phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Publikacja wersji 1.12.7
Autor Wiadomość
AnddrzejW


Posty: 14
Wysłany: 28-12-2017, 18:01   Re: Publikacja wersji 1.12.7

NineX napisał/a:
Jest to pełna oficjalna wersja 1.12.7 służąca do czystej instalacji lub aktualizacji z oryginalnego phpBB2 oraz z wersji "by Przemo" od 1.12.5-1.12.6
Wyposażona jest w uniwersalny aktualizator (/scripts/update.php) który posiada wszystkie aktualizacje bazy, część z nich wykonuje tylko gdy to konieczne (gdy wykryje oryginalne phpBB lub gdy wykryje różnicę w bazie danych z różnych wersji "by Przemo")

[...]

Pamiętaj aby zaktualizować również pliki każdego używanego stylu(.tpl), w przeciwnym wypadku rejestracja, shoutbox itd. mogą przestać działać!
:arrow: Jak zaktualizować style?



Witam Zacne Grono po raz pierwszy :)

Pozwoliłem sobie na odświeżenie leciwego i dla większości z Was już pewnie zapomnianego tematu, mianowicie aktualizacja forum oraz stylów z wersji 1.12.5 do 1.12.7 (ponoć z automatu wyżej się nie da?)

W czym problem...
Jako że nie przeprowadzałem podobnych operacji wcześniej przerzuciłem forum na inny hosting aby trochę poćwiczyć bez aktualizacji wersji - tutaj bez problemu (na razie bez podpinania docelowej domeny).

Problem zaczął się chyba przy odpaleniu ./scripts/update.php - wyrzucił całe mnóstwo komend, niestety nie skopiowałem tego. Nie zważając na nic podmieniłem kolejno pliki z paczki update-1.12.7, następnie zgodnie ze wskazówkami ręcznie przerobiłem kilkanaście plików stylu Subsilver i na końcu otrzymuję to co widać w załączniku:

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Nie mam już siły na kolejną żonglerkę plikami.

SQLerror.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 63,75 KB

_________________
Pozdrawiam,
Andrzej W.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
shanonWEB

Pomógł: 10 razy
Posty: 147
Wysłany: 29-12-2017, 15:40   

http://www.przemo.org/php...er=asc&start=60
www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=12672
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=17693

P.S Darmowy hosting?
 
     
AnddrzejW


Posty: 14
Wysłany: 29-12-2017, 17:19   

shanonWEB napisał/a:
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=12672&postdays=0&postorder=asc&start=60
www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=12672
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=17693

P.S Darmowy hosting?


Absolutnie, nie. LinuxPl.com
Co do linków dziękuję zapoznam się, być może coś przeoczyłem albo robię nie tak albo zwyczajnie skaszaniłem podmianę przy edycji stylów.

Uprzedzając pytanie Notepad++ /+FileZilla/ ;)

A przy okazji dbloader pokazywał że wszystko z bazą oki. Może jak coś doczytam to zacznę raz jeszcze.
_________________
Pozdrawiam,
Andrzej W.
 
     
czesio1

Posty: 10
Wysłany: 18-03-2018, 08:41   

Przy aktualizacji php z wersji 1.12.6 do 1.12.7 i ponownej próbie instalacji forum uciekły polskie znaki. Ktoś coś doradzi?

Blad przy aktualizacji php.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 440,85 KB

 
     
luk19952

Pomógł: 128 razy
Posty: 730
Wysłany: 18-03-2018, 10:27   

czesio1, masło, maślane. Proszę pisz poprawnie nie ma takich wersji php. To o czym piszesz to są wersję phpBB modified by Przemo. Skoro aktualizowałeś to po co instalowałeś jeszcze raz? Aktualizacja a instalacja to dwie różne rzeczy. Proszę podaj więcej informacji adres, wersje php na serwerze jak i kodowanie jakie masz ustawione.
 
     
czesio1

Posty: 10
Wysłany: 18-03-2018, 10:55   

luk19952 napisał/a:
czesio1, masło, maślane. Proszę pisz poprawnie nie ma takich wersji php. To o czym piszesz to są wersję phpBB modified by Przemo. Skoro aktualizowałeś to po co instalowałeś jeszcze raz? Aktualizacja a instalacja to dwie różne rzeczy. Proszę podaj więcej informacji adres, wersje php na serwerze jak i kodowanie jakie masz ustawione.

