HydePark - [OffTopic] AntyWarez
croco - 13-11-2009, 18:56
Wiesz co było naprawdę wielkim błędem OdSiebie? To, że nie kasowali wszystkich zgłoszonych im plików i cała ta wyszukiwarka plików a zwłaszcza możliwość odsłuchania mp3... bo jak inaczej wytłumaczysz np. istnienie rapidshare? Oni mają "politykę antypiracką" i nie mają wyszukiwarki - po prostu hostingują pliki - a porównaj jak małe było odsiebie w stosunku do rapidshare. Przez te błędy OdSiebie nawinęło się Policji, co nie zmienia faktu że to też sprawa czysto propagandowa aby pokazać że władza nie śpi.
Zips, nie przyjmujesz żadnych argumentów poza swoimi, jeśli jesteś taki naj naj i wszystko wiesz najlepiej to dlaczego wciąż nic do ciebie nie dociera?
[ Komentarz dodany przez: Tavaro: 14-11-2009, 01:27 ]
Odsiebie popełniło tylko jeden błąd, który sprawił, że musieli odpowiadać za treść wrzucaną przez użytkowników. Nie było spółką z.o.o, jak np. Wrzuta.
Zips - 13-11-2009, 19:04
croco napisał/a: | Wiesz co było naprawdę wielkim błędem OdSiebie? To, że nie kasowali wszystkich zgłoszonych im plików i cała ta wyszukiwarka plików a zwłaszcza możliwość odsłuchania mp3... bo jak inaczej wytłumaczysz np. istnienie rapidshare? Oni mają "politykę antypiracką" i nie mają wyszukiwarki - po prostu hostingują pliki - a porównaj jak małe było odsiebie w stosunku do rapidshare. Przez te błędy OdSiebie nawinęło się Policji, co nie zmienia faktu że to też sprawa czysto propagandowa aby pokazać że władza nie śpi.
Zips, nie przyjmujesz żadnych argumentów poza swoimi, jeśli jesteś taki naj naj i wszystko wiesz najlepiej to dlaczego wciąż nic do ciebie nie dociera? |
Kolejny.
RapidShare usuwa każdy plik do którego zgłoszono prawa autorskie.
// Co do OdSiebie - przeczytaj dokładnie mój post.
croco - 13-11-2009, 19:11
To że usuwa to jedno, to że nie ułatwia wyszukania pliku przez wbudowaną wyszukiwarkę to drugie - też mógłbyś czytać uważniej...
Lisu15 - 13-11-2009, 19:27
Zips napisał/a: | wiadome jest że nie zdobędziesz takich pieniędzy |
skąd ta pewność
Zips napisał/a: | nic by nie było, nie kupiłbyś oryginalnego ps'a nawet gdyby był za 50% ceny, bo dalej byś miał wymówkę że nie masz na to pieniędzy i tak to działa. |
Nie. Kupił bym. Większość programów na moim komputerze jest legalna (tzn. oryginalna). Większość tych programów miałem jako pobrane lecz z czasem zacząłem je pobierać więc się nie kłuć, że ja bym tego nie zrobił. Nie znasz mnie.
Cytat: | ile masz kupionych płyt z programami/grami/muzyką na kompie?
pewnie mniej niż tych ściągniętych |
to raczej nie powinno Ciebie obchodzić.
Zips napisał/a: | OdSiebie
1. Nie reagowało na zgłaszanie praw autorskich
2. Trzymało pliki na swoich serwerach |
nie reagowało ale również nie trzymało na swoich serwerach.
[ Dodano: 13-11-2009, 19:29 ]
Zips napisał/a: | RapidShare usuwa każdy plik do którego zgłoszono prawa autorskie. | kolejna rzecz której niemasz pewności a oświadczasz. Pytałeś się ich I tak by ci nie powiedzieli prawy. Oni usuną a ktoś wrzuci następnego dnia.
Zips - 13-11-2009, 20:40
Lisu15 napisał/a: |
skąd ta pewność
Zips napisał/a: | nic by nie było, nie kupiłbyś oryginalnego ps'a nawet gdyby był za 50% ceny, bo dalej byś miał wymówkę że nie masz na to pieniędzy i tak to działa. |
Nie. Kupił bym. Większość programów na moim komputerze jest legalna (tzn. oryginalna). Większość tych programów miałem jako pobrane lecz z czasem zacząłem je pobierać więc się nie kłuć, że ja bym tego nie zrobił. Nie znasz mnie.
to raczej nie powinno Ciebie obchodzić.
