phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] hostowy.pl
Autor Wiadomość
irekk

Wysłany: 07-12-2005, 22:33   [opinie] hostowy.pl

zna to ktos? pozatym oferta dosc dziwaczna
w ofercie za 50zl brak mysql! :o
w ofercie za 120zl (+vat ofkoz) 40mb :|

dziala to chociaz?

http://www.hostowy.pl/
Ostatnio zmieniony przez irekk 19-12-2005, 23:04, w całości zmieniany 1 raz  

Gadatliwa Kasia 

bulion

Wysłany: 07-12-2005, 23:41   

oferta dziwna na maxa,
w ofercie za 500 zł również 40 mb baza!

ale w sumie.. 150 zł na rok - 3 GB konto i 60 GB transferu na rok z PHP.
jak na mambo + cippermine jak znalazł.
a bazy 40 mb (jeśli rozwiajsz się spokojnie) to starczy na ponad 1,5 roku spokojnie.

podsumowaując - konto nie pod forum :)

irekk

Wysłany: 07-12-2005, 23:45   

u nas 40mb bylo jak sie preznosilismy na dmk. z czego przeszlo 25 mb to search i read_history.
ciekawe jak dlugo sie utrzymaja z ta oferta. bo albo oni znikna albo oferta :mrgreen:
chociaz trzeba przyznac ze transfer maja wyczesany

Ivellios

Wysłany: 19-12-2005, 22:06   

Poprawka - w ofercie za 500 złych są DWIE bazy po 40 MB.

Co oczywiście nie zmienia faktu, że pod forum Przema raczej się nie nadaje...

NetJaroPL

Wysłany: 19-12-2005, 23:07   

Może oferta nie najlepsza, ale za to sprawia wrażenie zaufanego hostingu - nie to co hostingi po 2zł/miesiąc ;)

patrick

Wysłany: 21-12-2005, 14:05   

Cena jest spowodowana lokalizacja maszyn w polsce.
Dlatego jest malo transferu i ceny wyzsze.
Jezeli chcecie hosting w polskim DC to bierzcie rubikon.pl ...

hostowy.pl

Wysłany: 22-12-2005, 00:11   

Witam,
Jestem zaskoczony, że ktoś odnalazł naszą ofertę szczególnie jeśli tak na dobrą sprawę nie zaczeliśmy się nawet reklamować, ani nawet nie dodaliśmy do ani jednego katalogu naszej oferty. Szlifujemy i testujemy nasze systemy i zarządzanie w firmie...
Tym nie mniej, chciałbym aby nasze relacje z klientami układały się od samego początku jak najlepiej.
Druga sprawa, aby była na tym forum rzetelna informacja o nas, wybiorę z pośród was osobę, która jeśli będzie tak miła- przetestuje działanie skryptu phpBB i wyda o nas opinie mającą jakieś oparcie o rzezywistość.
I po trzecie, nie ukrywam, że klienci którzy instalują skrypty bazodanowe phpbb - nawet dla największych firm hostingowych nie są najbardziej ulubionymi klientami, ( duże obciążenia serwerów, wiele pytań technicznych ), ale nie będziemy nigdy od nich się odwracać tyłem, żeby była jasność.

Naszą ofertę tak samo jak i nasza codzienną pracę poświęcamy realizujemy pewnym autorskim projektom.
Dlatego mile widziane są osoby o nieprzeciętnych pomysłach e-biznesowych, dużej kreatywności. Nawiązujemy z takimi osobami bardziej osobistą współprace i pomagamy sobie nawzajem, dlatego zapraszam do przyłączenia się do Hostowego.
Sami kiedyś probowaliśmy coś stworzyć, a niewielu nam pomogło... :/ wiele pomysłów ktoś inny później zrealizował.
W razie pytań zapraszam do zakładki 'kontakt' www.hostowy.pl
I pamietajcie, że Henryk mówi Hostowy;)
z pozdrowieniami i życzeniami świątecznymi
Kuba Woźnica

hostowy.pl

Wysłany: 22-12-2005, 00:24   

qbs, testujemy?;)

irekk

Wysłany: 22-12-2005, 00:27   

poslalem PW by nie robic offtopa ;)

NetJaroPL

Wysłany: 22-12-2005, 15:59   

qbs, czekamy na opinię ;) Mogę pomóc testować ;)

Gratulacje dla Hostowy.pl za napisanie na forum - dobrze, że nie boicie się wypowiadać na forach ;)

hostowy.pl

Wysłany: 22-12-2005, 18:54   

będziemy testować najnowszą wersję, która ma być wydajniejsza po świętach ( jeśli się ukaże ).
@ NetJaroPL zapraszam również do testów ;) Myślę, 2 opinie tak doświadczonych forumowców będą obiektywne.

patrick

Wysłany: 22-12-2005, 21:53   

NetJaroPL napisał/a:
Gratulacje dla Hostowy.pl za napisanie na forum - dobrze, że nie boicie się wypowiadać na forach

jak to bylo bo jzu zapomnialem hmmm
A aaa
"Dzien bez podlizania sie dniem straconym".

