[opinie] hostowy.pl |
Autor |
Wiadomość |
irekk

|
Wysłany: 07-12-2005, 22:33 [opinie] hostowy.pl
|
|
|
zna to ktos? pozatym oferta dosc dziwaczna
w ofercie za 50zl brak mysql!
w ofercie za 120zl (+vat ofkoz) 40mb
dziala to chociaz?
http://www.hostowy.pl/ |
_________________ Cygantura |
Ostatnio zmieniony przez irekk 19-12-2005, 23:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
bulion

|
Wysłany: 07-12-2005, 23:41
|
|
|
oferta dziwna na maxa,
w ofercie za 500 zł również 40 mb baza!
ale w sumie.. 150 zł na rok - 3 GB konto i 60 GB transferu na rok z PHP.
jak na mambo + cippermine jak znalazł.
a bazy 40 mb (jeśli rozwiajsz się spokojnie) to starczy na ponad 1,5 roku spokojnie.
podsumowaując - konto nie pod forum |
_________________ Ex-mod |
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 07-12-2005, 23:45
|
|
|
u nas 40mb bylo jak sie preznosilismy na dmk. z czego przeszlo 25 mb to search i read_history.
ciekawe jak dlugo sie utrzymaja z ta oferta. bo albo oni znikna albo oferta
chociaz trzeba przyznac ze transfer maja wyczesany |
|
|
|
 |
Ivellios
|
Wysłany: 19-12-2005, 22:06
|
|
|
Poprawka - w ofercie za 500 złych są DWIE bazy po 40 MB.
Co oczywiście nie zmienia faktu, że pod forum Przema raczej się nie nadaje... |
_________________ POMOC NA GG TYLKO DLA KOBIET |
|
|
|
 |
NetJaroPL
|
Wysłany: 19-12-2005, 23:07
|
|
|
Może oferta nie najlepsza, ale za to sprawia wrażenie zaufanego hostingu - nie to co hostingi po 2zł/miesiąc |
_________________ Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 21-12-2005, 14:05
|
|
|
Cena jest spowodowana lokalizacja maszyn w polsce.
Dlatego jest malo transferu i ceny wyzsze.
Jezeli chcecie hosting w polskim DC to bierzcie rubikon.pl ... |
|
|
|
 |
hostowy.pl

|
Wysłany: 22-12-2005, 00:11
|
|
|
Witam,
Jestem zaskoczony, że ktoś odnalazł naszą ofertę szczególnie jeśli tak na dobrą sprawę nie zaczeliśmy się nawet reklamować, ani nawet nie dodaliśmy do ani jednego katalogu naszej oferty. Szlifujemy i testujemy nasze systemy i zarządzanie w firmie...
Tym nie mniej, chciałbym aby nasze relacje z klientami układały się od samego początku jak najlepiej.
Druga sprawa, aby była na tym forum rzetelna informacja o nas, wybiorę z pośród was osobę, która jeśli będzie tak miła- przetestuje działanie skryptu phpBB i wyda o nas opinie mającą jakieś oparcie o rzezywistość.
I po trzecie, nie ukrywam, że klienci którzy instalują skrypty bazodanowe phpbb - nawet dla największych firm hostingowych nie są najbardziej ulubionymi klientami, ( duże obciążenia serwerów, wiele pytań technicznych ), ale nie będziemy nigdy od nich się odwracać tyłem, żeby była jasność.
Naszą ofertę tak samo jak i nasza codzienną pracę poświęcamy realizujemy pewnym autorskim projektom.
Dlatego mile widziane są osoby o nieprzeciętnych pomysłach e-biznesowych, dużej kreatywności. Nawiązujemy z takimi osobami bardziej osobistą współprace i pomagamy sobie nawzajem, dlatego zapraszam do przyłączenia się do Hostowego.
Sami kiedyś probowaliśmy coś stworzyć, a niewielu nam pomogło... wiele pomysłów ktoś inny później zrealizował.
W razie pytań zapraszam do zakładki 'kontakt' www.hostowy.pl
I pamietajcie, że Henryk mówi Hostowy;)
z pozdrowieniami i życzeniami świątecznymi
Kuba Woźnica |
|
|
|
 |
hostowy.pl

|
Wysłany: 22-12-2005, 00:24
|
|
|
qbs, testujemy?;) |
_________________ Ciężko jest znaleźć dobry hosting, ale jeszcze trudniej dobrego klienta |
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 22-12-2005, 00:27
|
|
|
poslalem PW by nie robic offtopa |
|
|
|
 |
NetJaroPL
|
Wysłany: 22-12-2005, 15:59
|
|
|
qbs, czekamy na opinię Mogę pomóc testować
Gratulacje dla Hostowy.pl za napisanie na forum - dobrze, że nie boicie się wypowiadać na forach |
_________________ Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
 |
hostowy.pl

