To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Okno Dla Niezalogowanych v1.2

Adeo14 - 23-01-2010, 19:08

Ja także mam problem,

Zainstalowałem okienko i chciałem wgrać zapytania SQL i wyskakuje błąd
Kod:
Błąd Ogólny
Nie mogę wykonać: INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_wlacz', '0')

Proszę o pomoc!

liderr94 - 23-01-2010, 20:23

Również mam ten problem, co kolega wyżej.
Polaczek - 23-01-2010, 21:21

Adeo14, zrób to przez phpmyadmin i pokaż jaki będzie errorek
Adeo14 - 23-01-2010, 22:26

Polaczek, Mógłbyś mi bardziej wytłumaczyć jak to zrobić? Jestem początkujący ;]
Renger - 24-01-2010, 00:24

Jeżeli ktoś ma problem z zapytaniami niech pobierze załącznik z tego postu:
http://www.przemo.org/php...p=454890#454890

Po rozpakowaniu trzeba wrzucić plik do głównego katalogu forum i odpalić. Plik po odpaleniu od razu wykonuje(instaluje) zapytania, tak że można go później wywalić, a nawet jest to wskazane. Po tych czynnościach modyfikacja powinna zacząć funkcjonować.

Nie wiem dlaczego u części osób występują problemy z zapytaniami jednak postaram się ten problem naprawić w najbliższym czasie. Mile widziana informacja o wersjach MySQL i ewentualnie nazwie hostingu na których występuje problem.

Adeo14 - 24-01-2010, 11:23

Kod:
Dodawanie zapytań:
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_wlacz', '0'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_czas', '30'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_tresc', 'Aby w pełni korzystać z forum musisz być zalogowany!'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja', '4'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja_x', '0'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja_y', '0'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_szerokosc_okna', '500'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja_znak', '0'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_opacity', '8'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_opmzam', '5'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_zam', '1'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_cpw', '0'); - nie udało się dodać zapytania

W celach bezpieczeństwa należy usunšć plik instalatora z serwera ftp po wykonaniu zapytań!

Coś nie działa z tym instalatorem (Hosting: Yoyo.pl ;/)

liderr94 - 24-01-2010, 14:39

Renger, zrobiłem tak jak mi kazałeś oraz zrobiłem to z instalatorem co mówiłeś. Wchodząc na
Kod:
http://www.adres/odn_install.php

Wyskoczyło:
Kod:

Sprawdzanie czy wpis isnieje już w bazie:
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_wlacz' - Rekord istnieje
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_czas' - Rekord istnieje
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_tresc' - Rekord istnieje
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_pozycja' - Rekord istnieje
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_pozycja_x' - Rekord istnieje
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_pozycja_y' - Rekord istnieje
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_szerokosc_okna' - Rekord istnieje
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_pozycja_znak' - Rekord istnieje
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_opacity' - Rekord istnieje
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_opmzam' - Rekord istnieje
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_zam' - Rekord istnieje
SELECT config_name FROM phpbb_config WHERE config_name='odn_cpw' - Rekord istnieje

Dodawanie zapytań:
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_wlacz', '0'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_czas', '30'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_tresc', 'Aby w pełni korzystać z forum musisz być zalogowany!'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja', '4'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja_x', '0'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja_y', '0'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_szerokosc_okna', '500'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_pozycja_znak', '0'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_opacity', '8'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_opmzam', '5'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_zam', '1'); - nie udało się dodać zapytania
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('odn_cpw', '0'); - nie udało się dodać zapytania

Niby jest wszystko ok, a okno nadal się nie pojawia :/

Jakieś dalsze instrukcje?

mpo - 27-01-2010, 18:45

A da się tak, żeby tam nie było tego całego logowania, i można było umieścić swój tekst ?
kamyk^ - 01-03-2010, 03:28

Mam taki problem, bo zmieniłem styl forum, z edytowałem te 2 pliki stylu, ale okno mi nie chodzi na nowym stylu, a na starym tak.
Czy muszę jeszcze coś zrobić?

[ Dodano: 01-03-2010, 13:16 ]
Problem już rozwiązany, można usunąć zbędnego posta.

pinio09 - 07-03-2010, 09:20

Mam pewien problem, wszystko zainstalowałem dobrze, ale okno nie pojawia się tak jak powinno... Jest ono dodane jako tabela, a nie takie oddzielne okienko jak na demo. Proszę o pomoc, proszę napisać na GG: 11439043, jeżeli jest ktoś chętny do pomocy, to wtedy włącze to okienko, żeby pokazac na czym polega problem.

P.S. Okienko aktualnie jest wyłączone, ponieważ tak jak teraz się ono pojawia to nie wygląda zbyt ciekawie...

nygas - 12-03-2010, 13:21

która to jest linijka z tym:

'L_ALWAYS' => $lang['Always_in_category'],

bo szuka i nie umiem tego znaleźć :/

xlesiu - 12-03-2010, 13:24

W czystym skrypcie 578 Poszukaj tylko
Kod:
L_ALWAYS

Dartam - 14-03-2010, 13:19

Witam!

Który kod odpowiada za poprawne wyświetlanie okienka w Internet Explorer? Bo po mimo wersji 1.2 w IE okienko się nie przewija. :|

Aha i mam jeszcze jedno pytanie, kod okna mam w ovreall_header a nie w index_body i czy jest teraz możliwość, aby zablokować wyświetlanie owego okna w profile.php?

Proszę o pomoc, z góry dzięki. ;)

Pozdrawiam Dartam. ;)

Renger - 14-03-2010, 21:45

Dartam napisał/a:
Który kod odpowiada za poprawne wyświetlanie okienka w Internet Explorer?

Znowu kłopoty z IE :? Możesz napisać na jakiej wersji IE testujesz okno? Napisz też czy na demie wyświetla poprawnie.
Dartam napisał/a:
Aha i mam jeszcze jedno pytanie, kod okna mam w ovreall_header a nie w index_body i czy jest teraz możliwość, aby zablokować wyświetlanie owego okna w profile.php

Obecnie takiej możliwości nie ma, skrypt był przewidziany pod wyświetlanie się tylko na stronie głównej, jednak w kolejnej wersji postaram się dodać wyświetlanie na każdej stronie + możliwość ustawienia wykluczeń dla poszczególnych stron. Za nową wersję zabiorę się prawdopodobnie dopiero jak ukarze się nowa wersja skryptu phpBB2 Przemo. Nie wiem jak duże zmiany będą w nowej wersji skryptu Przema jednak wolę poczekać żeby w razie jakiś większych zmian od razu dostosować tą modyfikację pod nowszą wersje forum jeżeli zajdzie oczywiście taka potrzeba.

Dartam - 14-03-2010, 23:30

Renger napisał/a:
Możesz napisać na jakiej wersji IE testujesz okno?

IE 8

Renger napisał/a:
Napisz też czy na demie wyświetla poprawnie.

Poprawnie

Zapewne wina leży po mojej stronie tak, więc chciałem się dowiedzieć który kod odpowiada za wyświetlanie pod IE. Bo wydaję mi się, że wszystko jest zrobione u mnie jak należy. :roll:

[ Dodano: 14-03-2010, 23:45 ]
Działa! Już wiem co jest powodem. W PA zaznaczyłem "Własna Pozycja" gdy zmieniłem na inną (np. Lewy Górny Róg, Środek Góra) to wtedy zadziałało. :D