[ Dodano: 13-11-2009, 19:29 ]
kolejna rzecz której niemasz pewności a oświadczasz. Pytałeś się ich I tak by ci nie powiedzieli prawy. Oni usuną a ktoś wrzuci następnego dnia. |
1. to po prostu widać
2. dlaczego nie powinno mnie to obchodzić? - przyznałeś że mam racje
3. Usuwają na 100%. Jeżeli ktoś wrzuci, to oczywiście zgłaszasz ponownie.
~Tavaro - jeżeli nie masz nic mądrego do napisania - nie pisz nic.
Tavaro - 13-11-2009, 22:25
A jednak jeszcze się odezwę. Krótko, bo szkoda mi już marnować czasu i słów.
Zips napisał/a: | Tavaro - jeżeli nie masz nic mądrego do napisania - nie pisz nic. |
Wystarczyło sprawdzić znaczenie jedynego słowa z mojego poprzedniego postu w wiki. Jednak Ty wciąż - zamiast korzystać ze źródeł i weryfikować swój tok myślenia - wolisz wypowiadać się o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Ba, nawet na podstawie swych mniemań i pozorów pouczać innych. To był taki mały test, jak widać - oblałeś.
No i teraz może być plonk.
croco - 13-11-2009, 23:10
To takie trochę moherowe podejście do sprawy maszZips. Z tobą rozmawiać ani dyskutować się nie da, nikogo nie słuchasz tylko jesteś zaślepiony w swoje "racje". Nie mam zamiatu brać więcej udziału w tej... no właśnie, to nawet dyskusja nie jest tylko próba wysłumaczenia ci czegokolwiek. No ale powodzenia życzę, pamiętaj że jak ty kogo traktujesz tak inni traktują ciebie. Bez odbioru.
Zips - 14-11-2009, 00:48
Cytat: | To takie trochę moherowe podejście do sprawy maszZips. Z tobą rozmawiać ani dyskutować się nie da, nikogo nie słuchasz tylko jesteś zaślepiony w swoje "racje". Nie mam zamiatu brać więcej udziału w tej... no właśnie, to nawet dyskusja nie jest tylko próba wysłumaczenia ci czegokolwiek. No ale powodzenia życzę, pamiętaj że jak ty kogo traktujesz tak inni traktują ciebie. Bez odbioru. |
Omg, mam swoje przekonania .
Mówiąc ci że bóg nie istnieje, będziesz mi wmawiał że on jest, na tym to polega.
A ty
~Tavaro - milcz już, bo twoje pseudo-mądre posty falują łajnem
// tyle w tym temacie ode mnie.
[ Komentarz dodany przez: Tavaro: 14-11-2009, 01:02 ]
Gratulacje, właśnie uzbierałeś wystarczająco dużo funduszy, by kupić warna.
c3z3t - 14-11-2009, 14:22
interesuje mnie jedno ::) czy taki zawsze święty jesteś?
Wiadomo że większość użytkowników internetu skorzystała z warezu.
A i jak jestes taki pr0 to dlaczego nie dasz sobie powiedzieć jak jest naprawdę ? Przecież piszą ci tutaj jak jest a ty dalej swoje cuda głosisz.
Poza tym jak by warezy były w 100% nie legalne to by kroili je jeden po drugim, policjanci tak samo z warezów pobierają pliki bo z nam takich kilku.
Pozdrawiam
Lisu15 - 14-11-2009, 14:25
c3z3t napisał/a: | Poza tym jak by warezy były w 100% nie legalne to by kroili je jeden po drugim, policjanci tak samo z warezów pobierają pliki bo z nam takich kilku. | Nawet prezydent mógł sobie pobierać z warezu, ale on Jest nielegalny...warez to jest prawie to samo co piraci latający po bazarach robiący kopie i sprzedający te kopie.
tepe15 - 14-11-2009, 14:30
Cytat: | A ty
~Tavaro - milcz już, bo twoje pseudo-mądre posty falują łajnem |
Jak śmiesz się tak wyrażać do Mistrza ??
A teraz bądź łaskaw zamilknąć i słuchaj co ja mam Ci do powiedzenia, chłopie :
Autor tematu wpadł na głupi pomysł stworzenia topicu o warezach ty się tu produkujesz a sam ściągasz mp3, filmy, gry itd.
Nie mów mi że nie bo każdy to robi nawet czasami nie mając o tym zielonego pojęcia..
w sumie nawet bym się nie zdziwił gdybyś korzystał z pirackiego windowsa Mr. zIPS a tak zapewne jest szukasz takowych sprzeczek bo sam masz problemy ze sobą
każdy tu ma racje ale fakt jest jeden gdyby nie warez 3/4 ludzkości jak nie lepiej żyła by o darmowym serialu pokemonów w TV i mody na sukces.
W gruncie kogo to obchodzi czy to jest legalne czy też nie ^^ głupi tylko wierzy w społeczne ideały nie wierzysz w Boga jak żeś tu napisał a przestrzegasz 10 przykazań 7 - Nie kradnij!
Zastanów się najpierw o co się wykłócasz, bo ta akcja zaproponowana przez autora topa jest śmieszna a nawet lepiej niewykonalna xD Co wyście z palm pospadali żeby takie bzdury pisać ?
Warez był jest i będzie. Skorzystasz na tym ty skorzystam na tym ja proste...
Cytat: | A i jak jestes taki pr0 |
On pr0? Śmiech na sali
tak apropo jeżeli masz żale jakieś czy też musisz się wygadać to szczerze proponuje ci odwiedź stronę www.żal.pl ludzie tworzący tą społeczność na pewno pomogą ci w lepszym zrozumieniu otaczającego Cię świata skorzystaj
[ Komentarz dodany przez: Tavaro: 14-11-2009, 14:55 ]
A ja wciąż uważam, że wulgaryzmy nie są konieczne.
joli - 14-11-2009, 16:47
Jeżeli nie chcecie by ten temat wylądował w śmietniku, proszę wyluzować i zachować kulturę wypowiedzi. Dotyczy to wszystkich.
Zips, zachowujesz się ponizej krytyki. Nie ubliżaj Tavaro tylko dlatego, że ma inne zdanie, albo nie masz argumentów. Osmieszasz się w ten sposób.
Takie dyskusje są potrzebne, ale bez obrażania przeciwników. Każdy ma prawo mieć inne zdanie, co nie znaczy, że ma tu się zrobić krwawa jatka.
Zips - 14-11-2009, 22:03
tepe15 napisał/a: | Jak śmiesz się tak wyrażać do Mistrza ??
A teraz bądź łaskaw zamilknąć i słuchaj co ja mam Ci do powiedzenia, chłopie :
Autor tematu wpadł na głupi pomysł stworzenia topicu o warezach ty się tu produkujesz a sam ściągasz mp3, filmy, gry itd.
Nie mów mi że nie bo każdy to robi nawet czasami nie mając o tym zielonego pojęcia..
w sumie nawet bym się nie zdziwił gdybyś korzystał z pirackiego windowsa Mr. zIPS a tak zapewne jest szukasz takowych sprzeczek bo sam masz problemy ze sobą
każdy tu ma racje ale fakt jest jeden gdyby nie warez 3/4 ludzkości jak nie lepiej żyła by o darmowym serialu pokemonów w TV i mody na sukces.
W gruncie kogo to obchodzi czy to jest legalne czy też nie ^^ głupi tylko wierzy w społeczne ideały nie wierzysz w Boga jak żeś tu napisał a przestrzegasz 10 przykazań 7 - Nie kradnij!
Zastanów się najpierw o co się wykłócasz, bo ta akcja zaproponowana przez autora topa jest śmieszna a nawet lepiej niewykonalna xD Co wyście z palm pospadali żeby takie bzdury pisać ?
Warez był jest i będzie. Skorzystasz na tym ty skorzystam na tym ja proste...
Cytat: | A i jak jestes taki pr0 |
On pr0? Śmiech na sali
tak apropo jeżeli masz żale jakieś czy też musisz się wygadać to szczerze proponuje ci odwiedź stronę www.żal.pl ludzie tworzący tą społeczność na pewno pomogą ci w lepszym zrozumieniu otaczającego Cię świata skorzystaj
[ Komentarz dodany przez: Tavaro: 14-11-2009, 14:55 ]
A ja wciąż uważam, że wulgaryzmy nie są konieczne. |
1. Nie twoja sprawa
2. Jakiego mam windowsa? Nie wiem, na pewno bez komunikatów. Nie wgrywam windowsa sam, tylko oddaje kompa do serwisu
3. Nie ściągam gier ani filmów. Z gier mam tylko cs'a (steam) a filmów, hmm, mogę zrobić ci zdjęcie jak chcesz bo nie wiem nawet ile ich jest, nie szkoda mi hajsu na filmy.
