To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Logo Changer

regua - 27-05-2006, 21:53
Temat postu: Logo Changer
Jako że wiele userów ma z tym problem, oto prosty modzik do zmiany pliku z logo forum (tzn. wgrywasz sobie nowy plik do /templates/STYL/images/ i ustawiasz w PA => Konfiguracja => Strony Głównej że to on ma być logo) - wiem, że można po prostu podmienić ten domyślny, ale nooby chciały zmieniać logo, to niech zmieniają! :P

Instrukcja w załączniku.

Czepek - 17-08-2006, 16:53

Zrobiłem wszystko i wszystko działa, ale w PA nie wyświetla mi tego co powinno :(

Wyświtla mi taki opis:
Kod:
na środku

superskejcik - 10-10-2007, 17:13

A jak i gdzie trzeba dodać to do SQL?
kevvin! - 10-10-2007, 19:02

superskejcik, przeczytaj jak się instaluje modyfikacje to się dowiesz.

Do phpmyadmina dodajesz te zapytanie..
Wybierasz baze, a potem wpisujesz. Zresztą zobacz jak się instaluje modyfikacje, (przyklejony temat)

TropMan - 04-02-2008, 13:12

ja po wgraniu na serwer do odpowiedniego katalogu loga nie mam nic :/

nazwe w PA wipsalem taka jaka ma logo i dalej kicha :/

http://img31.imagevenue.c...m_122_866lo.JPG

no chyba ze logo musi być gifem...

They2 - 08-02-2008, 00:24

regua napisał/a:
ale nooby chciały zmieniać logo, to niech zmieniają! :P
nie tylko nooby a profesjonalisci potrzebuja caly skrypt w tym styl 4 pory roku + styl zalobny.

mod jest przydatny tylko jako dodatek do mojego skryptu ;]

dziekuje ;)


TropMan, ty pewnie masz problem z wielkoscia liter w nazwie pliku , zmien na wszystkie male i po problemie w PA i w folderze images.

Skailer - 22-09-2008, 15:48

Mam problem ;/
Kod:
#-----[ FIND ]--------------------------------------------------------
#

 <img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif"

#
#-----[ REPLACE WITH ]--------------------------------------------------
#

 <img src="templates/subSilver/images/{LOGO}"

W pliku overall nie ma nigdzie:
Kod:
 <img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif"

Bynajmniej nie umiem znaleźć ;/

szresi - 22-09-2008, 16:03

bo pewnie nie masz ani stylu subSilver , ani loga o nazwie: logo_phpBB.gif .Musisz znaleźć podobny link ale z nazwą Twojego stylu.
Skailer - 22-09-2008, 16:16

Zapomniałem napisać :P
Próbowałem na różne sposoby, nawet szukałem samego img i znalazłem tylko 2 i żaden nie pasuje ;/

They2 - 22-09-2008, 18:37

Skailer, podaj jaki styl masz, podaj adres forum.
Skailer - 22-09-2008, 20:03

Styl: BlueBlack
Forum: Localhost Oo testuje sobie tu mody...
Już nie ważne, usunąłem moda...

bartek98 - 11-10-2008, 20:57

Ja mam problem bo w pliku /templates/STYL/admin/board_config_body_main_page.tpl


Nie ma

Kod:
<tr>
        <th class="thHead" colspan="2">{L_ADDON_MAIN_PAGE}</th>
    </tr>

They2 - 11-10-2008, 21:43

bartek98, ani nawet nie ma :
Kod:
{L_ADDON_MAIN_PAGE}


?

bartek98 - 11-10-2008, 21:54

They2 napisał/a:
bartek98, ani nawet nie ma : Kod:
{L_ADDON_MAIN_PAGE}
?



Jest

[ Dodano: 11-10-2008, 23:02 ]
A gdzie to się zmienia bo w PA --->Konfiguracja--->Strony Głównej nie ma czegoś takiego :(

They2 - 11-10-2008, 23:10

bartek98, w zrodle http://centrumse.pdg.pl/t...y_main_page.tpl nie dodales kodu w/g instrukcji i dlatego nie ma u ciebie w PA. Po prostu znajdz i dodaj.


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group