gdzies tkwi jakis blad...

ccn - 02-12-2005, 16:05

Elo ślepi ludzie !!!

Czy ktoś zauważył, że pod nazwą i opisem danego forum niepisze kto kto moderatorem ??? Tak ma być specjalnie czy to kolejny bład ?

Radek - 02-12-2005, 16:10

elo slepy ludku !!!
psialem o tym juz w temacie o pierwszej becie !!!

tak ma byc specjalnie !!!

lol, co za ludzie :lol:

[ Komentarz dodany przez: ORI: 02-12-2005, 16:11 ]
Tez tak mowie :P

ORI - 02-12-2005, 16:11

ccn, tak ma byc. Gdybys czytal uwaznie to bys wiedzial ze tak bedzie...
ccn - 02-12-2005, 16:20

I jeszcze jeden bład: Jak w shoutbox klikne kogoś nick to otworzy sie nowe okno z jego profilem ale tam jestem WYLOGOWANY !!! Server mi sie powalił czy co?

Windwos XP Pro SP2, Apache 1.3.31, PHP 4.3.11, MySQL 4

Domeny itp OK, nazwa cookie phpbb_betaprzemo czyczyścilem cookies i pliki tymczasowe, przeglądarka do IE 6.0...

chelloPL - 02-12-2005, 23:04

Przemo, wydaje mi się, że to jednak coś z przeglądarkami jest nie tak. Jeśli wpiszę dowolną inną nazwę cookies i domeny niż 'localhost', to zawsze ustawia cookies i działają one poprawnie.
TOUDI - 03-12-2005, 16:54

mi zaraz na poczatku gdy tylk prubuje zainstalowac forum po wrzuceniu plikow poprzez ftp na serwer wyskakuje nastepujacy tekst
Kod:

Witamy w Instalacji phpBB modified by Przemo

Niektóre pliki wysłane na serwer mają złą zawartość (są prawdopodobnie uszkodzone)
Jeżeli nie edytowałeś żadnych plików, oznacza to, że wystąpiły problemy z ich wysyłaniem na serwer. Sprobuj ponownie wysłać pliki, które są wyświetlone poniżej. Możesz spróbować włączyć lub wyłączyć przesyłanie w trybie binarnym.

Jeżeli zmieniałeś zawartość plików celowo, kliknij TUTAJ aby zainstalować forum, ale TYLKO w tym przypadku!
Jeżeli ściagnąłeś oryginalny pakiet ze strony http://www.przemo.org/phpBB2 i nie zmieniałeś żadnych plików, wyślij je ponownie na serwer. W innym przypadku forum nie będzie działać prawidłowo!
db/schemas/mysql_schema.sql - Zła zawartość pliku! Suma kontrolna: [ 56d244c1ad789088b71dfaed175a7dfd ]

nic nieedytowalem ani nic nie zmienialem wiec nie wiem o co chodzi

// Używamy znaczników code lub quote do wklejania tekstu - chelloPL

ccn - 03-12-2005, 19:10

Zrobiłem tak: Ściągnąłem jeszcze raz tą bete i nadpisałem wszystko poza config.php...
Ale gówno z tego.

No to sie fq... wyczyscilem cookies i pliki tymczasowe w IE i zrobiłem cmd /c c:\usr\apache\apache -k restart ... i POSZŁO !!! Cookies chodzą poprawnie i nie wylogowuje :)

AHA! Jak dam masowe kasowanie postów i wpisze kogokolwiek to pisze że taki użytkownik nie istnieje.

Ece - 03-12-2005, 21:21

Witam,

Używam wersji 1.9.5, a jako że próba ściągnięcia bety 1 (bo w 2 i 3 nie ma uaktualnienia bazy danych) kończy się przekierowaniem na http://www.przemo.org/404.php i nie mogę sprawdzić tam tej sytuacji, napiszę swoje spostrzeżenie tutaj. W PA w "Style" jest eXtreme Styles mod. Bardzo ciekawe narzędzie z opcją "klonuj styl". Odpaliłem, daję kolna o nazwie subSilver2, zmieniam w profilu styl i... Wszystko OK poza SB - po prostu brak css'a. Po godzinie kombinowania BINGO:
shoutbox_send_body.tpl oraz shoutbox_view_body.tpl napisał/a:
Kod:
<link rel="stylesheet" href="templates/subSilver22/subSilver2.css" type="text/css">
Przy nowej nazwie "subSilver9" daje ścieżkę "subSilver99", a już np. przy "test2" wszystko jest poprawnie.

Pozdrawiam,
Ece

Plemnik - 03-12-2005, 21:47

Dlaczego w paczce BETA 3.1 brakuje folderu "scripts" i plików które w nim powinny być?? Skąd je mam wziąść??

P.S. Szukałem, ale nie mogłem znaleść odp na to pytanie.

ORI - 03-12-2005, 21:52

Plemnik, w pierwszym poscie masz na ten temat :x To jest wersja tylko i wylacznie do testow!!! Nie do aktualizowania forum!
Mich@ł - 04-12-2005, 04:37

hmm.... cos jest ni tak z odznaczaniem przeczytanych postów, bo w dziale HydePark
gdy wchodze na temat Zamów za darmo Linuksa :) ( http://www.przemo.org/php...890&view=newest ) to ciagle jest jako nie przeczytany. Gdy nawet odznacze wszystkei posty jako przeczytane to on sie odznacza ale gdy ktos w nim napisze cos to znowu nie chce się odznaczyc.

Blackall - 04-12-2005, 11:35

Wejdz sobie na każdą strone pokolei, a zobaczysz ze cos tam masz nieprzeczytanego.. troche meczące..
irekk - 04-12-2005, 12:22

mamy Oznacz temat jako nieczytany
przydalo by sie jeszcze: Oznacz temat jako przeczytany