To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Okno Dla Niezalogowanych v1.2

Marecki - 05-09-2009, 14:41

A więc jaki kod muszę podmienić z obecnego na taki abym mógł dobrowolnie modyfikować w PA moje okienko. Chodzi oto aby usunąć..

Kod:
 Login:  Hasło:
 Zaloguj mnie automatycznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

A w PA dodać własny wpis do rejestracji..
Bo jak się zaloguje to okienko znika, więc działa jak należy.

RaZzLbn - 05-09-2009, 18:17

wiem ze to glupie pyatanie ale jak mam to zainstalowac ?
danger3 - 05-09-2009, 18:41

rob tak jak pisze xD
Renger - 06-09-2009, 12:49

Marecki:

Kod:
    if(window.navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"){
    document.write('<div id="oknologowania"><table style="opacity: {ODN_OPACITY_I}; -moz-opacity: {ODN_OPACITY_I}; -khtml-opacity: {ODN_OPACITY_I}; filter:alpha(opacity={ODN_OPACITY_M});" width="{ODN_SZEROKOSC}" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0"><tr><th class="thCornerL" width="100%" height="25" nowrap="nowrap">{L_ODN_TYTUL_TEXT}</th><th align="right"><div id="zamykanie"></div></th></tr><tr><td height="40" class="row1" align="center" colspan="2"><br />{ODN_TRESC}<br /><br /><span class="gensmall">{L_ODN_CZAS_TEXT} <span id="czas"></span></td></tr></table><br /></div>');

}
    else
    {
    document.write('<div id="oknologowania" style="position: fixed; {ODN_POZYCJA_X}; {ODN_POZYCJA_Y}; z-index: 999; opacity: {ODN_OPACITY_I}; -moz-opacity: {ODN_OPACITY_I}; -khtml-opacity: {ODN_OPACITY_I}; filter:alpha(opacity={ODN_OPACITY_M});"><table width="{ODN_SZEROKOSC}" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0"><tr><th class="thCornerL" width="100%" height="25" nowrap="nowrap">{L_ODN_TYTUL_TEXT}</th><th align="right"><div id="zamykanie"></div></th></tr><tr><td class="row1" align="center" colspan="2"><br />{ODN_TRESC}<br /><br /><span class="gensmall">{L_ODN_CZAS_TEXT} <span id="czas"></span></td></tr></table><br /></div>');
    }

jeżeli chcesz aby czas zamknięcia okna też nie był wyświetlany to usuwasz z jednego i drugiego:
Kod:
<br /><span class="gensmall">{L_ODN_CZAS_TEXT} <span id="czas"></span>

W PA w treści komunikatu wpisujesz informacje którą chcesz aby się wyświetliła.
RaZzLbn napisał/a:
wiem ze to glupie pyatanie ale jak mam to zainstalowac ?

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=10014

Tavaro - 06-09-2009, 13:43

Kod:
if(window.navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"){
    document.write('<div id="oknologowania"><table style="opacity: {ODN_OPACITY_I}; -moz-opacity: {ODN_OPACITY_I}; -khtml-opacity: {ODN_OPACITY_I}; filter:alpha(opacity={ODN_OPACITY_M});"

Może się czepiam, ale po co IE są potrzebne inne deklaracje przeźroczystości, niż filter? Szczególnie te dla Webkita i Gecko (bo nie wiem czy IE8 obsługuje opacity). Poza tym litości... Div, a wewnątrz tabela. :lol:

goldii - 08-09-2009, 08:48

Witam. Zainstalowałem dzisiaj tego moda, wchodzę na forum, a tam żadnego okna nie ma =/
który plik pokazać, żebyście mogli mi jakoś pomóc ?

[ Dodano: 08-09-2009, 08:50 ]
Dobra, działa. Sorry

joli - 08-09-2009, 08:50

Przeciez jest :roll:
Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem.
Podaj pełny, realny adres forum, z http:// (klikalny!), nie używaj aliasów.
Adres ma być w profilu lub w treści posta.
Jesli masz kilka forów, napisz którego problem dotyczy!

Jeśli tego nie zrobisz Twój post zostanie usunięty!

bartek98 - 19-09-2009, 20:15

Kod:

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_wlacz', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_czas', '30');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_tresc', 'Aby w pełni korzystać z forum musisz być zalogowany!');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja', '4');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja_x', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja_y', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_szerokosc_okna', '500');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja_znak', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_opacity', '8');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_opmzam', '5');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_zam', '1');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_cpw', '0');

Te zapytania mi nie idą...
W PA wyświetla, Że nie można wykonac, a w PhpMy Admin duplicate entry :shock:

joli - 19-09-2009, 20:31

bartek98 napisał/a:
Te zapytania mi nie idą...
..... PhpMy Admin duplicate entry :shock:
sam sobiee odpowiedziales na pytanie. Juz wpisy masz
bartek98 - 19-09-2009, 20:34

A nie mam pol odn_... w phpbb_config...
joli - 19-09-2009, 20:38

Jakbys nie miał, to by nie było komunikatu ze są.
bartek98 - 19-09-2009, 20:42

Mialem, ale wywaliłem bo mam czysty skrypt i zainstalowałem, a zapytania nie idą. Jak usuwałem w phpmyadmin pokazalo costam z where conwert...
joli - 19-09-2009, 20:44

bartek98 napisał/a:
pokazalo costam z where conwert...
no to sobie radź z "costam"
drapcok - 23-09-2009, 00:31

Cytat:
### otwórz ###
# templates/subSilver/index_body.tpl
#

# znajdz:

<!-- BEGIN switch_enable_board_msg_index -->

nie mam w ogóle takiej linijki ani podobnej.

xlesiu - 23-09-2009, 00:34

drapcok, przecież to pierwsza linia w tym pliku