Ogłoszenia - Jakie znacie błędy w wersji 1.12.6p4
MaTeK_ - 26-01-2010, 18:01
koziolek napisał/a: | to ja bym proponował możliwość wgrywania załączników z rozszerzeniami .tpl i .php - po zmianie rozszerzenia na .txt lub ustawienia .htaccess (jeżeli się da ) |
to jest niebezpieczne...
piniuch - 26-01-2010, 18:42
A ja proponuje wywalenie id sesji z paska adresu.
Polaczek - 26-01-2010, 19:12
piniuch, nie zawsze jest widoczne.
smyku2 - 27-01-2010, 09:06
Może przydałoby się coś zrobić z read_history? U mnie na forum dziennie pisanych jest ok. 1000 wiadomości, zarejestrowanych około 44 000 użytkowników i po paru godzinach tabela jest tak duża, że zamula całe forum.
Może coś zmienić w tym module, aby aż tak bardzo nie obciążał (nie wiem, może jakieś automatyczne czyszczenie co jakiś czas, całkowite wyłączanie tego modułu dla osób, które nie odwiedzały forum przez ostatnie 2 dni?)
Anonymous - 27-01-2010, 15:49
proponuję poprawić paginację, bo czasami zawodzi
-limit postów na stronę - 15
-napisanych postów - 15
i w "Idź do strony" wyświetla się kolejna stroną (next numerek), która jest pusta
treker - 27-01-2010, 17:04
Może dałoby radę zrobić coś z przetrzymywaniem nieprzeczytanych postów np aby dla userów, którzy nie odwiedzili forum od 2 m-c całkowicie wyłączyć ten system.
Morfeusz_2005 - 27-01-2010, 18:00
Ja chyba nie skorzystam. Poprawki wszystkie mam, a nowości nie potrzebuje. Przerobiłem Portal całkowicie na PHP z Podstronami i dodałem, że każda własna podstrona ma swój własny title.
Teraz robię modyfikacje własnoręcznie dla Portalu, bo forum jest dobre jakie jest.
Zrobiłem Księgę Gości, a teraz robię Topliste, dodawanie filmików YT na Portal itd.
Dzięki przerobieniu Podstron na PHP możliwości stały się ogromne na rozbudowę Portalu.
mek1942 - 27-01-2010, 18:40
Przemo taka prośba ode mnie... jako, że twór skrypt w wiekszości nas ma już bardzo bardzo zmodyfikowany, SF, BBcode Manager i inne modyfikacje to żeby te poprawki się ze sobą nie gryzły.... tzn. żeby były instrukcje do danej poprawki jak się da, bo np. jak ja mam bbcode manager to mi [youtube] nie potrzebne i nie wiadomo czy to sie nie posypie....
Blant - 27-01-2010, 18:42
Masowe kasowanie postów, żeby nie trzeba było klikać pojedynczo, tylko zaznaczamy klika i usuń, żeby nie przenosiło na pierwszą stronę tematu po usunięciu posta. Jeżeli w trakcie pisania posta ktoś w temacie napisał swojego, wyskakująca o tym informacja po naciśnięciu wyślij i czy chcesz wrócić i coś zmienić, post nieprzeczytany po edycji, scaleniu, scalenie dwóch postów w jeden.
Morfeusz_2005 - 27-01-2010, 18:47
Do tego co wy piszecie myślę, że są gotowe modyfikacje, jeżeli nie, nie trudno je zrobić.
Blant - 27-01-2010, 20:19
Ale po co się babrać, po w takim razie kolejna wersja? Zawsze lepiej gdy jest w standardzie, a to że ty masz za duzo czasu to nie znaczy, ze inni tez.
Przemo - 27-01-2010, 21:00
Cytat: | jak ja mam bbcode manager to mi [youtube] nie potrzebne i nie wiadomo czy to sie nie posypie.... | Wtedy w bbcode manager wylaczsz youtube i korzystasz z tego wbudowanego, nic sie wtedy nie powinno gryzc i jesli bbcodemanager jest zrobiony porzadnie to stare filmy powinny dzialac.
nieoznakowane - 27-01-2010, 22:14
Myślę, że nie będzie większym problemem dodanie małego moda który będzie sprawdzał tylko przy logowaniu usera, czy adres IP nie pochodzi z listy proxy serwer.
na tej stronie
http://www.samair.ru/proxy/
jest dostępna lista wszystkich serwerów proxy na świecie uaktualniania co 60 min. Jest tam też do pobrania skrypt php który sprawdza czy aktualnie wpisany IP jest na tel liście.
Można oczywiście zrobić tak że w ogóle wejście na forum nawet jako nie zalogowany nie będzie możliwe. Oczywiście odpowiedni komunikat powinien się pokazać
Myślę, że taka modyfikacja znacznie ograniczy działania "szperaczy"
Blant - 27-01-2010, 22:29
Coś na wzór rejestru w banliście w SFM też byłoby fajne. Loguje każdą próbę wejścia na forum zbanowanego użytkownika, podany nick, e-mail oraz ip. Przydatne, bo można się zorientować, że ktoś ma takie samo ip (lan), przez co został niesłusznie zbanowany i inaczej to rozwiązać.
michalman - 28-01-2010, 07:13
Cytat: | - niewyswietlanie wylaczonego podpisu w PW |
1. Mam nadzieje że jak admin wyłączy to też ? (chociaż to sam naprawiłem kiedyś)
2. Mógłbyś dorobić coś takiego jak w ipb. Przy dodawaniu warna moderator może zablokować komuś konto na określoną ilość godzin (np 24). Ale to ma nie być ban. po prostu uciszenie spammerka na parę h ^^
3. Zrobić 2 poprawki. Jedna tylko do naprawienia błędów, a druga do dodania tych dodatków (youtube etc)
Ponieważ nie wszyscy może chcą instalować na forum kolejne mody.
|
|
|