Przepraszam, oczywiście chodzi o phpBB modyfied by Przemo. Najpierw zainstalowałem skrypt phpBB w wersji 1.12.6. Pojawiło się okno instalacji forum tak jak na powyższym zdjęciu tylko poprawne, z polskimi znakami. Nie instalowałem tego forum tylko dokonałem aktualizacji opisanej TUTAJ
I wtedy pojawiło mi się okno jak powyżej czyli bez polskich znaków. Na razie zaktualizowałem tylko sam skrypt ponieważ forum na tym skypcie jeszcze nie ma. Będzie przeniesione z innego hostingu na którym właśnie jest wersja phpBB by Przemo 1.12.7.
 
     
czesio1

Posty: 10
Wysłany: 18-03-2018, 15:17   

luk19952 napisał/a:
czesio1, masło, maślane. Proszę pisz poprawnie nie ma takich wersji php. To o czym piszesz to są wersję phpBB modified by Przemo. Skoro aktualizowałeś to po co instalowałeś jeszcze raz? Aktualizacja a instalacja to dwie różne rzeczy. Proszę podaj więcej informacji adres, wersje php na serwerze jak i kodowanie jakie masz ustawione.

Albo jeszcze inaczej. Wrzucam pusty skrypt phpBB by Przemo wersja 1.12.7. Odpalam stronę żeby zainstalować czyste forum i mam takie coś:

Blad przy aktualizacji php.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 440,85 KB

 
     
luk19952

Pomógł: 128 razy
Posty: 730
Wysłany: 18-03-2018, 16:06   

Zmień wersje php na serwerze na 5.6 i daj znać czy pomogło.
 
     
czesio1

Posty: 10
Wysłany: 19-03-2018, 14:03   

luk19952 napisał/a:
Zmień wersje php na serwerze na 5.6 i daj znać czy pomogło.

Wersja php na serwerze to 5.6.33.
Skrypt phpBB by Przemo 1.12.7 błędnie pokazuje znaki polskie przy instalacji forum.
 
     
czesio1

Posty: 10
Wysłany: 24-03-2018, 16:57   

luk19952 napisał/a:
Zmień wersje php na serwerze na 5.6 i daj znać czy pomogło.

Zmiana wersji na 5.6 nic nie pomogła. Natomiast pomogła zmiana na wersję 5.4. W tej wersji php okno instalacji forum wyświetla poprawnie polskie znaki.
 
     
luk19952

Pomógł: 128 razy
Posty: 730
Wysłany: 24-03-2018, 17:00   

czesio1, cieszę się, że udało się rozwiązać problem.
 
     
czesio1

Posty: 10
Wysłany: 24-03-2018, 18:12   

luk19952 napisał/a:
czesio1, cieszę się, że udało się rozwiązać problem.

No niestety tylko połowicznie. Podczas instalacji forum rzeczywiście są polskie znaki ale po przeniesieniu istniejącej już bazy forum z innego hostingu na mój brak polskich znaków. :(
 
     
luk19952

Pomógł: 128 razy
Posty: 730
Wysłany: 24-03-2018, 18:41   

Skoro przenosisz bazę danych to przeczytaj ten wpis. http://www.przemo.org/php...pic.php?t=62233
Ogólnie polecam założyć swój temat bo teraz to już Twój problem odbiega tematu.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
czesio1

Posty: 10
Wysłany: 25-03-2018, 12:25   

luk19952 napisał/a:
Skoro przenosisz bazę danych to przeczytaj ten wpis. http://www.przemo.org/php...pic.php?t=62233
Ogólnie polecam założyć swój temat bo teraz to już Twój problem odbiega tematu.

Dzięki luk19952
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce