|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: chelloPL 27-08-2007, 21:41 |
Color Ranks |
Autor |
Wiadomość |
strus

|
Wysłany: 29-05-2005, 23:04 Color Ranks
|
|
|
Na 1 forum mam Color Ranks, smiga az milutko. Dzisiaj postawilem nowe forum, 1 user.. 0 ruchu.. bo jeszcze nie jest skonczone.. i chcialem na nim rowniez zrobic Color Ranks.. uzylem jak poprzednio.. gotowej paczki.. i na indexie mam taki blad
Cytat: | Could not query forum moderator information
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'g.group_rank' in 'field list'
SELECT aa.forum_id, g.group_id, g.group_name, g.group_rank FROM tginfo_auth_access aa, tginfo_user_group ug, tginfo_groups g WHERE aa.auth_mod = 1 AND g.group_single_user = 0 AND g.group_type <> 2 AND ug.group_id = aa.group_id AND g.group_id = aa.group_id GROUP BY g.group_id, g.group_name, aa.forum_id ORDER BY aa.forum_id, g.group_id
Line : 1174
File : functions.php |
W sumie wywala bledy wszedzie, gdzie odwolywal sie Color Ranks.. np "Grupy"
Cytat: | Error getting group information
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'g.group_rank' in 'field list'
SELECT g.group_id, g.group_name, g.group_type, ug.user_pending, g.group_rank FROM tginfo_groups g, tginfo_user_group ug WHERE ug.user_id = 2 AND ug.group_id = g.group_id AND g.group_single_user <> 1 ORDER BY g.group_order, ug.user_id
Line : 1174
File : groupcp.php |
Coz moze byc nie tak ? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
MakArios

|
Wysłany: 29-05-2005, 23:07
|
|
|
Pomógł by pewnie adres forum
Mogę sie mylić, ale czy wykonałeś zapytania SQL? |
|
|
|
 |
strus

|
Wysłany: 29-05-2005, 23:18
|
|
|
A widzisz, glupi ja.. nie wykonalem.. fakt.. z tym ze nie moge nigdzie znalesc jak powinno to zapytanie wygladac.. nie ma tego ani w gotowej paczce, ani w modzie do instalacji recznej.. rowniez w temacie o color ranks nie widze tego A moze zbytnio slonce mi na leb juz przygrzalo ze slepy jestem.. |
_________________ if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself."; |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 29-05-2005, 23:20
|
|
|
Zapytanie powinno sie wykonac automatycznie wgraj jeszcze raz pliki na serwer. |
_________________ ==> Mich@ł <== |
|
|
|
 |
strus

|
Wysłany: 29-05-2005, 23:32
|
|
|
Niestety wgranie od nowa nic nie daje.. ciagle te same bledy.. |
_________________ if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself."; |
|
|
|
 |
Radek

|
Wysłany: 29-05-2005, 23:41
|
|
|
wgrales napewno plik includes/functions_color_ranks.php ? on odpowiada m.in za automatyczne wykonywanie zapytan |
|
|
|
 |
strus

|
Wysłany: 29-05-2005, 23:47
|
|
|
Tak, wszystkie pliczki sa wgrane, m.in w includes lezy functions_color_ranks.php.
O dziwo na tym samym serverze, na innym forum robilem to z miesiac temu i poszlo bez problemow.. a tutaj sie wysypuje.. |
|
|
|
 |
MakArios

|
Wysłany: 30-05-2005, 00:20
|
|
|
Hmm.. powinno wystarczyć odpalenie go z przeglądarki
Ale jeśli nie, to wydaje mi się, z tego co znalazłem w tym pliku, że jeśli nie miałeś CR na tym forum, czyli nie updateujesz, to zapytanie powinno wyglądać jakoś tak (od razu uprzedzam, że na SQL znam się średnio, więc nie gwarantuje efektu):
Kod: | ALTER TABLE `.RANKS_TABLE.`
ADD `rank_color` VARCHAR( 32 ) ,
ADD `rank_bold` INT( 2 ) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL ,
ADD `rank_prefix` VARCHAR( 32 ) ,
ADD `rank_style` VARCHAR ( 255 ) ,
ADD `rank_list` INT( 2 ) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL ,
ADD `rank_order` INT( 11 ) UNSIGNED NOT NULL ,
ADD `rank_onlygfx` INT( 2 ) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL,
ADD `rank_titlelist` VARCHAR( 50 ) ,
ADD `rank_ignore_nick` INT( 2 ) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL ,
ADD `rank_ignore_rank` INT( 2 ) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL ,
ADD `rank_show_ekipa` INT( 2 ) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL;
ALTER TABLE `.USERS_TABLE.` ADD `user_urank` INT( 11 ) DEFAULT '0' NOT NULL AFTER `user_rank` ");
ALTER TABLE `".GROUPS_TABLE."` ADD `group_rank` INT( 11 ) UNSIGNED;
INSERT INTO `.CONFIG_TABLE.` VALUES ('cr_install','1.4'); |
Miło by było, jeśli odpalenie pliku nie zadziała, żeby ktoś potwierdził to zapytanie, jak mówiłem ze SQL dopiero zaczynam |
|
|
|
 |
strus

|
Wysłany: 30-05-2005, 11:28
|
|
|
Adres forum to: LINK
Nie mam naprawde juz pojecia co to moze byc..
W chech files to wszystkie pliki od color ranks.. |
|
|
|
 |
PHOENIX

|
Wysłany: 30-05-2005, 15:02
|
|
|
Porównaj sobie twoj check files a Jerrego gdzie też jest Color Ranks (tutaj)
PS :
CHMODY!!! |
_________________ Life is life |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
strus

|
Wysłany: 30-05-2005, 15:07
|
|
|
chmody byly w momencie jak pisalem ten temat, postawilem forum od nowa dlatego jeszcze ich teraz nie ma.. pozatym jezeli mowisz o plikach zmodyfikowany albo zla wartosc.. to przeciez pisalem kilka postow wyzej, ze to wszystkie pliki ktore nadpisuje gotowa paczka CR. Na innym forum tez tak mam bo nie chce mi sie zmieniac zeby w ckeck files bylo ok, a CR smiga tam ze hej. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!