Programy? Korzystam z Freeware i tych które mam na płytach jako dołączone oprogramowanie do pocket pc'ta/telefonu/aparatu
4. Chciałbym wierzyć że ten ostatni komentarz nie jest do mnie.
joli - 14-11-2009, 22:54
Zips, Cytat: | Adres forum: FragArena.pl | to Twoje forum? Taki jestes idealny, taki słodko pozytywny?
Ale pozwalasz na własnym forum na linki do plikow?
Do filmow, softu? Moze je zgłos?
Kod: | http://fragarena.pl/filmy-grozy-horrory/12083-antychryst-antichrist-2009.html | jeden z przykładów.
Nie wiesz skad masz windowsy?
moze stad:
http://fragarena.pl/systemy-operacyjne/
Cytat: | Windows Se7en Eternity Edition 2009 x86/x64
2 Pan KoXwOw~~ 124 2009-11-11, 13:12
look in my eyes !
Microsoft Windows 7 Ultimate Original MS ISO x64 -GRP
0 Pan KoXwOw~~ 34 2009-10-28, 23:21
Pan KoXwOw~~
Microsoft Windows Vista Ultimate x64 PL
0 Pan KoXwOw~~ 19 2009-10-28, 20:29
Pan KoXwOw~~
Windows 7 Ultimate RTM PL (build 7600) Retail 32 Bit [MSDN]
0 Pan KoXwOw~~ 10 2009-10-28, 20:29
Pan KoXwOw~~
WINDOWS MX 7 +SP3 + IE 7
0 Pan KoXwOw~~ 37 2009-10-28, 20:28
Pan KoXwOw~~
Microsoft Windows 7 Home Premium x86 PL
0 @PiTeK@|PL| 43 2009-10-25, 03:41
@PiTeK@|PL| |
Na wymioty mi sie zbiera, co za hipokryzja.
Kali kraśc, nie grzech, Kalemu ukraść - grzech.
Myślę, ze należałoby to forum, jako warezowe, zgłosic gdzie trzeba. Zrobisz to samodzielnie, czy Ci pomóc?
Zips - 15-11-2009, 00:25
joli napisał/a: | Zips, Cytat: | Adres forum: FragArena.pl | to Twoje forum? Taki jestes idealny, taki słodko pozytywny?
Ale pozwalasz na własnym forum na linki do plikow?
Do filmow, softu? Moze je zgłos?
Kod: | http://fragarena.pl/filmy-grozy-horrory/12083-antychryst-antichrist-2009.html | jeden z przykładów.
Nie wiesz skad masz windowsy?
moze stad:
http://fragarena.pl/systemy-operacyjne/
Cytat: | Windows Se7en Eternity Edition 2009 x86/x64
2 Pan KoXwOw~~ 124 2009-11-11, 13:12
look in my eyes !
Microsoft Windows 7 Ultimate Original MS ISO x64 -GRP
0 Pan KoXwOw~~ 34 2009-10-28, 23:21
Pan KoXwOw~~
Microsoft Windows Vista Ultimate x64 PL
0 Pan KoXwOw~~ 19 2009-10-28, 20:29
Pan KoXwOw~~
Windows 7 Ultimate RTM PL (build 7600) Retail 32 Bit [MSDN]
0 Pan KoXwOw~~ 10 2009-10-28, 20:29
Pan KoXwOw~~
WINDOWS MX 7 +SP3 + IE 7
0 Pan KoXwOw~~ 37 2009-10-28, 20:28
Pan KoXwOw~~
Microsoft Windows 7 Home Premium x86 PL
0 @PiTeK@|PL| 43 2009-10-25, 03:41
@PiTeK@|PL| |
Na wymioty mi sie zbiera, co za hipokryzja.
Kali kraśc, nie grzech, Kalemu ukraść - grzech.
Myślę, ze należałoby to forum, jako warezowe, zgłosic gdzie trzeba. Zrobisz to samodzielnie, czy Ci pomóc? |
To nie jest tylko moje forum, i jego układ ani kategorie nie zależą ode mnie.
Ja z tego nie korzystam i nic nie dodaje, działy powstały na życzenie userów a jak wiadomo oni są najważniejsi.
I tutaj zaczynają się schody, gdyż polska policja nie zajmuje się takimi rzeczami a do tego dochodzą sprawy związane z prawami autorskimi, nikt ich jeszcze nie zgłosił
|
|
|