|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: chelloPL 27-08-2007, 21:40 |
Prefix tabeli |
Autor |
Wiadomość |
Deliusz
|
Wysłany: 04-08-2005, 20:38 Prefix tabeli
|
|
|
nasedo napisał/a: | Podczas instalacji forum w polu prefix tabel wpisz cos innego niz domyslne phpbb_. Prefix tabel jest dowolny i zależy tylko od Twojej wyobraźni. Pamiętaj jednak, że przy póżniejszej instalacji dodatkowych modów wymagających ingerencji w bazie sql prefix ten będziesz musiał ręcznie zmieniać w każdym zapytaniu. |
Pytanie to powinno znaleźć się w dziale dla "zielonych" jednak nie dotyczy Forum a phpMyadmin
Zrobiłem tak jak napisał nasedo (ponieważ pojawił się ten nieszczęsny błąd. Przy instalacji Forum wpisałem zamiast phpbb_ to pphbb_
Wgrałem kopię zapasową i w phpMyAdminie pojawiły się tabele z prefixem phpbb_ i pod nimi pphpbb_ Usunąłem pphbb_ bo nie były potrzebne ze względu na to, że nie posiadały żadnych danych.
Jak w takim przypadku zmienić nazwę phpbb_ na pphpbb_ dla każdej tabeli w phpMyAdminie ?
Z góry dzięki za odpowiedź |
_________________ Gość życzę Ci miłego dnia! |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Paszczak000

|
Wysłany: 04-08-2005, 20:42
|
|
|
zaraz napisze |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
Wysłany: 04-08-2005, 20:49
|
|
|
Jak masz widok struktury tabel w bazie to masz na górze menu:
Struktura SQL Eksport Szukaj Zapytanie przez przykład Operacje Usuń
Wejdź w Operacje i tam masz
Zmień nazwę bazy danych na:
i podaj sobie prefix_tabelka
Zawsze możesz porobić zapytania SQL
Kod: | ALTER TABLE `prefixzly_priv` RENAME `prefixdobry_priv` ; |
|
|
|
|
 |
Deliusz
|
Wysłany: 04-08-2005, 21:05
|
|
|
Z tą opcją OPERACJE może być problem bo jej tam nie ma.
Zostaje jedynie zapytanie. Możesz dla przykładu napisać jakie zapytanie mam zrobić dla tabeli phpbb_album aby zmienić na pphpbb_album ? Pytam bo w tych sprawach jestem zielony. Z góry dzięki i punkcik
[ Dodano: 04-08-2005, 21:08 ]
Ups...... już wiem. Najpierw mam wybrac tabele a później OPERACJE.
Już wiem dzięki
PUNKCIK
Temat do zamknięcia |
_________________ Gość życzę Ci miłego dnia! |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!