phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
20-05-2015, 17:46
Kolorowa grupa
Autor Wiadomość
Woytec 


Pomógł: 2594 razy
Posty: 7654
Wysłany: 16-10-2010, 11:55   Kolorowa grupa

Kolorowa grupa

Umożliwia pokolorowanie grupy na kilka kolorów-każda litera po kolei


Kod:
##############################################################
##
## MOD Title: Kolorowa grupa
## MOD Version: 1.0
## MOD Author: Woytec
## MOD Description: Umożliwia pokolorowanie grupy na kilka kolorów-każda litera po kolei.
##             
##
## Installation Level: Easy
## Installation Time: 2 Minutes
## Files To Edit: (1)   
##                       includes/functions.php
##         
##############################################################


Co modyfikacja potrafi:
:arrow: Umożliwia pokolorowanie grupy na kilka kolorów-każda litera po kolei.

Musisz ustalić ID kolorowej grupy oraz kolory (aktualnie 3:zielony, czerwony, żółty)

Skonfiguruj:
Kod:
if($group_id == 3)
        {
        $kolory = array("green", "red", "yellow");


Tam gdzie jest 3 wpisz id kolorwej grupy a tam gdzie jest array("green", "red", "yellow"); wpisz używane kolejno kolory.
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 12-01-2012, 20:53, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
namelanzu 

Posty: 96
Skąd: Bochnia
Wysłany: 21-11-2012, 18:08   

ale to tylko zmienia kolor użytkownika który jako pierwszy się zarejestrował , a nie umożliwia zrobienia "GRUPY" która ma wielekolorów ;/
 
 
     
Tommekk80 
Ten wredny



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Skąd: Łąg
Wysłany: 21-11-2012, 19:51   

namelanzu, jak nie?

http://tommekk80.ugu.pl/index.php - sobie zobacz, Użytkownika 'pokolorowałem' ;)

//edit - tylko w legendzie Użytkownik ma kolor ustawiony w PA.
Ostatnio zmieniony przez Tommekk80 25-11-2012, 10:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
namelanzu 

Posty: 96
Skąd: Bochnia
Wysłany: 24-11-2012, 23:30   

Tommekk80, juz dziala ;-)

a da sie aby w legendzie tez mial taki kolorowy ?
 
 
     
mirem 
Mirem

Pomógł: 1 raz
Posty: 66
Wysłany: 04-01-2013, 11:47   

witam;

a jakie ID grupy ma admin, gdybym chciał zrobić taki właśnie kolor dla admina ?
 
 
     
Tommekk80 
Ten wredny



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Skąd: Łąg
Wysłany: 05-01-2013, 18:11   

mirem napisał/a:
radiomusicmax.pl

To nie jest forum przema - popraw adres w profilu.
A jak wziąć ID? - https://przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=48661
 
 
     
mirem 
Mirem

Pomógł: 1 raz
Posty: 66
Wysłany: 10-01-2013, 08:21   

Tomekk80 - jak nie forum przema ?

w stopce mam : Powered by phpBB modified by Przemo ˆ 2003 phpBB Group
całość jest postawiona z przemo. Co prawda trochę zmodyfikowane :) przeze mnie.

[ Dodano: 10-01-2013, 08:25 ]
.... co do tego linka - owszem, mowa tam o ID - ale nie o to pytałem .
Chodzi mi o ID grupy: ADMIN - nie nowej jakiejś, tylko tej oryginalnej.

a o tym tam niestety nic nie napisano :(

inne grupy, które założyłem jestem w stanie prosto sprawdzić, jednak ADMIN i JR - nie :(

[ Dodano: 10-01-2013, 08:30 ]
zapraszam zobaczyć stronę "w środku" bo faktycznie na dzień dobry może nie wygląda na przemo ( będzie to trzeba zmienić)

user: test
password: test
 
 
     
Woytec 


Pomógł: 2594 razy
Posty: 7654
Wysłany: 10-01-2013, 16:54   

Kod:
$userdata['user_level'] == ADMIN
 
 
     
mirem 
Mirem

Pomógł: 1 raz
Posty: 66
Wysłany: 10-01-2013, 17:35   

Woytec napisał/a:
Kod:
$userdata['user_level'] == ADMIN


kombinuje i szczerze powiem, że nie wiem gdzie to wkleić :(
 
 
     
Tommekk80 
Ten wredny



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Skąd: Łąg
Wysłany: 10-01-2013, 17:44   

Zamień to na
Kod:
$group_id == 3
 
 
     
mirem 
Mirem

Pomógł: 1 raz
Posty: 66
Wysłany: 10-01-2013, 17:48   

Tommekk80 napisał/a:
Zamień to na
Kod:
$group_id == 3


nic z tego ... nie pomogło
 
 
     
Raduss 

Posty: 300
Skąd: Toruń
Wysłany: 15-05-2015, 12:46   

dziala
 
     
TheMortiS 

Posty: 35
Wysłany: 03-05-2017, 17:04   

A czy w
Kod:

if($group_id == 3)
        {
        $kolory = array("green", "red", "yellow");


tam gdzie jest "green", "red", "yellow" można wpisywać kolory w kodzie szesnastkowym, np. "#00cc00"?
 
 
     
Woytec 


Pomógł: 2594 razy
Posty: 7654
Wysłany: 03-05-2017, 17:09   

tak
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
TheMortiS 

Posty: 35
Wysłany: 03-05-2017, 17:16   

Ok. Dzięki za szybką odpowiedź. :)
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy

Partner strony: najlepszyranking.pl



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

Mierniki grubości lakieru

serwis laptopów

fotograf

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce