|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: lui754 30-04-2009, 17:17 |
[Problem] Próba reaktywowania forum |
Autor |
Wiadomość |
llawrysz

|
Wysłany: 04-08-2006, 16:37 [Problem] Próba reaktywowania forum
|
|
|
Postanowiłem reaktywować swoje dawne forum, mam kolekcję backupów wykonanych za pomoca dumboadera 1.0. Wgrałem czyste phpbb, zainstalowałem przema, próbuję wrzucić któryś backup do bazy, sql nie wywala żadnych błedó, jednak okazuje się, że forum nie wykrywa jednej tabeli, chyba kluczowej dla moich starych użytkowników phpbb_users tutaj dokłądny cytat błędu:
Kod: | phpBB by Przemo : Critical Error
Error doing DB query userdata row fetch
DEBUG MODE
SQL Error : 1146 Table 'zoom_db.phpbb_users' doesn't exist
SELECT * FROM phpbb_users WHERE user_id = -1
Line : 404
File : sessions.php |
Próbowałem działać na czystej bazie [pustej] orinalnej phpbb, orginalych tabelach przema, nawet z przeciążenia nerwów posprzątałem pokój, ale pomysłów nadal nie miałem, w jaki sposób rozwiązać ten bałamutny problem, Zapewne rozwiązanie jak zwykle okaże się proste i banalne, ale niestety mój mózg nie pracuje na takich częstotliwościach.
Mam tych backupów chyba z 8, niestety wygląda jakby ucięło mi tabele podczas wykonywania kopii, albo coś psuję.
Możliwe, zeby dumbloader ucinał tabele ?
Czy podczas tworzenia codziennych kopii jakie wykonywał za czasów działania forum wyoknywał tylko kopie wybranych tabel?
Czy to w ogóle jest normalne ?
Próbowałem znaleźć taki problem w postach, ale były tylko podobne, ale nie takie same, a jednak każdy problem wymaga indywidualnej solucji.
Czekam na odzew, i pozdrawiam moderatorów |
_________________ Nigdy nie bierz poważnie tego co piszę, chyba, że mówię poważnie
-ZoOm
kisiel@majtki |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
SnoopDogg2

|
|
|
|
 |
llawrysz

|
Wysłany: 05-08-2006, 00:58
|
|
|
Forum działa, jednak krzaki nadal są. Gdy chcę poprawić nazwę np subfora z 'Og??oszenia ' na ogłoszenia, nadal widzę w nazwie ?? zamist ł itp, nie pomaga solujca z http://www.przemo.org/php...t=17648,start,0 tudzież inne...
Próbowałem zmieniać kodowanie w MYSQL, i ręcznie w bazie, ale to nic nie daje. ?? Kodowanie przeglądarki sprawdzałem na różnych stronach kodowych.
[ Dodano: 05-08-2006, 01:06 ]
Kod: | Could not insert new word matches
DEBUG MODE
SQL Error : 1267 Illegal mix of collations (latin2_bin,IMPLICIT) and (utf8_general_ci,COERCIBLE) for operation '='
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 6179, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('żąłóźćę')
Line : 265
File : functions_search.php
|
|
_________________ Nigdy nie bierz poważnie tego co piszę, chyba, że mówię poważnie
-ZoOm
kisiel@majtki |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!