[pytanie] tanie domeny |
Autor |
Wiadomość |
BusteR_XXL
|
Wysłany: 11-02-2006, 21:37 [pytanie] tanie domeny
|
|
|
Witam mam pytanie. Znalazlem strone z tanimi domenami, bo za oko 40zl mozna juz miec domene pl czy com.pl ale mam pytanei czy ktos z was zna ta strone i czy czasem nie ma tam jakis kruczkow prawnych ze np po uplywie roku promocyjnego jestem zmuszony wykupic domene po normalnej cenie ?
http://www.domeny.org/ |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
BPL
|
|
|
|
 |
BusteR_XXL
|
Wysłany: 11-02-2006, 22:07
|
|
|
pytam bo czasem rozne chwyty stosuja, np
Cytat: | kup domene teraz za 1zl !! najtaniej w necie !! |
a potem boom umowa sie konczy i musisz jeszcze min na rok wykupic po normalnej cenie 129zl
dlatego pytam was czy to aby nie jakis podstep bo chetnie bym tam wykupil domenke a po nzije sie zobaczy moze sie pzredluzy a moze nie |
|
|
|
 |
BPL
|
Wysłany: 11-02-2006, 22:16
|
|
|
Promocje obejmuja tylko pierwsza rejestracje, przedluzenie jest w normalnej cenie - wszedzie |
_________________ ranking bukmacherów 2022 |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 11-02-2006, 22:17
|
|
|
BusteR_XXL, to jest akurat normalne Przecież nie dostajesz domeny gratis tak za nic , oni też muszą mieć jakis zysk. zawsze odnowienie domrny jest droższe niż jej rejestracja. Ja polecam az.pl mam tam kilka domen i jest spoko i w kazdym momecie mozesz przetransferować domene do innego rejestratora |
_________________ ==> Mich@ł <== |
|
|
|
 |
BusteR_XXL
|
Wysłany: 11-02-2006, 23:45
|
|
|
ale czy po tym okresie 1 roku moge zrezygnowac czy musze przedluzyc ??
www.az.pl <-- ten serwis wyglada spoko polecacie go czy macie jeszcz ejakies lepesze ??? |
|
|
|
 |
BPL
|
Wysłany: 12-02-2006, 00:07
|
|
|
Pewnie, ze mozesz zrezygnowac
az.pl jest ok mam tam kilka domen - 0 problemow, dobry i szybki kontakt z obsluga w razie sprzedania/oddania domeny wystarczy dane w panelu zmienic... |
|
|
|
 |
RAJDON

|
Wysłany: 12-02-2006, 12:20
|
|
|
A webd.pl (serwer na którym stoi strona przema) za 39 zł za rok też dają domene twojanazwa.pl |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 12-02-2006, 16:35
|
|
|
kox napisał/a: | dobry i szybki kontakt z obsluga |
Z tą szybkością to nie przesadzajmy Ostatnio kazali mi czekac "chwilke" az podejdzie pani z działu domen, no i czekałem 30 min az się wkurzyłem i wlaczyłem jeszcze raz ich panel pomocy online i dopiero wtedy odezwała się jakas miła pani
Ale ogólnie to najlepszy rejestrator domen |
|
|
|
 |
BPL
|
Wysłany: 12-02-2006, 16:42
|
|
|
widocznie miales pecha ja ostatnio czekalem 3 razy max godzinke na odp |
|
|
|
 |
ravnet
|
Wysłany: 17-02-2006, 16:49
|
|
|
Znalazłem ostatnio na home.pl promocje na tanie domeny,
wziąłem domenę regionalną za niecałe 6zł. a pl są za niecałem 25.
Hosting mam nie u nich i dało się podłączyć bez problemu(wczoraj w nocy opłaciłem i skonfigurowałem ją a dzisiaj rano już działała).
Chyba nie ma żadnych myków tam, a przynajmniej nie znalazłem poza tym że dane będą wpisane do bazy WHOIS.
Promocja trwa do 23 lutego. |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 17-02-2006, 17:09
|
|
|
ravnet napisał/a: | Chyba nie ma żadnych myków tam, |
a patrzyłes ile kosztuje odnowienie domeny ? A po za tym nie mozesz jej przetransferowac nigdzie bo w regulaminie jest ze musi byc odnowiona w home.pl
Jak dla mnie głownym minusem home.pl jest to ze jak chce sie sprzedac domene to trzeba spisywac cała umowe i to troche kłopotliwe. |
|
|
|
 |
ravnet
|
Wysłany: 17-02-2006, 17:56
|
|
|
czyli mam domenę tylko na rok, a opłata za regionalne wynosi 25zł więc nie tak dużo.
Z tym przetransferowaniem to nie doczytałem, faktycznie to kiepska promocja bo po roku nie będę mógł jej odnowić. |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 17-02-2006, 18:08
|
|
|
ravnet napisał/a: | faktycznie to kiepska promocja bo po roku nie będę mógł jej odnowić. |
Bedziesz ją mógł odnowić i jest to nawet wskazane. Chodzi o to że nie wydadzą ci kodu potrzebneko do transferu domen. Bedziesz się mógł o niego dopiero ubiegać gdy odnowisz domene u nich :] |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
ravnet
|
Wysłany: 17-02-2006, 18:41
|
|
|
Podsumowując, czy dobrze rozumię.
Czyli mogę przedłużyć a nawet muszę(nawet jeżeli strona nie znajduje i nie będzie się znajdowałau nich).
Rejestracji tej domeny mogę dokonać tylko u nich a zapłacę za drugi rok wg aktualnego cennika. |
|
|
|
 |
|