To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Mass PW

MichałK - 09-03-2008, 09:41

Nie bedzie miał dopóki nie dodasz to to listy mozliwych funkcjii ...
BTW:
Moznaby tak zrobić by działał BBcode??

MagicalFire - 15-05-2008, 19:54

czemu wyskakuje mi taki błąd jak wchodzę do panelu administracyjnego
Kod:
$lang['senduj'] = 'Wyślij'; $lang['good_Work_myst'] = 'Pomyślnie wysłano Prywatne wiadomości do wszystkich użytkowników forum'; $lang['PW'] = 'Naciśnij %sTutaj%s, aby powrócić do wysyłania masowych prywatnych wiadomości'; $lang['mass_pw'] = 'Masowe prywatne wiadomości'; $lang['sent_to'] = 'Wyślij Do:'; $lang['send_mail'] = 'Powiadom użytkowników
o nowej PW na email'; $lang['all'] = 'Wszystkich'; $lang['to_group'] = 'Grupy o nazwie: '; $lang['mass_pw_ex'] = 'Moduł pozwala na wysłanie do wszystkich użytkowników (forum lub danej grupy), masowej prywatnej wiadomości.';

[ Dodano: 28-05-2008, 18:38 ]
witam jeśli chce zmienić z konta Mass Pw Bot na swoje to bo musze wstawić siebie zamiast
Cytat:
$sql = "SELECT user_id, username FROM " . USERS_TABLE . " WHERE username = 'Mass Pw Bot'";
if ( !( $result = $db -> sql_query( $sql ) ) )

markiz - 05-06-2008, 16:05

Mod działa jak należy, jednak w powiadomieniu mejlowym o nowej pm brakuje nazwy użytkownika, który wysyła wiadomość. Przy normalnym wysyłaniu pm powiadomienie jest kompletne:

wygląda to tak:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Witaj markiz,

W twojej skrzynce pojawiła się nowa Prywatna Wiadomość od na "Gmina Halinów". Możesz zobaczyć nową wiadomość klikając na poniższy odnośnik:
http://halinow.org/privmsg.php?folder=inbox
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po słówku "od" powinien być nick wysyłającego.

Pozdrawiam

szresi - 05-06-2008, 16:13

markiz, no przecież jak standardowo wgrasz tego moda to jako autor jest "Mass Pw Bot" czy jakoś tak.. a takiego użytkownika na forum nie ma i nie ma co wyświetlać w powiadomieniu mailowym:

2 wyjścia

- zakładasz nowego użytkownika o nazwie Mass Pw Bot.
- wstawiasz w miejsce Mass Pw Bot w admin/admin_mass_pw.php nick istniejącego już użytkownika.. No najwygodniej chyba wpisać tam nicka admina i wtedy raz że masowe wiadomości będą wyglądały jak wysłane prywatnie od admina to i w powiadomieniu mailowym będzie o tym odpowiednia notka ;)

markiz - 05-06-2008, 16:28

Hmmm...
w pliku admin_mass_pw.php w linijce
$sql = "SELECT user_id, username FROM " . USERS_TABLE . " WHERE username = 'jacek'";
wpisałem zamiast Mass Pw Bot swój nick i pm wysyłają się jakby z mojego konta i ładnie to wygląda po stronie odbiorcy, ale nic to nie zmieniło i nadal w powiadomieniach w miejscu od kogo jest pusto.

A użytkownika Mass Pw Bot mam w tabeli phpbb_users i chyba (wyczytałem to chyba w tym wątku można się na niego zalogować), więc chyba ten użytkownik istnieje.

Pozdrawiam

szresi - 05-06-2008, 16:36

Mass Pw Bot występuje w tym pliku kilkakrotnie. Chyba 2 lub 3 . Trzeba podmienić wszędzie. U mnie działa ale też nie wiem jakim cudem..

A co do tego drugiego wątku.. nie wiem nic o tym , ale zauważ że w tego Mass Pw Bot , czy cokolwiek innego co wstawisz jeśli nie jest zarejestrowanym użytkownikiem forum , nie da się kliknąc , obejrzeć profilu itd..czyli zachowuje się jak użytkownik , ale usunięty z bazy.

markiz - 05-06-2008, 16:43

Wystarczy w pliku admin_mass_pw.php dodać linijkę
'POSTER_USERNAME' => stripslashes($userdata['username']),
pod linijką
$emailer->assign_vars(array(

Pozdrawiam

siwy250 - 24-06-2008, 10:07

Witam
Mi wyskakuje taki bład jak chce wysłac wiadomosc

Kod:
Could not select members

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry '16777215' for key 1

INSERT INTO phpbb_privmsgs (privmsgs_id, privmsgs_type, privmsgs_subject, privmsgs_from_userid, privmsgs_to_userid, privmsgs_date, privmsgs_enable_html, privmsgs_enable_bbcode, privmsgs_enable_smilies, privmsgs_attach_sig) VALUES ('16777216', '1', 'Zapraszamy Serdecznie', '6790', '2', 1214294824, '0', '1', '1', '0')

Line : 204
File : admin_mass_pw.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/

pozdrawiam

szresi - 24-06-2008, 10:59

siwy250, na 3 stronie tego tematu jest napisane jak to naprawić , poszukaj zanim cos napiszesz.
fingusio - 29-06-2008, 19:50

a moze ktos znajdzie sie aby wysylalo PW w podzialach? Tak jak to ma miejsce w mass e-mail.

Przy forach kilku lub kilkunastu tysiecy userow wywala sie.

BARDZO PROSZE !!

pimu - 03-07-2008, 01:55

Dałby ktoś rade zrobić wybór ze wzgledu na płeć podczas wysyłania mass pw :?:
max188 - 12-08-2008, 20:47

Nie wize takiego problemu wiec pisze.

Przy wysylaniu Mass PW na skryznke docieraja wiadomosci jednak zaznaczam zeby takze userzy otrzymywali powiadomienie mailem o wiadomosci PW, jednak tych wiadomosci nie otrzymuja. Czym to moze byc spowodowane?

Dokladnie taka informacja:

Cytat:

Bład wysylania email'a
Może został podany zły adres e-mail, w przeciwnym razie Administrator pownien sprawdzic przyczyne lub wylaczyc wysylanie email'i przez forum.

Informacja
Pomy?lnie wysłano Prywatne wiadomo?ci do wszystkich użytkowników forum

Naci?nij Tutaj, aby powrócić do wysyłania masowych prywatnych wiadomo?ci

Kliknij Tutaj aby powrócić do Indeksu Administracji

BliSki - 13-08-2008, 10:03

max188 napisał/a:
Bład wysylania email'a
Może został podany zły adres e-mail, w przeciwnym razie Administrator pownien sprawdzic przyczyne lub wylaczyc wysylanie email'i przez forum.

Może masz wpisany zły (nieprawdziwy) adres email administratora w PA i to się gryzie przy wysłaniu powiadomień na email? Sprawdzałeś to?

Sprawdź też jak w tym komunikacie, czy działa wysyłanie emaila z poziomu profilu użytkownika na jego adres, czyli czy jest włączona możliwość wysyłania emaili.

Seraphe - 13-08-2008, 16:20

Wszystko działa pięknie. Plus dla autora.
adriano666 - 03-10-2008, 20:28

mam problem z tym modem

mam ponad 3000 userow i nie chce wysylac wiadomosci
otwiera mi jakis plik do pobrania