phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: arcy
03-03-2008, 21:56
Domena - zakup i konfiguracja.
Autor Wiadomość
CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2010, 18:33   

Pewnie jesli wchodzisz do katalogu poprzez ftp to masz public_html lub www
i tak wiasnie najczesciej oznaczaja hostingi foldery, ktore sa widoczne dla swiata.
Wystarczy do nich skopiowac pliki i juz powinno dzialac.
Co do plikow startowych to zaleza wylacznie od ustawien serwera.
Zwykle sie przyjelo, ze plikami startowymi sa index.html i index.php w dowolnej
kolejnosci. Zalezy wylaczenie od ustawien serwera. Najczesciej jednak jest tak, ze
najpierw jest szukany plik index.html, a jesli go nie ma to szukany jest index.php, a jesli
i tego nie ma to wtedy jest wyswietlana lista plikow umieszczonych w katalogu
do, ktorego prowadzi link.

Mozesz sobie ustawic przekierowanie z pliku index.html jesli nie chce Ci wczytywac
pliku index.php, ale najpierw zajrzyj do ustawien w panelu o ile wogole go Masz.
Mozesz tam okreslic, ktrory plik ma byc jako pierwszy ... najczesciej tak jest, ale
nie zawsze.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
VanLisek 


Pomógł: 17 razy
Posty: 278
Skąd: Radom
Wysłany: 20-07-2010, 18:28   

Mam problem.

Kupiłem domenę na proserwer.pl
Było to wczoraj, napisałem do nich żeby zmienili mi dnsy domeny na takie jakie potrzebuje. Zmienili

Dzisiaj chciałem podpiąc tą domenę pod swoje forum. Wszystko poszło ok tylko co jakiś czas wywala mi błąd że "Nie odnaleziono serwera".
Jest tak od rana.
Nie wiem o co chodzi.
_________________
Come back...
 
 
     
CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2010, 18:37   

Propagacja domeny po wpisaniu adresu moze trwac nawet do 48 godzin.
Skoro wczoraj domena byla ustawiana na dns to pewnie jeszcze sie nie ustalily adresy
i jestes losowo przelaczany na przemian na serwer ktory zna juz aktualny adres i wtedy
masz polaczenie, albo na serwer ktory jeszczcze Twojego adresu nie zna i wtedy
pojawia sie wspomniany przez ciebie problem. Poczekaj do jutra i jesli sie bedzie to
powtarzac to dopiero wtedy podnies alarm. Poza tym jesli juz jest widoczne forum chociaz
na chwile to znaczy, ze adresy dns sa dobrze przekierowane i nie masz sie co bac.
Jesli sie bedzie jutro powtarzac sytuacja to moze to wskazywac na cos innego niz dns
na serwerach dns.
 
     
leonikers

Posty: 2
Wysłany: 19-03-2012, 10:18   

słuchajcie zepsułem FORUM proszę o pomoc

adres forum: www.mysasiedzi.pl
subdomena: http://mplus.bialystok.pl/leonikers/sasiad/

wszedlem w panel administratora i w Konfiguracja -> Ogólne zmeiniłem w polu DOMENA
bylo wczesniej www.mplus.bialystok.pl
zmienilem na www.mysasiedzi.pl

chcialem zeby adres byl ladny tzn www.mysasiedzi.pl/forum/...

niestety zabieg tylko zniszczył mi forum bo teraz nie mogę się zalogować ciągle przeskakuje mi na domenę
http://mysasiedzi.pl/leon...b50332c092ddf68

który plik na serwerze należy edytować żeby spowrotem zmienić te ustawienia domeny, proszę o pilną odpowiedź bo forum stoi :/
 
     
Optima-md 
Serwis


Posty: 2
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 30-07-2016, 10:33   

Polecam również sprawdzić czy ktoś nie chce się pozbyć Swojej domeny sklepu, strony www czy bloga. Taka domena tematyczna z dobrą renomą może przyciągnąć sporo nowych użytkowników forum. Minus nazwa domeny nie zawsze będzie taką jaka nam się podoba

Polecam nazwa.pl dział giełda domen
 
     
artur201025

Posty: 2
Wysłany: 02-01-2017, 19:50   

witam mam problem a mianowicie kupiłem domene i hosting pobrałem przemo załadowałem wszystko za pomocą tc na serwer ,wszystko się wgrało i jest strona forum ale jest na stronie serwera i nie widać jej na necie pod swoją nazwą ,domeną też załadowałam na serwer i proszę o pomoc jak to skończyć
 
     
sebus231 


Pomógł: 9 razy
Posty: 273
Wysłany: 02-01-2017, 20:45   

podepnij adres DNS serwera pod domenę i to powinno rozwiązać Twój problem
_________________
Lubię robić to co robię! :)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
artur201025

Posty: 2
Wysłany: 03-01-2017, 09:24   

ok dzięki ,zaczyna mnie to już denerwować i wszytko skasowałem

[ Dodano: 05-01-2017, 22:39 ]
artur201025 napisał/a:
ok dzięki ,zaczyna mnie to już denerwować i wszytko skasowałem

witam w końcu udało uruchomić forum muszę przyznać że dla nowicjusza to trudne ale ja nigdy się poddaje :D
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Mierniki grubości lakieru

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce