To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Archiwum - [beta] 1.12.7 - Ajax jQuery Shoutbox

kooza - 15-04-2012, 12:57

sa dodatki
http://www.przemo.org/php...ic.php?t=130639
http://www.przemo.org/php...ic.php?t=130640

Kulfon - 18-04-2012, 00:34

Shoutbox pierwsza klasa. Szybkość działania to przy ruchu na SB u mnie podstawa.

Niemniej nie obeszło się bez problemów.
SB u mnie nie lubi się z LightBox'em
http://www.przemo.org/php...hlight,lightbox

Dopiero po wywaleniu z Overall_Header linijek:
Kod:
<script src="js/prototype.js" type="text/javascript"></script>
    <script src="js/scriptaculous.js?load=effects" type="text/javascript"></script>
    <script src="js/lightbox.js" type="text/javascript"></script>

Shoutbox zaczał działać. niestety pozbawiłęm w ten sposób forum LightBox'a :( . Ktoś ma pomysł jak pogodzić SB z tą modyfikacją?

Sprawa druga, jak wrzucić liste rozwijaną z kolorami. Teraz zrobiłem to na buttonach, ale to tak tymczasowo.
Wcześniej miałem http://www.przemo.org/php...er,asc,start,0.

Chciałbym mieć możliwość zaznaczenia tekstu, wybraniu koloru i żeby mi ów zaznaczony tekst otagowało. Lub bez zaznaczenia, żeby mi kursor umieszczało pomiędzy tagiem otwierającym i zamykającym.

w tej chwili mam w Shoutbox_body.tpl zrobione to w taki sposób.

Kod:
<tr id="ramkacsb" style="display: none;">
        <td class="row1" style="text-align: center;padding:10px;">

<span style="color:darkred;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=darkred][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_DARK_RED}</span>
<span style="color:red;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=red][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_RED}</span>
<span style="color:orange;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=orange][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_ORANGE}</span>
<span style="color:brown;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=brown][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_BROWN}</span>
<span style="color:yellow;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=yellow][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_YELLOW}</span>
<span style="color:green;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=green][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_GREEN}</span>
<span style="color:olive;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=olive][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_OLIVE}</span>
<span style="color:cyan;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=cyan][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_CYAN}</span><br />
<span style="color:blue;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=blue][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_BLUE}</span>
<span style="color:darkblue;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=darkblue][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_DARK_BLUE}</span>
<span style="color:indigo;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=indigo][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_INDIGO}</span>
<span style="color:violet;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=violet][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_VIOLET}</span>
<span style="color:white;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=white][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_WHITE}</span>
<span style="color:black;cursor:pointer;" onclick="wstawianieSB(('[color=black][/color]'),1)" class="genmed">{L_COLOR_BLACK}</span>

</td>
    </tr>

Od razu mówie, że w kodowaniu za dobry to nie jestem. Podpatrzyłem tylko działanie Emotek i na podstawie tego zrobiłem kolory.
Moim userom zależy bardzo na tym.

tartut - 18-04-2012, 18:10

Kulfon napisał/a:
Shoutbox zaczał działać. niestety pozbawiłęm w ten sposób forum LightBox'a :( . Ktoś ma pomysł jak pogodzić SB z tą modyfikacją?

Może nazwy zmiennych się powtarzają. Sprawdź.

Cookies - 02-05-2012, 12:04

Witam,
Może nie mam szczególnego doświadczenia w modowaniu, ale spróbowałem to zainstalować i niby wszystko jest, ale Shoutbox ładuje się w nieskończoność. Sprawdziłem wszystko i wydaje mi się że zainstalowałem go zgodnie z instrukcją. Natknąłem się na podobny problem w tym temacie i problemem były statystyki, swoje forum mam na xaa.pl więc jest płatne.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

www.pau-clan.xaa.pl <-- Adres forum.

lui754 - 02-05-2012, 21:22

Cookies, w pliku shoutbox_body.tpl brakuje odnośnika do shoutbox.js znajdującego się w katalogu images.

Nadpisz ten plik z paczki zamieszczonej w pierwszym poście tego tematu.

Cookies - 02-05-2012, 21:27

Nadpisałem shoutbox_body.tpl ale to nic nie zmieniło..
kooza - 02-05-2012, 21:55

wgraj do templares/subSilver/ (zamień)
Cookies - 02-05-2012, 22:06

Dzięki za chęci, ale to nie to..nie działa.
kooza - 02-05-2012, 22:08

wyczyść cache i zmień ustawienia w PA>Shoutbox i je zapisz.
Cookies - 02-05-2012, 22:12

Tak robię, można sobie podejrzeć że nie działa.
No i po podmianie tego pliku headera nie mogę schować panelu bocznego.
Jakieś pomysły ?

kooza - 02-05-2012, 22:13

teraz zamień jeszcze raz ten plik
Cookies - 02-05-2012, 22:22

Faktycznie, panel teraz się chowa ale Shoutbox nadal ładuje sie bez końca...
Cookies - 07-05-2012, 15:04

Ponawiam prośbę..
Big2k - 08-05-2012, 16:10

Witam mam problem. Zainstalowałem sb i ciągle jakby się ładowało, nic nie mogę pisać.
Oto ss:

konto testowe:
login: test
hasło: test1

kooza - 08-05-2012, 16:49

wykonaj to, bo widzę że nie masz dodanego kodu jQuery
Cytat:
#
#-----[ OPEN ]--------------------------------------------------------
#
templates/subSilver/overall_header.tpl

#
#-----[ FIND ]--------------------------------------------------------
#
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="images/jsscripts.js"></script>

#
#-----[ AFTER, ADD ]--------------------------------------------------------
#
<script type="text/javascript" src="images/jQuery.js"></script>