Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.7
jabba1 - 09-10-2012, 13:51
Nikt nie zna rozwi±zania mojego problemu? Po aktualizacji nie mogę się zalogować bo dostaję informację że użytkownik nie istnieje a jestem adminem
NineX - 09-10-2012, 15:25
jabba1, wykonałe¶ wszystkie zapytania sql z instrukcji manualnej?
Woytec - 09-10-2012, 16:30
ahmed napisał/a: | Kurcze, wiem że to nie w tym temacie ale nie mogłem znaleĽć bardziej odpowiedniego. Czy mógłbym prosić o wersję forum 1.12.4? Takie forum miałem zainstalowane i wszystko chodziło pięknie, niestety przez bł±d w Total Comanderze skrypt forum został zainfekowany. Miałem oczywi¶cie zrobionego back up'a. Niestety z aktualn± wersj± (1.12.7) nie chce to współgrać (korzystałem z instrukcji ręcznej zmiany bazy danych). Tak więc proszę o wersję 1.12.4. Z góry dzięki. | Skorzystaj ze skryptu
jabba1 - 09-10-2012, 17:49
NineX napisał/a: | jabba1, wykonałe¶ wszystkie zapytania sql z instrukcji manualnej? |
Nie pomogło a przy zapytaniach:
Kod: | ALTER TABLE phpbb_search_results ADD search_time int NOT NULL;
ALTER TABLE phpbb_search_results CHANGE search_id search_id int(11) NOT NULL auto_increment;
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('shout_refresh', '5');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('sb_group_sel', 'all');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('usercall', '0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('shoutbox_smilies', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('last_visitors_time_count', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('search_keywords_max', '5');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('protection_get', '1');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) value ('rand_seed_last_update', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) value ('rand_seed', '0'); |
Wywala:
Kod: | #1062 - Duplicate entry 'rand_seed' for key 'PRIMARY' |
Mariusz7777 - 09-10-2012, 18:32
Tommekk80 napisał/a: | Wykonaj zapytanie do bazy :
Kod: | UPDATE phpbb_users SET user_blocktime="0" |
Jak masz inny prefix tabel to sobie zmień - to zapytanie odblokuje możliwo¶ć logowania. Modyfikacja któr± poleciłem zablokuje boty. Problem powinien znikn±ć. |
Problem istnieje nadal
Tommekk80 - 09-10-2012, 18:57
Znaczy co - błędy spowodowane wielokrotnym logowaniem? Już chyba nie ma, ja wszedłem i na żadnym koncie (sobie przepisałem kilka nicków z głównej i podawałem jako hasło byle co) nie było tej informacji. Czy może co¶ innego..?
Mariusz7777 - 09-10-2012, 19:11
Tomku ja mam cały czas t± sam± informację, czyli:
Cytat: | Konto zostało zablokowane z powodu wielokrotnej próby logowania, spróbuj poĽniej |
Inni użytkownicy forum maj± ten sam problem.
Mariusz7777 - 09-10-2012, 19:20
Może to w tym cały problem?
