phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Wyróżnienie tematów
Autor Wiadomość
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 15-03-2013, 18:27   

Wyróżniasz 15 kolumn (topic_title, topic_poster, topic_time, itd = 15 kolumn) a wpisujesz 16 wartości ('test', 2, 1363367260, 15, itd.. = 16 wartości) i po prostu komunikat mówi, że liczba kolumn nie zgadza się co do liczby wartości.

Co masz zrobić? Proponuje otworzyć instrukcje jeszcze raz i przeanalizować w jaki sposób należy edytować plik functions_post.php.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
yahia

Posty: 8
Wysłany: 15-03-2013, 20:04   

kevin_ napisał/a:
Wyróżniasz 15 kolumn (topic_title, topic_poster, topic_time, itd = 15 kolumn) a wpisujesz 16 wartości ('test', 2, 1363367260, 15, itd.. = 16 wartości) i po prostu komunikat mówi, że liczba kolumn nie zgadza się co do liczby wartości.

Co masz zrobić? Proponuje otworzyć instrukcje jeszcze raz i przeanalizować w jaki sposób należy edytować plik functions_post.php.

Siedzę nad tym parę godzin ,wiem ze dla was jest to sprawa prosta, lecz dla kompletnego laika już nie tym bardziej ze od tego patrzenia w monitor już zaczynam widzieć coraz mniej. wytłumacz proszę gdzie jest se k

[ Dodano: 15-03-2013, 20:55 ]
poradziłem sobie miałeś racje wystarczyło popatrzeć dzięki
 
     
KubusS95

Posty: 34
Wysłany: 17-07-2014, 10:11   

Da się jakoś zrobić wyróżnianie tematów tak jak tutaj na zdj:


[ Dodano: 21-07-2014, 08:48 ]
odświeżam!
 
     
#kasztanek9994


Pomógł: 127 razy
Posty: 690
Wysłany: 21-07-2014, 12:15   

KubusS95,
Kod:
#
#-----[ Otwórz ]------------------------------------------
#

templates/nazwa_stylu/nazwa_stylu.css

#
#-----[ Dodaj gdziekolwiek || zamiast "red" wpisz swój kolor ]------------------------------------------
#

td.row4 { background-color: red; }


zamiast td.row4 { background-color: red; } możesz sobie dać wypełnienie gradientem, albo po prostu zwykłym obrazkiem.

Jeśli chodzi o gradient to masz tutaj - http://www.colorzilla.com/gradient-editor/
Po prostu ustalasz sobie tam jaki chcesz kolor i masz linijki z kodem. Kopiujesz kod i wklejasz.

Jeśli chodzi o obrazek to sam sobie możesz zrobić taki obrazek gradientowy, albo z google coś wybrać
https://www.google.pl/sea...=isch&tbs=isz:i

później dajesz coś w stylu
Kod:
td.row4 {
background-image: url("LINK_DO_OBRAZKA");
}
_________________
- Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027
 
     
KubusS95

Posty: 34
Wysłany: 21-07-2014, 16:37   

zrobiłem inaczej:
td.row4 { background: linear-gradient(to bottom, #2b2b2b 20%, #121212 90%);}

wygląda to tak:

chciałbym aby nie tylko wyróżniona była kolumna z nazwą tematu, ale też pozostałe czyli ikona, autor, czas napisania itp.

Dodatkowo chciałbym zapytać czy macie pomysł jak usunąć tą zbędną pustą komórkę pomiędzy ikoną a nazwą tematu?
Pozdrawiam!
 
     
#kasztanek9994


Pomógł: 127 razy
Posty: 690
Wysłany: 21-07-2014, 17:04   

zrobiłeś inaczej, ale licz się z tym, że nie w każdej przeglądarce ten kod będzie działać :)

Jeśli chodzi o zbędną komórkę...
musisz poszukać:
Kod:
<td class="row1" align="center" valign="middle" width="16">

w pliku viewforum_body.tpl
_________________
- Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1411 razy
Posty: 4760
Wysłany: 21-07-2014, 20:47   

KubusS95 napisał/a:
usunąć tą zbędną pustą komórkę pomiędzy ikoną a nazwą tematu?

To nie jest 'zbędna' komórka. Ona jest potrzebna gdy dodajesz ikonkę (tę emotkę do wyboru) do tematu.
 
     
KubusS95

Posty: 34
Wysłany: 21-07-2014, 22:13   

Tommekk80 napisał/a:
KubusS95 napisał/a:
usunąć tą zbędną pustą komórkę pomiędzy ikoną a nazwą tematu?

To nie jest 'zbędna' komórka. Ona jest potrzebna gdy dodajesz ikonkę (tę emotkę do wyboru) do tematu.

u mnie nie ma możliwości dodania emotki do tematu :D Ewentualnie tylko do treści.

[ Dodano: 23-07-2014, 11:31 ]
refresh

[ Dodano: 27-07-2014, 12:10 ]
refresh!

[ Dodano: 08-08-2014, 08:23 ]
nadal proszę o pomoc.
 
     
@d!r3k



Pomógł: 851 razy
Posty: 1685
Wysłany: 10-08-2014, 02:10   

KubusS95, pomoc została Ci udzielona w innym temacie.
_________________
Odpłatnie wykonam:
- Instalację forum / Instalację modyfikacji,
- Wykonanie uniwersalnego szablonu / Kodowanie szablonów,
- Pisanie drobnych modyfikacji.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
KubusS95

Posty: 34
Wysłany: 10-08-2014, 09:21   

widzę, dzięki wielkie! ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę