Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.7
konraf - 22-01-2013, 21:44
Witam
Czy aktualizacja 1.12.7 zawiera Spam Bot (modyfikację dzielącą maila przy rejestracji na przed @ i po @ ) ?
Pozdrawiam
DangoS83821 - 22-01-2013, 21:53
Chyba posiada, ponieważ część for już to posiada. Wcześniej tego nie widziałem.
Pozdrawiam.
czesio56560 - 23-01-2013, 09:38
Tak, posiada.
konraf - 26-01-2013, 20:56
Witam
Jak rozumiem, jeśli prefix bazy mam inny niż phpbb to w pliku update.sql muszę przed aktualizacją zmienić na własny prefix tak?
Czy tylko update.sql, czy również zmieniać w innych plikach w scripts?
czesio56560 - 26-01-2013, 22:06
Nie musisz zmieniać, powinno samo zmienić
Uchaty - 26-01-2013, 22:31
Ratujcie. Pewnie to już było, ale mam forum i gdy chcę coś napisać w szybkiej odpowiedzi, to wyskakuje mi coś takiego: Sesja połączenia wygasła lub numer ID sesji jest nieprawidłowy.
Spróbuj ponownie.
Bardzo proszę o pomoc !
konraf - 26-01-2013, 22:34
czesio56560 napisał/a: | Nie musisz zmieniać, powinno samo zmienić |
Ok ale tu:
https://przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?p=753297#753297
kolega miał inny prefix i miał błędy.
Poza tym zapytanie ma w sobie polecenia CREATE TABLE. Czy jak nie zmienię na swój prefix to utworzy domyślne phpBB czy tak jak piszesz, samo zmieni na mój prefix?
Mikel_P - 27-01-2013, 12:50
Kod: | "SQL Error : 1054 Unknown column 't.topic_accept' in 'field list'
SELECT f.*, p.post_time, p.post_username, p.post_approve, u.username, u.user_id, u.user_level, u.user_jr, t.topic_last_post_id, t.topic_title, t.topic_poster, t.topic_accept FROM phpbb_forums f LEFT JOIN phpbb_posts p ON (p.post_id = f.forum_last_post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) LEFT JOIN phpbb_topics t ON (t.topic_last_post_id = p.post_id AND t.forum_id = f.forum_id) ORDER BY f.forum_order, f.forum_id
Line : 233
File : functions.php" |
Witam, robiłem aktualizację i taki błąd wywaliło.. nie bardzo wiem co teraz zrobić..
Woytec - 27-01-2013, 14:24
Instrukcję aktualizacji(update.php) masz w pierwszym poście.
konraf - 27-01-2013, 20:41
Witam
Panowie, prośba o pomoc. Zaktualizowałem wedle instrukcji. Poszło nie do końca ok, bo teraz mam
Cytat: | W systemie nie istnieje użytkownik: |
Nie mogę się zalogować ani na swój login (admin), ani na testowy (zwykłego użytkownika).
Co dziwne, check_files.php działało zaraz po aktualizacji a teraz jak chce wejsc i sprawdzić, nic nie pokazuje.
Woytec - 27-01-2013, 21:08
A tu: http://www.aztec.pl/forum/login.php
konraf - 27-01-2013, 21:12
Nie działa. Ten sam komunikat.
Czy jak używam tylko SubSilver to też muszę recznie zaktualizować pliki stylu?
Woytec - 27-01-2013, 21:41
konraf napisał/a: | Czy jak używam tylko SubSilver to też muszę recznie zaktualizować pliki stylu? | Wystarczy nadpisać plikami z paczki.
konraf - 27-01-2013, 21:45
Kuźwa, no to tak robiłem.
Jasny gwint, a czułem, żeby dać sobie luz z tą aktualizacją
A ja w samej bazie mogę włączyć forum? Do PA dostać się nie mogę ale do bazy mam dostęp.
Może błędem było wyłączenie forum na czas aktualizacji?
Jak udało mi się za pierwszym razem wejść w check_files, to na pewno była zła suma kontrolna pliku
admin_account.php ale tego pliku nie nadpisywałem przecież i przeglądałem swoje pliki, to nigdy w tym pliku nie grzebałem.
EDIT
Poszło. Wrzuciłem wszystkie pliki stylu SubSilver z głównej paczki 1.12.7 i poszło.
-=r3=- - 27-01-2013, 22:39
Witam
Parę dni temu na forum u mnie dokonano aktualizacji. Niestety nasze forum spotkało się z problemem o którym nic nie wiem, nie mogłem znaleźć nic na temat tego błędu, dlatego przedstawię go tutaj.
Forum jest o tematyce CS'a, nad tabelką z serwerami pojawiła się taka informacja:
Cytat: | Warning: sprintf() [function.sprintf]: Too few arguments in /home/csp/public_html/index.php on line 943 |
W dodatku gdy jakiś użytkownik chce sobie zmienić coś w profilu wyskakuje mu informacja:
Cytat: | Ten adres email jest nieprawidłowy
Wpisane przez Ciebie hasło nie pasuje do zapisanego w bazie danych |
Dane się nie zmieniają, ciągle wyskakuje ten błąd nawet gdy podam stare i nowe hasło to pierwsza linijka z błędem dalej się wyświetla (ta o emailu).
Proszę o pomoc w imieniu administracji mojego forum (nie jestem H@, ale niestety H@ jest zbyt zajęty życiem prywatnym, żeby szukać samemu rozwiązania, mam nadzieję, że mi pomożecie, z góry bardzo dziękuję za pomoc)
Pozdrawiam
Edit:
Dodam, że błąd o treści Warning: sprintf() [function.sprintf]... pokazuje się tylko zarejestrowanym użytkownikom. Co do problemu z email'em to powinienem sobie już poradzić, już przeczytałem cały temat dotyczący modyfikacji stylu.
Pozdrawiam
|
|
|