phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Tabelka "Informacje" + pola w profilu
Autor Wiadomość
TheMortiS

Posty: 35
Wysłany: 21-05-2017, 15:38   Tabelka "Informacje" + pola w profilu

Dzień dobry. Żeby nie zaśmiecać mojego poprzedniego tematu, zakładam nowy, z dwoma nowymi problemami.

1. Czy istnieje modyfikacja/kod na stworzenie tabelki "Informacje", którą można edytować w PA?

Screen: http://imgur.com/HcQCspL

Jeżeli tak to bardzo proszę o linka/kod i wytłumaczenie.

2. Otóż, od niedawna mam problem z wyglądem profilu w poście. Mianowicie chodzi Mi tutaj o pola w profilu. Pod każdym z nowo utworzonych pól, pojawia się napis informacje. Wygląda to w ten sposób:

Informacje
SA:MP: Kossak
Informacje
Gang oficjalny: Brak
Informacje
Ulubiony pojazd: Bullet
Informacje
Ulubiona broń: Desert Eagle
Posty: 1
Wiek: 18
Dołączył: 19 Maj 2017

Screen: http://imgur.com/oi07eeV

W załączniku umieszczam mój plik viewtopic_body.tpl

viewtopic_body.rar
Pobierz Plik ściągnięto 99 raz(y) 2,51 KB

 
     
Gadatliwa Kasia 

   
shanonWEB

Pomógł: 10 razy
Posty: 147
Wysłany: 21-05-2017, 15:50   

1. PA -> Ogólne -> Konfiguracja -> Strony Głównej ->Włącz ogłoszenie na forum -> Dodaj treść ogłoszenia (można zmienić nazwę belki z "Ogłoszenia" na "Informacje" w tłumaczeniu)
2. Sprawdź raz jeszcze z instrukcją dodawania nowych pól - czy nie zostało coś zduplikowane. www.psgdm.cba.pl - nie dziala.
 
     
TheMortiS

Posty: 35
Wysłany: 21-05-2017, 16:23   

Co do pierwszej Twojej wypowiedzi, to chodzi o to, że na www.pbsdm.pl jest i belka Informacje i belka Ogłoszenie. Zastanawiam się, czy nie skopiować kodu odpowiadającego za ogłoszenie i tylko zmienić jego nazwę, ale czy to zadziała?


Przepraszam za nie bieżące aktualizowanie profilu, po prostu często o tym zapominam. Nowy adres forum: www.psg-serv.cba.pl.

Co do pól, to gdzie znajduje się ta instrukcja? I czy zerknąłeś do pliku który umieściłem w załączniku?
 
     
shanonWEB

Pomógł: 10 razy
Posty: 147
Wysłany: 21-05-2017, 16:35   

TheMortiS napisał/a:
Co do pierwszej Twojej wypowiedzi, to chodzi o to, że na www.pbsdm.pl jest i belka Informacje i belka Ogłoszenie. Zastanawiam się, czy nie skopiować kodu odpowiadającego za ogłoszenie i tylko zmienić jego nazwę, ale czy to zadziała?


Przepraszam za nie bieżące aktualizowanie profilu, po prostu często o tym zapominam. Nowy adres forum: www.psg-serv.cba.pl.

Co do pól, to gdzie znajduje się ta instrukcja? I czy zerknąłeś do pliku który umieściłem w załączniku?

Posiadasz niestandardowe, dodatkowe pola w profilu, więc zakładam, że skorzystałeś z pluginu. Musisz teraz znaleźć jego temat i przeanalizować pliki z instrukcją, bo jest prawdopodobieństwo nadpisania tej samej funkcji w dwóch miejscach (dlatego może powtarzać się tekst "informacje"). (to jest ten plugin -> http://www.przemo.org/php...=549298#549298)

1. PA -> Ogólne -> Konfiguracja -> Strony Głównej ->Włącz ogłoszenie na forum -> Dodaj treść ogłoszenia (można zmienić nazwę belki z "Ogłoszenia" na "Informacje" w tłumaczeniu)
Znajdziesz w panelu admina i dodasz informacje jakie chcesz by się pojawiły na stronie, np. głównej.
 
     
TheMortiS

Posty: 35
Wysłany: 21-05-2017, 16:56   

Co do 1. to pokombinuję.

A co do drugiej sprawy, to jeżeli byłbyś na tyle dobry, zedytowałbyś Mi ten plik, tak aby pozbyć się błędów? Byłbym Ci dozgonnie wdzięczny.



EDIT:: Naprawiłem błąd. Wystarczyło usunąć

Kod:

        <div class="post_profil">
    <span class="post_profil_user">Informacje</span>
    <div class="post_profil_left">
    <span class="postdetails">


spod:
Kod:
<!-- BEGIN custom_fields_avatar -->


i dać ten kod ponad
Kod:
<!-- BEGIN custom_fields_avatar -->
.

[ Dodano: 21-05-2017, 17:26 ]
A czy mógłbyś Mi jeszcze powiedzieć, co zrobić aby te standardowe pola (Wiek, Skąd, Dołączył, GG etc) pogrubić, a treści po dwukropku (np. Skąd:) były już bez pogrubienia?

Przykład

Skąd: Gdańsk
Wiek: 19
Dołączył: 19 maj 2017
?
 
     
shanonWEB

Pomógł: 10 razy
Posty: 147
Wysłany: 21-05-2017, 17:47   

TheMortiS, w templates/lang_polish/lang_main.php
zmień:
Cytat:
$lang['Joined'] = 'Doł±czył';

na:
Cytat:
$lang['Joined'] = '<b>Doł±czył</b>';

zmień:
Cytat:
$lang['Joined_she'] = 'Doł±czyła';

na:
Cytat:
$lang['Joined_she'] = '<b>Doł±czyła</b>';

zmień:
Cytat:
$lang['Age'] = 'Wiek';

na:
Cytat:
$lang['Age'] = '<b>Wiek</b>';

zmień:
Cytat:
$lang['Location'] = 'Sk±d';

na:
Cytat:
$lang['Location'] = '<b>Sk±d</b>';
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę