phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Reklama zawsze w pierwszym i ostatnim poście
Autor Wiadomość
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 22-08-2009, 12:33   Reklama zawsze w pierwszym i ostatnim poście

Reklama zawsze w pierwszym i ostatnim poście
Zawsze niezależnie od ilości postów w temacie i ilości podstron reklama będzie w pierwszym i ostatnim poście na każdej podstronie.

Otwieramy plik viewtopic.php i szukamy:
Kod:
// Helped end


Dodajemy pod spodem:
Kod:
$post_REK1 = '';
$post_REK2 = '';
if($i == 1 - 1) {

$post_REK1= <<<POST_REK1
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w pierwszym poscie na poczatku posta -->
</div>
POST_REK1;
   
$post_REK2= <<<POST_REK2
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w pierwszym poscie na koncu posta -->
</div>
POST_REK2;

} elseif($forum_topic_data['topic_last_post_id'] == $postrow_post_id || ($i + 1) % $board_config['posts_per_page'] == 0) {
   
$post_REK1= <<<POST_REK1
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w ostatnim poscie na poczatku posta -->
</div>
POST_REK1;
   
$post_REK2= <<<POST_REK2
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w ostatnim poscie na koncu posta -->
</div>
POST_REK2;

}


Zastępująć komentarze typu:
<!-- Tutaj wstaw reklame w ostatnim poscie na koncu posta -->
Dowolnym kodem HTML / XHTML.

szukaj:
Kod:
$template->assign_block_vars('postrow', array(

dodaj pod spodem:
Kod:
        'POST_REK1' => $post_REK1,
        'POST_REK2' => $post_REK2,


Następnie w pliku templates/*/viewtopic_body.tpl szukamy:
Kod:
<span class="postbody">{postrow.MESSAGE}{postrow.ATTACHMENTS}</span>

zamieniamy na:
Kod:
<span class="postbody">{postrow.POST_REK1}{postrow.MESSAGE}{postrow.POST_REK2}{postrow.ATTACHMENTS}</span>


Oczywiście możemy umieścić reklamy w innym miejscu...


Możemy dać inne reklamy w ostatnim poście i pierwszym, oraz inne dla reklamy na początku treści posta lub na końcu

Demo na forum: http://bb2.tosiek.pl/

ktoś mnie kiedyś prosił o udostępnienie ( :
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
Ostatnio zmieniony przez arcy 30-08-2009, 22:08, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 22-08-2009, 12:56   

tosiek, fajny mod
tylko zdały by sie ustawienia w panelu :P
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 22-08-2009, 12:58   

MagicalFire, nie ma sensu angażować mysqla ;) przynajmniej tak mi się wydaje ;)

psa jak ktoś chce reklamę lub jakiś kod pod każdym postem może uzupełnić zmienne
Kod:
$post_REK1 = '';
$post_REK2 = '';


na początku kodu.

[ Dodano: 22-08-2009, 13:59 ]
zapomniałem o jednej rzeczy dodałem :)
Kod:

$template->assign_block_vars('postrow', array(
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 23-08-2009, 14:26   

tosiek napisał/a:
if($i == 1 - 1)
Nice.
_________________
Fejs
 
     
s4il

Pomógł: 3 razy
Posty: 120
Wysłany: 04-09-2009, 01:27   

tosiek a jak zrobić żeby było w pierwszym i drugim?
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 04-09-2009, 08:48   

s4il, http://www.php.net/manual/pl/ instrukcje warunkowe IF, w tym przypadku $i jest numerem postu (licz od zera)
Seba123 napisał/a:
tosiek napisał/a:
if($i == 1 - 1)
Nice.

No co :P
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 04-09-2009, 18:39   

To, że po co obliczać za pomocą php ile to 1 - 1 ? Może zaczniesz wyciąga pierwiastki i potęgować, żeby potem przemnożyć przez 0 i porównać do $i ? :lol:
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 04-09-2009, 19:19   

RuseK, i tak nie mogę edytować tematów ;) mogę się jedynie głupio pytać :mrgreen:
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
s4il

Pomógł: 3 razy
Posty: 120
Wysłany: 05-09-2009, 04:24   

tosiek napisał/a:
s4il, http://www.php.net/manual/pl/ instrukcje warunkowe IF, w tym przypadku $i jest numerem postu (licz od zera)
Seba123 napisał/a:
tosiek napisał/a:
if($i == 1 - 1)
Nice.

