To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.7

Woytec - 15-11-2012, 21:01

gts2, ostatni link pierwszego postu.
gts2 napisał/a:
Jako główny admin nie mogę przypisywać osób do innej grupy , tylko mogę dać mu admina lub moderatora bądź dodać jakąś funkcję z panelu sterowania czyniąc go Junior adminem i jeszcze inne które występują na portalu przez co te funkcję są wyłączone teraz.
Przypisywanie do grupy ustawiasz wchodząc w listę grup normalnie na forum w nagłówku, do grupy i na dole masz pole do dodawania osób.
gts2 - 15-11-2012, 21:10

Dziwne bo zadziałało choć wczoraj nie działało :/
Jednakże SB dalej leży obecnie go włączyłem, nie ma znaczenia, czy ktoś jest zalogowany czy nie efekt ten sam.
http://www.polisharmy.com.pl/index.php

Woytec - 15-11-2012, 21:13

gts2, nie zaktualizowałeś stylu.
gts2 - 16-11-2012, 20:58

Styl został zaktualizowany i SB działa poprawnie ;]
Dziękuje Wszystkim za pomoc :)

BPL - 19-11-2012, 18:19

Nadal nie został naprawiony błąd tematu gdy np. w nazwie tematu mamy napisane "1/4 xxxx" itp. i gdy temat ma więcej niż 1 stronę to tylko 1 strona jest dostępna. Nie da się wejść na 2, 3 czy 50 stronę bo wywala, że nie znaleziono postów pasujących ble ble...
p4v3u - 23-11-2012, 15:51

czy w tym updacie jest jakieś rozwiązanie ograniczające podatność forum na rejestrację botów? Nie wiem, captcha jakaś, czy coś?
.::Trac3r::. - 23-11-2012, 16:47

p4v3u, tak, jest - podział maila na dwie części, lecz to już aktualizacja szablonu :)
mizi900 - 28-11-2012, 23:32

Jeśli było to przepraszam, ale gdzie mogę zmienić opcje Shoutbox 'a bo ciągle się odświeża i pojawia się informacja, że serwer dostał 100 pustych zapytań oraz gdzie mogę polskie litery ustawić,bo nie mam?

EDIT: już znalezałem w PA ;) tylko teraz polskie liter

Slawcio - 03-12-2012, 12:12

Witam.
Czytam już dość długo i nie mogłem się doczytać. Jeżeli gdzieś już jest odpowiedź na mój problem, to proszę o linka.
Zainstalowałem czystą wersję. Wszystko ok.
Nie mam kompresji gzip. Dostałem jakiś kod od hostingu który trzeba wklepać w index.php i będzie działał.

Problem jest taki że nie mam polskich liter. Wersję instalowałem polską. Piszę wyraz z polskimi znakami i je widać, klepnę enter i ucina wyrazy. Proszę o wskazówki gdzie szukać.
Chociaż to dziwne. Z tego co przeczytałem do tej pory to wszystko powinno hulać.
No ale ja jestem laikiem i gdzieś dałem .__.__.
Miłego dnia.

xlesiu - 03-12-2012, 13:22

O to Ci chodzi http://www.przemo.org/php...ic.php?t=140266
Slawcio - 03-12-2012, 15:50

Nie.
ale dzięki,i znaczy, że to też muszę wy działać. :D
Wydaje mi się, że problem z brakiem polskich liter leży gdzie indziej.
Zresztą zaraz prze edytuję ten plik i zobaczę.
Na testowym forum jakoby po edycji na ,,pierwszy rzut oka,, nic się nie zmieniło.
Biorę się do pracy.
Wy edytowałem te dwie linie i chek mam taki
Żeby włączyć gzip muszę wstawić kawałek kodu, ale nadal nie mam polskich znaków. :(
Mam do gzipa:
gzip - możliwa, wystarczy na początku pliku php dodać: <?php if (substr_count($_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'], 'gzip')) ob_start("ob_gzhandler"); else ob_start(); ?> ...
Walczę.

Woytec - 03-12-2012, 17:09

Slawcio napisał/a:
Witam.
Czytam już dość długo i nie mogłem się doczytać. Jeżeli gdzieś już jest odpowiedź na mój problem, to proszę o linka.
Zainstalowałem czystą wersję. Wszystko ok.
Nie mam kompresji gzip. Dostałem jakiś kod od hostingu który trzeba wklepać w index.php i będzie działał.
A przed tym działało? Czy po czym przestało działać?
Slawcio - 03-12-2012, 17:47

Nie .
Od momentu instalacji nie działało. Tak samo i gzip. Reszta na zielono.
Edytuje plik index żeby ruszyć ten gzip ale coś pieprze bo nic mi się nie zmienia tylko errory.
gzip mogę czasowo sobie odpuścić, ale brak tych liter mnie dobija.
Znalazłem w końcu ten temat z krzaczkami. Kodowania tabele itd. Czarno widzę. :|
:mrgreen:
No nie było źle. Tosiek pomógł. Problem rozwiązany.

tosiek - 07-12-2012, 14:29

Czy dodaliście wszystkie moje poprawki z: https://przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=118066&postdays=0&postorder=asc&start=15 ?

Moglibyście odblokować temat wyżej to bym dodał chociaż automatyczne backup do mojej poprawki.

Czemu nie ma automatycznego skryptu do aktualizacji plików?

Majkelo - 07-12-2012, 14:36

tosiek napisał/a:
Czy dodaliście wszystkie moje poprawki z: https://przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=118066&postdays=0&postorder=asc&start=15 ?

Gdybyśmy nie dodali, ten temat nie znajdowałby się w archiwum.