Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.7
NineX - 13-10-2012, 10:37
Mariusz7777, wykonaj zapytanie:
Kod: | UPDATE phpbb_users SET user_blocktime="0", user_badlogin=0, user_block_by=""; |
Draco demonicus, spróbuj tak:
Kod: | scripts/update.php
znajdz:
define('FILE_CHECKSUM', '1e72ca2e53f7fd5e2f72416c4304f42c');
zmien na:
define('FILE_CHECKSUM', '4f96bf7ab0d079cc42b0cc84ce50375d'); |
jeśli nie zadziała, to wykonaj zapytania sql z instrukcji manualnej, przez co omijasz punkt z scripts.
freeman3 - 13-10-2012, 11:23
Nie czytałem całego wątku i nie wiem czy już było. W PA jest wpis "Wersja tego forum jest nieaktualna i zawiera niebezpieczne luki ! Jak najszybciej zaktualizuj forum do wersji 1.12.7" można to zrozumieć, tak, że do tej pory miałem zainstalowaną wersję z lukami bezpieczeństwa. Może zmieńcie ten wpis bo to niekorzystnie wygląda.
Mariusz7777 - 13-10-2012, 15:02
Po wykonaniu tego zapytania
Kod: | UPDATE phpbb_users SET user_blocktime="0", user_badlogin=0, user_block_by=""; |
dostaję informację że jest błędne hasło dla tego użytkownika
Cytat: | Błędne hasło dla użytkownika: |
Spróbowałem też z opcją zapomniałem hasła, ale wynik pozostał taki sam.
czesio56560 - 13-10-2012, 18:09
Mariusz7777, spróbuj hasła test
Mariusz7777 - 13-10-2012, 18:47
czesio56560, to także nie działa. Nie wiem już co robić
MQs - 13-10-2012, 19:29
Mariusz7777 napisał/a: | Spróbowałem też z opcją zapomniałem hasła, ale wynik pozostał taki sam. | Znaczy, że ustawiłeś nowe hasło za pomocą linka z maila i za jego pomocą nie chciało cię zalogować (nadal wyświetla komunikat błędne hasło)?
Mariusz7777 - 13-10-2012, 19:43
MQs, dokładnie tak, jak napisałeś. Odświeżanie forum, czyszczenie cachu nic nie dało.
prymasek - 13-10-2012, 22:10
U mnie tym razem poszło bezproblemowo. Dobra robota, dzięki.
MQs - 14-10-2012, 13:05
Mariusz7777, Wersja bazy SQL - 1.12.6. Poza tym login.php nie pokazuje się jako modyfikowany/niezgodny, a w kodzie strony wyraźnie widać moda Block Login Bots.
noSound87 - 14-10-2012, 17:48
Witam,
czy spotkał się ktoś z takim problemem, że po aktualizacji jest problem z "nowymi postami"?
Mianowicie po wejściu w listę "nowe posty" wyświetlały się tematy ze znaczkiem żółtym jako "nowe nieprzeczytane" i po kliknięciu i wyjściu z takiego tematu, ikonka z żółtej zmieniała barwę na srebrną...
Teraz użytkownicy zgłaszają mi, że po wejściu w taki nieprzeczytany temat i wyjściu, ikona nie zmienia koloru i widnieje jako żółta - czyli temat pozostaje jakby nie odczytany pomimo w jego wejście i odczytanie postów.
(oczywiście jak wiadomo, kolory są podane jako przykład akurat u mnie )
Ktoś miał z tym jakiś problem?
I jest jeszcze jeden problem...mianowicie po wejściu na forum np. aby się zalogować lub przez nowego usera, strona od razu pikuje na dół Jak można to poprawić? Uważam, że jest to spore utrudnienie, tym bardziej dla nowych userów. Problem występuje tylko wtedy, kiedy wchodzimy na stronie jako nowi lub niezalogowani...czyli schodzi od razu do na sam dół, do shoutboxa, w którym widnieje napis Info: null ?
Woytec - 14-10-2012, 19:31
Nowe posty a nieprzeczytane to co innego. Nowe posty pokazuje wszystkie posty od ostatniej wizyty.
noSound87 - 14-10-2012, 21:29
Woytec napisał/a: | Nowe posty a nieprzeczytane to co innego. Nowe posty pokazuje wszystkie posty od ostatniej wizyty. |
whatever...skoro wiesz o co chodzi, to dlaczego nie napiszesz co może być problemem?
Raz się "odznacza" i ikona zapala mi się na prawidłową (srebrną), a raz po przeczytaniu nie zmienia i wygląda jakby temat nie został odwiedzony (ikona pozostaje żółta)?
Ponadto po przeczytaniu nie znika z listy...to w takim razie skoro pokazuje wg Ciebie posty od ostatniej wizyty to jak rozumiem po wejściu i przeczytaniu, temat ten (przeczytany) powinien całkowicie zniknąć z listy?
noSound87 - 15-10-2012, 13:42
noSound87 napisał/a: | Woytec napisał/a: | Nowe posty a nieprzeczytane to co innego. Nowe posty pokazuje wszystkie posty od ostatniej wizyty. |
whatever...skoro wiesz o co chodzi, to dlaczego nie napiszesz co może być problemem?
Raz się "odznacza" i ikona zapala mi się na prawidłową (srebrną), a raz po przeczytaniu nie zmienia i wygląda jakby temat nie został odwiedzony (ikona pozostaje żółta)?
Ponadto po przeczytaniu nie znika z listy...to w takim razie skoro pokazuje wg Ciebie posty od ostatniej wizyty to jak rozumiem po wejściu i przeczytaniu, temat ten (przeczytany) powinien całkowicie zniknąć z listy? |
EDIT:
Posty znikają tylko po jakimś czasie - więc to nie problem, wyczyściłem raz jeszcze cache (tak...profilaktycznie) i na razie póki co wszystko działa prawidłowo.
Mam jednak jeszcze problem z tym, że gdy ktoś wchodzi na stronę (niezalogowany) to strona automatycznie schodzi na sam dół
Ktoś orientuje się w czym może tkwić przyczyna tego? Zresztą można popatrzeć samemu, zapraszam - www.ovkp.pl
Woytec - 15-10-2012, 15:57
noSound87 napisał/a: | to w takim razie skoro pokazuje wg Ciebie posty od ostatniej wizyty to jak rozumiem po wejściu i przeczytaniu, temat ten (przeczytany) powinien całkowicie zniknąć z listy? |
noSound87 napisał/a: | Posty znikają tylko po jakimś czasie |
Ale funkcja "Zobacz posty od ostatniej wizyty" Czy "Pokaż nieprzeczytane posty"? I czy to dotyczy pierwszej strony z wynikami czy dalszymi?
noSound87 - 15-10-2012, 16:25
Woytec napisał/a: |
Ale funkcja "Zobacz posty od ostatniej wizyty" Czy "Pokaż nieprzeczytane posty"? I czy to dotyczy pierwszej strony z wynikami czy dalszymi? |
Chodziło o funkcję "Pokaż nieprzeczytane posty" - ale tak jak napisałem wyżej wszystko już działa prawidłowo.
Po przeczytaniu znika ale dopiero po jakimś czasie, a w poprzedniej wersji phpbb znikało od razu - ale nie jest to aż tak istotne, ważne że w ogóle znika
Problem "uno" jest niestety to, co napisałem w moim poprzednim poście.
Czyli co może być przyczyną tego, że po wejściu na forum, strona sama schodzi na dół i trzeba ją podwijać do góry aby się zalogować?
|
|
|