No co :P



Czyli żeby było tak jak ja chce musze wykonac instrukcje tak:

Kod:
$post_REK1 = '';
$post_REK2 = '';
if($i == 1 - 1) {

$post_REK1= <<<POST_REK1
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w pierwszym poscie na poczatku posta -->
</div>
POST_REK1;
   
$post_REK2= <<<POST_REK2
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w pierwszym poscie na koncu posta -->
</div>
POST_REK2;

} elseif($forum_topic_data['topic_last_post_id'] == $postrow_post_id || ($i + 1) % $board_config['posts_per_page'] == 0) {
   
$post_REK1= <<<POST_REK1
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w ostatnim poscie na poczatku posta -->
</div>
POST_REK1;
   
$post_REK2= <<<POST_REK2
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w ostatnim poscie na koncu posta -->
</div>
POST_REK2;

}


[ Dodano: 05-09-2009, 05:26 ]
Tak:

Kod:
$post_REK1 = '';
$post_REK2 = '';
if($i == 0 - 1) {

$post_REK1= <<<POST_REK1
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w pierwszym poscie na poczatku posta -->
</div>
POST_REK1;
   
$post_REK2= <<<POST_REK2
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w pierwszym poscie na koncu posta -->
</div>
POST_REK2;

} elseif($forum_topic_data['topic_last_post_id'] == $postrow_post_id || ($i + 1) % $board_config['posts_per_page'] == 0) {
   
$post_REK1= <<<POST_REK1
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w ostatnim poscie na poczatku posta -->
</div>
POST_REK1;
   
$post_REK2= <<<POST_REK2
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w ostatnim poscie na koncu posta -->
</div>
POST_REK2;

}
[/code]

[ Dodano: 05-09-2009, 05:26 ]
Tak:

Kod:
$post_REK1 = '';
$post_REK2 = '';
if($i == 0 - 1) {

$post_REK1= <<<POST_REK1
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w pierwszym poscie na poczatku posta -->
</div>
POST_REK1;
   
$post_REK2= <<<POST_REK2
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w pierwszym poscie na koncu posta -->
</div>
POST_REK2;

} elseif($forum_topic_data['topic_last_post_id'] == $postrow_post_id || ($i + 1) % $board_config['posts_per_page'] == 0) {
   
$post_REK1= <<<POST_REK1
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w ostatnim poscie na poczatku posta -->
</div>
POST_REK1;
   
$post_REK2= <<<POST_REK2
<div style="margin:1em;">
<!-- Tutaj wstaw reklame w ostatnim poscie na koncu posta -->
</div>
POST_REK2;

}
[/code]
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 05-09-2009, 09:21   

s4il, http://www.google.com/search?q=0-1%3D
s4il napisał/a:
Czyli żeby było tak jak ja chce musze wykonac instrukcje tak:

Nie.
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Juice2

Posty: 20
Wysłany: 05-09-2009, 18:07   

cos jest nie tak bo mam taki blad:

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_SL in /home/cyber17/domains/funnypark.info/public_html/viewtopic.php on line 2593
 
     
s4il

Pomógł: 3 razy
Posty: 120
Wysłany: 05-09-2009, 19:55   

tak?

Kod:
$post_REK1 = '';
$post_REK2 = '';
if($i 0 - 1 = -1) {


czy tak?

Kod:
$post_REK1 = '';
$post_REK2 = '';
if($i == 0 - 1 = -1) {


[/code]
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 09-09-2009, 16:22   

Juice2, ten bład nic nie mówi ;)

poza tym nie mogę edytować postów, uczcie się php bo ja wam nie pomogę ;)
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
s4il

Pomógł: 3 razy
Posty: 120
Wysłany: 09-09-2009, 18:53   

Jak mam wykonac instrukcję żeby była reklama w 1 i w 2 poście.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 10-09-2009, 14:15   

dwa warunki:
1
Kod:
$i===0

i 2
Kod:
$i===1
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę