To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Beer 2.4

Rain - 11-01-2009, 19:49

They2 napisał/a:
Rain napisał/a:
Witam.
Mam problem z instalacją moda.
A dokładnie po instalacji kiedy w PA włączam modyfikację na stronie głównej forum ukazuje się komunikat:
Kod:
/includes/functions_beermod.php on line 168

Najciekawsze jest to że gdy wkleje w pasek adresu link do jakiegoś tematu to wszystko działa dobrze, nie ma błędu, ale przy powrocie na stronę główną wywala w/w błąd.
Kiedy modyfikację wyłączam wszystko jest ok.
a dokladnie podaj konkretniej caly komunikat bledu, a nie sama sciezka.

Rain napisał/a:
Forum jest na localu więc adresu nie podam
nie jestem jasnowidzem
Rain napisał/a:
, dodam iż korzystam ze stylu "TheWitcherBGDark" w którym w ogóle nie było linii:

Kod:
templates/nazwa_stylu/index_body.tpl

#
#-----[ FIND ]--------------------------------------------------------
#

<a href="{U_MARK_READ}" class="gensmall">{L_MARK_FORUMS_READ}</a>

Dodałem linię ręcznie wzorując się na stylu "dark_yelow" i wedłóg instrukcji wygląda to teraz tak:
Kod:
<a href="{U_MARK_READ}" class="gensmall">{L_MARK_FORUMS_READ}</a>
<br />{BEER_INDEX_URL}

I nie wiem czy jest to wina tej brakującej linii(acz odnośnik normalnie działa kiedy mod jest wyłączony) czy coś innego :|
kazdy styl ma inny wyglad... jezeli nie ma to po prostu znajdz inny kod i wklej w miejsce gdzie powinno byc.

a tak w ogole to ze jezeli masz na localu, to nie pomyslales ze mozesz zrobic sreena gdzie pokazal ci komunikat bledu ? zrob screen i pokaz tu.

Napisałem wyraźnie że komunikat ukazuje się na stronie głównej(czyli index.php)
A to cały błąd:
Kod:
Fatal error: Call to a member function on a non-object in /rain/includes/functions_beermod.php on line 168

They2 - 11-01-2009, 20:16

Rain, masz wgrane plik do styli:
templates/nazwa_stylu/beermod_topic_details_body.tpl ?

jezeli masz, to dziwnie zachowuje na localu, sprawdz na darmowym hostingu.

Rain - 11-01-2009, 20:23

They2 napisał/a:
Rain, masz wgrane plik do styli:
templates/nazwa_stylu/beermod_topic_details_body.tpl ?

jezeli masz, to dziwnie zachowuje na localu, sprawdz na darmowym hostingu.

Tak wgrałem, sprawdzałem kilka razy i nic.
Jutro instalnę na darmowym.

Matys88 - 13-01-2009, 15:07

function.array-merge

po wgraniu tego beer moda mam takie coś nad banerem
ale tylko po kliknięciu piwa w innym wypadku wszystko jest dobrze i forum działa

i pisze na środku strony błąd ogólny robie to kumplowi na forum ale coś nie chcę działać.

They2 - 13-01-2009, 15:11

Matys88, sprawdz poprawnosc plikow w PA -> Piwo czy wyniki sa prawidlowe.
wklej mi tu jaki caly komunikat bledu (konkretnie) i w ktorym pliku pojawil.

Matys88 - 13-01-2009, 15:36

Problem jest taki że nie mam w PA piwa. Coś chyba jest nie tak u siebie na swoim forum mam tylko tam mam wersje 2,2.
They2 - 13-01-2009, 16:32

Matys88 napisał/a:
Problem jest taki że nie mam w PA piwa. Coś chyba jest nie tak u siebie na swoim forum mam tylko tam mam wersje 2,2.
problemem jest ze nie wykonales calej instrukcji Beer'a wersji 2.3, a ze masz 2.2 to zacznij przeczytac od poczatku tematu. W wersji 2.2 masz PA -> Beermod (zamiast Piwo).
Matys88 - 13-01-2009, 18:03

Ja napisałem że na swoim forum mam 2,2 a tego moda robie na forum kolegi:) Instrukcje wykonałem w każdym pliku jak jest napisane i resztę to co w pierwszym poście.
lui754 - 13-01-2009, 21:25

Matys88, wykonaj instrukcjie do admin/modules_data.php i jak masz liczbe to daj największą ze wszystkich.
Matys88 - 13-01-2009, 22:23

lui754, zmieniłem liczbę na kolejną po tej wyżej i mam PIWO w PA ale gdy klikam na to pojawia się napis: Nie masz dostępu do tego menu Dodam że jestem u kumpla na forum JA i może dlatego.

OK ZROBIŁEM :) DZIAŁA:)

MagicalFire - 14-01-2009, 11:37

They2, zapomniałeś anglelskiej wersji Lang-ów
plik language\lang_english\lang_beermod.php
w załączniku dodaj do paczki ;)

segos - 15-01-2009, 22:06

super moda przyda sie
metro12 - 19-01-2009, 10:36

edit2 : poradziłem sobie :)

;p

KrajziCinek - 19-01-2009, 22:25

mam dwa pytania odnośnie tego moda...
pytanie 1
co należy skasować i w jakim pliku aby nie było tego potiwerdzenia, czy postawić piwo...chce aby bez potwierdzenia od razu modyfikacja dodawała piffko

pytanie 2
co należy zrobić aby przy opcji hide nie pokazywal się napis "...należy odpowiedzieć w temacie" ale zeby byl "...postaw piwo autorowi tematu"...

p.s. dokladnej tresci nie pamietam a kopować mi sie nie chce stąc cytat niepelny ale myślę, że wiadomo o co chodzi...
Prosilbym o pomoc w tych 2 kwestiach, modyfikacja dziala wszystko super, ale chcialbym u siebie wprowadzic takie dwie poprawki :)

They2 - 19-01-2009, 22:36

ad 1
to nic nie da.

ad 2
znajdz w bbcode.php kilku takich:
od
Kod:
$return_val = '<span style="color: red">
do
Kod:
</span>';

treść jest w środku