Kod: | ALTER TABLE phpbb_ignore RENAME phpbb_ignores
Niewykonane - Table 'mariusz_fatamorgana.phpbb_ignore' doesn't exist
ALTER TABLE phpbb_banlist DROP ban_by
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'ban_by'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_banlist DROP ban_reason
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'ban_reason'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_categories DROP parent_forum_id
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'parent_forum_id'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_categories DROP cat_hier_level
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'cat_hier_level'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_forums DROP forum_hier_level
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'forum_hier_level'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_forums DROP forum_issub
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'forum_issub'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_forums DROP auth_rate
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'auth_rate'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_jr_admin_users DROP update_date
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'update_date'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_jr_admin_users DROP admin_notes
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'admin_notes'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_jr_admin_users DROP notes_view
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'notes_view'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_profile_fields ADD prefix varchar(255) DEFAULT '' NOT NULL
Niewykonane - Table 'mariusz_fatamorgana.phpbb_profile_fields' doesn't exist
ALTER TABLE phpbb_profile_fields ADD suffix varchar(255) DEFAULT '' NOT NULL
ALTER TABLE phpbb_profile_fields ADD editable tinyint(1) DEFAULT '1' NOT NULL
ALTER TABLE phpbb_profile_fields ADD view_by tinyint(1) DEFAULT '0' NOT NULL
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_login_tries
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_login_tries'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_last_login_try
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_last_login_try'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_dateformat
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_dateformat'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP custom_form
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'custom_form'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP can_custom_form
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'can_custom_form'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP page_avatar
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'page_avatar'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_traffic
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_traffic'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_allow_sig_image
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_allow_sig_image'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_allow_signature
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_allow_signature'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_posts_per_page
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_posts_per_page'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_topics_per_page
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_topics_per_page'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_hot_threshold
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_hot_threshold'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_sub_forum
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_sub_forum'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_split_cat
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_split_cat'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_last_topic_title
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_last_topic_title'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_sub_level_links
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_sub_level_links'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_display_viewonline
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_display_viewonline'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP view_ignore_topics
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'view_ignore_topics'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_users DROP user_showavatars
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'user_showavatars'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
ALTER TABLE phpbb_shoutbox DROP sb_username
Niewykonane - Nie można wykonać operacji DROP 'sb_username'. SprawdĄ, czy to pole/klucz istnieje
|
Tommekk80 - 09-10-2012, 19:50
Prefiks tabel w Twojej bazie jest inny niż phpbb_ Popraw zapytanie, zgodnie ze wskazówkami. |
Mariusz7777 - 09-10-2012, 20:11
Poproszę jeszcze jedn± podpowiedĽ, bo boję się, że znowu co¶ namieszam
Znalazłem swój prefiks Kod: | $table_prefix = 'phpbb_';
define('PHPBB_INSTALLED', true); | i teraz co dalej?
NineX - 10-10-2012, 00:03
jabba1, choćby:
Kod: | <input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="text" name="usernamee" size="8" value="nick"/> <input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="password" name="passwordd" value="1111111" size="8"> |
Nazwy nie s± odpowiednie. Załóż oddzielny topic i umie¶ć tam w zał±czniku usercp_register i login.php.
Draco demonicus - 11-10-2012, 16:07
A ja mam pytanie.
Mam obecnie wersję 1.12.6 i nie chcę stracić wszystkiego, co zapisałem w bazie danych.
Zamiast robić ręcznej aktualizacji (jest bardzo długa) miałem zamiar zainstalować w podkatalogu "nowe" wersję 1.12.7, ale jak skopiowałem configa to był bł±d.
"Critical error" i żadnych informacji.
Czy jest możliwo¶ć zainstalowania od nowa wersji 1.12.7 ale z już istniej±c± baz± danych?
Czy ten bł±d był tylko dlatego, że nie mogłem mieć identycznych configów w dwóch wersjach?
Tak dla informacji: 1.12.6 mam zmodowane. 1.12.7 wgrałem czyste.
Czy żeby działało, wystarczyłoby zainstalować czyste 1.12.6 i użyć paczki update do 1.12.7?
Woytec - 11-10-2012, 16:31
Nadpisz plikami z paczki(update-1.12.7) i uruchom skrypt aktualizacyjny
Draco demonicus - 11-10-2012, 17:45
Debug mode się zrobił.
Chyba jednak spróbuję manualnie, oszczędzę sobie masy błędów.
EDIT: Mój bł±d! Zapomniałem, że mam tylko folder scripts dać najpierw. Zobaczę jeszcze.
EDIT2:
Gdy próbuję aktualizować, mam ten sam bł±d, co inny użytkownik:
Kod: | Nieprawidłowa suma kontrolna pliku ./update.sql ! (4f96bf7ab0d079cc42b0cc84ce50375d)
Spróbuj jeszcze raz skopiować plik na serwer. |
Tylko, że ja typ transferu zmieniałem i dalej nic
Czy kto¶ wie jak to rozwi±zać?
Mariusz7777 - 13-10-2012, 06:38
Wybaczcie że ponawiam, ale już tydzień nie działa moje forum- proszę o pomoc.
Poproszę jeszcze jedn± podpowiedĽ, bo boję się, że znowu co¶ namieszam
Znalazłem swój prefiks
Kod:
$table_prefix = 'phpbb_';
define('PHPBB_INSTALLED', true);
i teraz co dalej?
|
|
|