|
Wysłany: 22-12-2005, 18:54
|
|
|
będziemy testować najnowszą wersję, która ma być wydajniejsza po świętach ( jeśli się ukaże ).
@ NetJaroPL zapraszam również do testów Myślę, 2 opinie tak doświadczonych forumowców będą obiektywne. |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 22-12-2005, 21:53
|
|
|
NetJaroPL napisał/a: | Gratulacje dla Hostowy.pl za napisanie na forum - dobrze, że nie boicie się wypowiadać na forach |
jak to bylo bo jzu zapomnialem hmmm
A aaa
"Dzien bez podlizania sie dniem straconym".
Co do tematu.
Hosting wydaje sie tworzonym bardziej po katem firm/przedsiebiorstw i osob z stronami prywatnymi.
hostowy.pl napisał/a: | I po trzecie, nie ukrywam, że klienci którzy instalują skrypty bazodanowe phpbb - nawet dla największych firm hostingowych nie są najbardziej ulubionymi klientami, ( duże obciążenia serwerów, wiele pytań technicznych ), ale nie będziemy nigdy od nich się odwracać tyłem, żeby była jasność. |
tak jak jeden klient ma obciazyc server dla calej klienteli to wiadomo ...
Nie bedziemy sie oszukiwac skrypty takei jak "*by przemo" sa na black listach hostingow polskich.
Ale ja sie uparlem i powiedzialem ze zniknie i przemo popracowal przy odrobinie motywacji i wraz z nadejsciem nowej wersji wiele serverow zobaczy roznice wydajnosci
Aktualna wydajnosc skryptu jest dobra i mysle ze mzoe byc tylko lepiej ... |
|
|
|
 |
NetJaroPL
|
Wysłany: 22-12-2005, 22:06
|
|
|
patrick napisał/a: | jak to bylo bo jzu zapomnialem hmmm A aaa "Dzien bez podlizania sie dniem straconym". |
Daruj sobie, jeżeli Twoje posty mają tyle wnosić do tematu, to lepiej pisz na kartce papieru. Jakiego podlizywania się, człowieku? Stań na nogi! Po co miałbym się podlizywać? |
|
|
|
 |
NetJaroPL
|
Wysłany: 05-01-2006, 13:10
|
|
|
Witajcie.
Miałem okazję przetestować konto na serwerze Hostowy.pl pod względem stabilności i szybkości serwera ale i również funkcjonalności.
Wgrałem forum by Przemo; serwer FTP działał naprawdę bardzo szybko (żadko się spotyka takie serwery), a instalacja przebiegła pomyślnie. Strona ładowała się również szybko, więc pierwszym plusem jest SZYBKOŚĆ. Następnie zainstalowałem modyfikację Cracka - Spider Friendly. I tutaj był problem - serwer odrzucał pliki .htaccess, jednak Administrator zareagował szybko (jak na dzień świąteczny - Wigilia) i po dwóch dniach pliki .htaccess zostały przyjęte przez serwer. A więc na instalację forum by Przemo i moda Spider Friendly w sumie hosting Hostowy.pl zdał na 9/10 - jeden punkt odjąłem za odrzucane pliki .htaccess, jednak Administrator zapewnia, że już wszystko w porządku.
Testowałem wersje forum: phpbb2 by Przemo 1.12.0 beta 6
Następnie uruchomiłem kilka małych skryptów, wykonujących sporą ilość zapytań do SQL'a - test został zaliczony - serwer nie wywalał żadnych błędów dotyczących zbyt dużej ilości połączeń.
Moja ocena: 9+/10.
Plusy:
+ szybkość
+ stabilność
+ kontakt z Administratorem
+ udzielenie konta na testy
Minusy:
- dość długi czas oczekiwania na reakcję Administratorów pod względem konfiguracji serwera (Apache, MySQL, PHP) - jednak jest to usprawiedliwione świątami (Wiglią)
Mogę polecić ten hosting, a, że jest to nowy i świeży hosting - warto zaryzykować.
Ja osobiście nie kupuję tam konta - przejechałem się na nowych hostingach (Sync.pl, H4C.pl, Serf.pl) i poczekam klika miesięcy. |
Ostatnio zmieniony przez NetJaroPL 05-01-2006, 14:11, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
irekk

|
Wysłany: 05-01-2006, 13:39
|
|
|
slowa czlowieka z kesart
co do reakcji - sam napisales - wigilia... pozatym gadalem z marcinem i pro futuro sie walnelo w konfigu ale juz jest ok, jak sam napisales. |
Ostatnio zmieniony przez irekk 05-01-2006, 13:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|