Co do tematu.

Hosting wydaje sie tworzonym bardziej po katem firm/przedsiebiorstw i osob z stronami prywatnymi.
hostowy.pl napisał/a:
I po trzecie, nie ukrywam, że klienci którzy instalują skrypty bazodanowe phpbb - nawet dla największych firm hostingowych nie są najbardziej ulubionymi klientami, ( duże obciążenia serwerów, wiele pytań technicznych ), ale nie będziemy nigdy od nich się odwracać tyłem, żeby była jasność.

tak jak jeden klient ma obciazyc server dla calej klienteli to wiadomo ...
Nie bedziemy sie oszukiwac skrypty takei jak "*by przemo" sa na black listach hostingow polskich.
Ale ja sie uparlem i powiedzialem ze zniknie i przemo popracowal przy odrobinie motywacji i wraz z nadejsciem nowej wersji wiele serverow zobaczy roznice wydajnosci ;)
Aktualna wydajnosc skryptu jest dobra i mysle ze mzoe byc tylko lepiej ...

NetJaroPL

Wysłany: 22-12-2005, 22:06   

patrick napisał/a:
jak to bylo bo jzu zapomnialem hmmm A aaa "Dzien bez podlizania sie dniem straconym".

Daruj sobie, jeżeli Twoje posty mają tyle wnosić do tematu, to lepiej pisz na kartce papieru. Jakiego podlizywania się, człowieku? Stań na nogi! Po co miałbym się podlizywać?

NetJaroPL

Wysłany: 05-01-2006, 13:10   

Witajcie.

Miałem okazję przetestować konto na serwerze Hostowy.pl pod względem stabilności i szybkości serwera ale i również funkcjonalności.
Wgrałem forum by Przemo; serwer FTP działał naprawdę bardzo szybko (żadko się spotyka takie serwery), a instalacja przebiegła pomyślnie. Strona ładowała się również szybko, więc pierwszym plusem jest SZYBKOŚĆ. Następnie zainstalowałem modyfikację Cracka - Spider Friendly. I tutaj był problem - serwer odrzucał pliki .htaccess, jednak Administrator zareagował szybko (jak na dzień świąteczny - Wigilia) i po dwóch dniach pliki .htaccess zostały przyjęte przez serwer. A więc na instalację forum by Przemo i moda Spider Friendly w sumie hosting Hostowy.pl zdał na 9/10 - jeden punkt odjąłem za odrzucane pliki .htaccess, jednak Administrator zapewnia, że już wszystko w porządku.
Testowałem wersje forum: phpbb2 by Przemo 1.12.0 beta 6 ;)

Następnie uruchomiłem kilka małych skryptów, wykonujących sporą ilość zapytań do SQL'a - test został zaliczony - serwer nie wywalał żadnych błędów dotyczących zbyt dużej ilości połączeń.

Moja ocena: 9+/10.

Plusy:
+ szybkość
+ stabilność
+ kontakt z Administratorem
+ udzielenie konta na testy ;)

Minusy:
- dość długi czas oczekiwania na reakcję Administratorów pod względem konfiguracji serwera (Apache, MySQL, PHP) - jednak jest to usprawiedliwione świątami (Wiglią)

Mogę polecić ten hosting, a, że jest to nowy i świeży hosting - warto zaryzykować.
Ja osobiście nie kupuję tam konta - przejechałem się na nowych hostingach (Sync.pl, H4C.pl, Serf.pl) i poczekam klika miesięcy.
Ostatnio zmieniony przez NetJaroPL 05-01-2006, 14:11, w całości zmieniany 3 razy  

Gadatliwa Kasia 

irekk

Wysłany: 05-01-2006, 13:39   

slowa czlowieka z kesart ;)
co do reakcji - sam napisales - wigilia... pozatym gadalem z marcinem i pro futuro sie walnelo w konfigu ale juz jest ok, jak sam napisales.
Ostatnio zmieniony przez irekk 05-01-2006, 13:47, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu