phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Status MOD
Autor Wiadomość
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 13-11-2010, 23:43   Status MOD

Status MOD

Cytat:
#########################################################################################
## MOD Title: Status MOD
## MOD Author: NineX
## MOD Description: W profilu oraz w menu pokazuje informacje o statusie użytkownika.
## MOD Version: 1.0.0
##
## Installation Level: Easy
## Installation Time: 4 Minutes
## License: GPL2
## Files To Edit: 7
## includes/functions.php
## includes/page_header.php
## includes/usercp_viewprofile.php
## includes/sessions.php
## language/lang_polish/lang_main.php
## templates/*/profile_view_body.tpl
## templates/*/overall_header.tpl
##
#########################################################################################


Ze względu na posty typu:
kevin_ napisał/a:
jak dla mnie mod powinien leżeć w koszu, zupełnie bezmyślnie napisany.
Autor pobiera coś co jest już pobrane (mówię tutaj o danych użytkownika), oraz nie stosuje stałych dla tabel, nie sprawdza czy w ogóle zapytanie zostało poprawnie wykonane - krótko mówiąc tragedia w dziale gotowych modyfikacji.


MagicalFire napisał/a:
poprawi ktos tego moda


Wydaję swoją wersję tej modyfikacji pisanej od pustej karty w notatniku. Modyfikacja jest bardziej automatyczna.
Podziękowania dla Boltex, za test modyfikacji.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Lisu15


Pomógł: 204 razy
Posty: 1546
Wysłany: 14-11-2010, 00:06   

Czy mi się tylko wydaje czy podobny mod widziałem już Tutaj na forum :?:
_________________
HTML to podstawa...
CSS to potęga...

Powróciwszy, by siać zamęt.
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 14-11-2010, 00:08   

lisu, czytaj, co wyżej napisałem.
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 14-11-2010, 09:27   

tylko szkoda ze to tylko puste statusy a nie dodatkowe udogodnienia dla użytkowników
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
varras

Posty: 9
Wysłany: 22-11-2010, 17:22   

Popieram, mógłbyś coś do tego dorobić ?
Np przywileje dla zaawansowanych ?
_________________
Pomagam w modyfikacjach za reklamę.
Pomagam przez gg 1297799
Jeśli chcesz wiedzieć jak szybko zarobić w internecie to daj znać :)
 
     
chacku

Posty: 47
Wysłany: 31-12-2010, 16:12   

a czy to działa na zasadzie ciągłego siedzenia na forum?
czy zarejestruje się dzis a za 15dni jestem legendarny ??
 
     
Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2010, 16:24   

chacku,
Cytat:
zarejestruje się dzis a za 15dni jestem legendarny
 
     
Quaresma

Pomógł: 9 razy
Posty: 133
Wysłany: 17-01-2011, 15:31   

Panowie Dało by rade to przerobić na Ilość Spędzonych godzin ? albo Napisanych Postów ?
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 17-01-2011, 17:57   

Quaresma, przykład:

functions.php

Kod:
if($time_af <= ($user[1] * $day)) { $status = $lang['status_mod_1']; $status_color = 1; }
elseif($time_af <= ($user[2] * $day)) { $status = $lang['status_mod_2']; $status_color = 2; }

Na
if($userdata['user_posts'] <= 80) { $status = $lang['status_mod_1']; $status_color = 1; }
elseif($userdata['user_posts'] <= 200) { $status = $lang['status_mod_2']; $status_color = 2; }
 
     
Quaresma

Pomógł: 9 razy
Posty: 133
Wysłany: 17-01-2011, 21:59   

NineX, A na Czas ? Zakładam ze będzie to user_time ?
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 17-01-2011, 22:06   

Jeśli dobrze pamiętam, to raczej user_spend_time trzeba zamienić na h, bądź minuty i dopiero zmienić warunek.
 
     
Quaresma

Pomógł: 9 razy
Posty: 133
Wysłany: 18-01-2011, 10:32   

NineX,
Kod:
if($userdata['user_posts'] <= 80) { $status = $lang['status_mod_1']; $status_color = 1; }
elseif($userdata['user_posts'] <= 200) { $status = $lang['status_mod_2']; $status_color = 2; }


To Nie działa Chyba ;) Możesz dać Cały Kod ?
Poziom 1 - 25 postów
2 - 75
3 - 150
4 - 225
5 - 300

Byłbym Wdzięczny bo mi to nie dziala niestety.
 
     
Kedalion

Pomógł: 5 razy
Posty: 115
Wysłany: 18-01-2011, 14:05   

No na pewno nie będzie działać jeżeli zmieniłeś kod tylko w functions.php.
Sprawdź w instrukcji co jeszcze zawiera w kodzie " czas " i zamień to na user_posts
chyba dobrze myśle, NineX? :-P .
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 18-01-2011, 23:17   

Kedalion napisał/a:
No na pewno nie będzie działać jeżeli zmieniłeś kod tylko w functions.php.
Sprawdź w instrukcji co jeszcze zawiera w kodzie " czas " i zamień to na user_posts
chyba dobrze myśle, NineX? :-P .


Wystarczy w functions.php zmienić kilka linijek:
Kod:
    if($time_af <= ($user[1] * $day)) { $status = $lang['status_mod_1']; $status_color = 1; }
    elseif($time_af <= ($user[2] * $day)) { $status = $lang['status_mod_2']; $status_color = 2; }
    elseif($time_af <= ($user[3] * $day)) { $status = $lang['status_mod_3']; $status_color = 3; }
    elseif($time_af <= ($user[4] * $day)) { $status = $lang['status_mod_4']; $status_color = 4; }
    elseif($time_af >= ($user[5] * $day)) { $status = $lang['status_mod_5']; $status_color = 5; }

na
Kod:
    if($userdata['user_posts'] <= 25) { $status = $lang['status_mod_1']; $status_color = 1; }
    elseif($userdata['user_posts'] <= 75) { $status = $lang['status_mod_2']; $status_color = 2; }
    elseif($userdata['user_posts'] <= 150) { $status = $lang['status_mod_3']; $status_color = 3; }
    elseif($userdata['user_posts'] <= 225) { $status = $lang['status_mod_4']; $status_color = 4; }
    elseif($userdata['user_posts'] > 225) { $status = $lang['status_mod_5']; $status_color = 5; }
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Quaresma

Pomógł: 9 razy
Posty: 133
Wysłany: 18-01-2011, 23:31   

Cos jest nie tak.
Bo ja mam 50 posstów mam 2 Status . Kolega ma 160 taki sam.. a Jeszcze jeden ma 5 postów i to samo ma ;d
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę