|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[opinie] livenet.pl |
Autor |
Wiadomość |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 26-11-2008, 16:13
|
|
|
Udalo mi sie dzis dodzwonic, zreszta dzwonie prawie codziennie, i tez za kazdym razem słysze - zaraz będzie...
Przedwczoraj miało byc juz wieczorem..
A wczoraj wymiękłam, jak wszystkie moje domeny byly przekierowane na jakis 101sc.eu.. Zadzwoniłam, dobrze zaraz sie tym zajmiemy. Zajęli sie tak, ze od godz 23 wczoraj do rana dziś na wszystkich moich 4 domenach zamiast stron pokazywał sie otwarty katalog z plikiem backupu... 101sc....
No słów nie mam, sciagnelam go w pierwszej chwili myslac, ze to moj, wsciekla jak cholera.. i coz, cudze dane byly na 4 domenach, w tym jednej dosc czesto odwiedzanej, przemo.webstyle.info, dostepne DLA KAZDEGO!!
Jesli to jest sposob na bezpieczenstwo danych, to ja podziekuje, plik zawierał wszystko - bazy, pliki z ftp...
Ciekawa jestem czy moje dane, lub innych uzytkownikow takze były traktowane w taki sposob.
Poniewaz dzis widze, ze dalej jest backup z (chyba do 18 pazdziernika) dzwonie. dodzwonilam sie, pan mowi ze juz sprawdza i potwierdzi mailem. poniewaz prywatnosc na livenecie nie istnieje, wkleje urywek maila:
Cytat: | Witam,
Konto zostało już przeniesione na nowy serwer. Backup został wgrany z 13
listopada.
Proszę na konto logować się za pomocą swojej domeny domyślnej
http://joli.livenet.pl/cpanel.
..........
Pozdrawiam, Tomasz Wywiał |
Moja odpowiedz:
Kod: | Przepraszam, dane i bazy sa z przed 18 pazdziernika. Wskazuja na to
ostatnie posty na forum, i pliki, ktore byly dodane na przełomie pazdizernika/listopada (ich brak) To nie sa dane z 13 listopada, absolutnie
| i mail z odpowiedzia:
Cytat: | ok, odszukamy cos nowszego.
Pozdrawiam, Grzegorz Łyżwiński | przyczym od piątku słysze, ze juz mam wgrany najnoszy backup, dzis uslyszalam, ze najnowszy to 13 listopada, ok, te pare dni przezyje, ale to co potem zobaczyłam, to juz kpina.
Znikam stamtad po kilku latach naprawde sympatycznej współpracy. Po ciagłych padach i problemach przez ostatnie miesiące, po zmianie Ip miesiac temu i niepoinformowaniu mnie o tym, skutkiem czego było totalne zwalenie poczty, po wielokrotnym przezucaniu z serwera na serwer, takze bez powiadomienia.
to przechodzi wszelkie pojecie, zeby platny hosting w ten sposob traktował klientow.
A mam tam drugie co do wielkosci konto, portal, nawiasem mowiac od wiosny nie zauktualizowany limit transferu, choc obiecywali ze w czerwcu wszystkie konta zaktualizuja... rozpacz
pare perełek z oferty:
Cytat: | Bezpłatna pomoc techniczna
Oferujemy państwu bezpłatna i natychmiastowa pomoc techniczna, możesz skontaktować się z nami poprzez e-mail, telefon, Gadu-Gadu. Jesteśmy do Twojej dyspozycji przez cala dobę.
Codzienny backup danych
Od teraz Twoje dane są bezpieczne jak nigdy dotąd, kopiujemy i przesyłamy na serwer backupu wszystkie dane mieszczące sie na Twoim koncie, poczte e-mail oraz bazy MySQL, PostgreSQL i co najważniejsze zawartość public_html. Odtworzenie danych jest bezpłatne.
Misją firmy jest dostarczanie klientom usług najwyższej jakości po konkurencyjnych cenach, a jednocześnie ciągłe tworzenie doskonałego zaplecza dla ich działalności. Dzięki temu, zadowolony z naszych usług klient może zaistnieć w Internecie kontaktując się tylko z nami w miejsce wielu różnych firm. Każdego traktujemy indywidualnie, stosownie do jego wymagań i oczekiwań.
Średnia oglądalność naszych stron od pierwszych dni stale się zwiększa, podobnie jak liczba współpracowników, klientów, co dobrze rokuje na przyszłość.
Dzięki nim, nasza firma stale podnosi stopień profesjonalizmu, bezpieczeństwa i pewności oferowanych usług.
W perspektywie plan strategiczny LiveNet.pl przewiduje rozszerzenie działalności i stałe zwiększanie swojej roli na rynku. Dbając o klientów i starając się stale zwiększać zakres dostępnych usług oraz produktów, budujemy swoją jakość, opierając się o doświadczenia najlepszych. Korzystamy z technologii i zabezpieczeń stosowanych w największych firmach providerskich. Dzięki naszym partnerom mamy szeroką wiedzę na temat rynku, zapotrzebowania i oczekiwań klientów oraz innowacyjnych rozwiązań.
Strategia jakości naszej firmy stawia przede wszystkim na profesjonalizm i wszechstronność usług, niskie ceny, a jednocześnie, wsparte naszym doświadczeniem, zaplecze techniczne. Pomoc on-line i możliwość korzystania z pomocy konsultantów telefonicznych stawia nas w dobrej pozycji, w konfrontacji z konkurencją. |
No cóz, JAKO ZADOWLONY Z PROFESJONALNEJ OBSłUGI KLIENT RADZę OBCHODZIC LIVENET SZEROKIM łUKIEM |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Jediloop

|
Wysłany: 26-11-2008, 18:45
|
|
|
Chyba warto się zastanowić nad usunięciem tego postu określającego Livenet.pl jako "sprawdzoną firmę". Kiedyś faktycznie było nieźle, jak tu kilka osób już pisało, włącznie ze mną. Ale wszystko się ewidentnie posypało.
Sam support kulał (eufemizm) już od długiego czasu...
Cytat: | A mam tam drugie co do wielkosci konto, portal, nawiasem mowiac od wiosny nie zauktualizowany limit transferu, choc obiecywali ze w czerwcu wszystkie konta zaktualizuja | Miałem tak samo. Chyba z dwa tygodnie upominałem się o ten powiększony limit. Znów średnio na 3-4 moje maile przypadał jeden od Livenet.pl... Ale udało się wtedy. Jak widać nie wszystkim. |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 27-11-2008, 18:57
|
|
|
joli, jeżeli zrobili tak jak mówisz i dali backup Twojego konta publicznie do wglądu to najlepiej zgłoś całość do UOKiK... Bo to są jaja...
Ja u nich miałem serwer dedykowany przez 2 miesiące i nie bylo zle Raz tylko padł serwer gdy był problem z zasilaniem serwerowni. |
_________________ ==> Mich@ł <== |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 27-11-2008, 19:05
|
|
|
Nie mojego, cudzego... |
|
|
|
 |
Jediloop

|
Wysłany: 27-11-2008, 20:19
|
|
|
Mich@ł napisał/a: | jeżeli zrobili tak jak mówisz i dali backup Twojego konta publicznie do wglądu to najlepiej zgłoś całość do UOKiK... Bo to są jaja... | Albo do GIODO
Dziś hosting wrócił na stabilny serwer, już nie stoi na rescuecd. Pierwszą rzecz jaką zrobiłem to backup bazy z phpMyAdmina, heh. Jestem już prawie przeniesiony na inny hosting. 9 dni im zajęła sama stabilizacja. Backupu natomiast jak nie było - tak nie ma. Powoli przestaję na niego liczyć, skoro już wiele osób dostało info, że "awaria danych" zjadła kopie zapasowe... |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 27-11-2008, 20:31
|
|
|
joli, a fakt zle przeczytałem
Ale i tak jak dla mnie takie coś powinno zostać zgłoszone bo tego typu rzeczy są nie dopuszczalne... |
_________________ ==> Mich@ł <== |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 27-11-2008, 20:52
|
|
|
Mich@ł, a o:
baza 101st.eu.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 198 raz(y) 89,51 KB |
|
|
|
|
 |
maranta

|
Wysłany: 03-12-2008, 23:36
|
|
|
A ja już całkowicie nie wiem co robić
Dzisiaj wyskoczyła mi blokada konta (bez żadnego uprzedzenia, bez słowa wyjaśnienia) ze znanym tekstem o braku opłaty lub zlamaniu regulaminu.
Dzwoniłam raz- usłyszałam, że sprawdzą. Dzwoniłam drugi- usłyszałam, że za chwile będzie odblokowane.
Po godzinie na chwilę info o blokadzie znikło, pojawiło się forum i po chwili sytuacja się powtórzyła.
Cały czas musiałam odpowiadać na gg i na maile użytkowników, wszyscy już chcieli dodatkową zrzutkę robić, musiałam tłumaczyć, ze to nie o pieniądze chodzi.
Dzwoniłam jeszcze raz i usłyszałam, że albo przejdę na zwykłe phpBB, albo serwer dedykowany.
Mam do lipca opłacony hosting prioritaire.
Usłyszałam, że takie fora będą wywalane, bo nie mogą być na współdzielonych serwerach i że nie mam szans na to, zeby znaleźć innego usługodawcę hostingowego.
Forum jest duże, generuje spory ruch- ok. 100GB na miesiąc (prawie nie ma na nim grafik- wszystko leci z Fotosika itp).
Baza danych ma ponad 200MB
Nie mam pojęcia co robić, ratunku!!!!!!!!
Wyprosiłąm zdjęcie blokady na konto, jedynie forum jest zablokowane (adres ten sam tylko zamiast forum, to forum- ) Sama wrzuciłam info o blokadzie, bo ten niby brak opłaty mnie dobijał.
Co ja mam robić, gdzie się podziać.
Tymbardziej, ze to użytkownicy zrobili zrzutkę na hosting.
Załamana maranta (((((( |
_________________ Pozdrawiam, Anna |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 04-12-2008, 00:10
|
|
|
Taa, ja sie przenosze, w zwiazku z tym poprosilam o zmiane dnsow moich domen. Po kilku mailach, na drugi dzien, dostalam odpowiedz - dzis bedzie zrobione. To bylo we wtorek po poludniu, jest juz czwartek, domeny dalej nie maja zmienionych dnsow, czyli mam nastepne dwa dni w plecy. Na wczorajsze maile nikt nie odpowiedzil, telefonow nie odbieraja. |
|
|
|
 |
fatherdirector
|
Wysłany: 04-12-2008, 00:51
|
|
|
maranta, zapytaj czy w takiej sytuacji zwrócą Ci wpłaconą należność i szukaj innego hosta. Najlepiej jakiegoś dedyka lub przynajmniej VPS-a. W tym drugim przypadku np. provps.pl lub webh.pl |
|
|
|
 |
Radek

|
Wysłany: 04-12-2008, 15:08
|
|
|
Mam konto ponad miesiąc i jak na razie nie mam wiekszych problemow. Co prawda jakosc uslug sie pogorszyla ( pamietam, jak chodzila strona 2 lata temu a jak chodzi teraz ), ale jakis powaznych padow serwera nie ma. Czasem zwalnia i strona lekko muli, ale po max 5 min przechodzi. Nie wystepuje to jednak zbyt czesto. |
|
|
|
 |
Jediloop

|
Wysłany: 05-12-2008, 01:12
|
|
|
RuseK - poczekaj aż będziesz musiał się w jakiejś sprawie skontaktować z administracją. Ich "support" czy szumny BOK po prostu nie istnieją. Klient dla nich chyba nie jest nic warty. A ja nie mam zamiaru błagać czy się prosić o to, co mi jako płacącemu za określoną usługe po prostu się należy, za coś za co płacę. Szczególnie, że wykupowałem u nich drugi co do wielkości pakiet, więc niemałą kasę pakowałem w ich hosting... Aha, sprawdź sobie ich najnowszy uptime, w szczególności serwera nr 2. Coś koło 45-50% wynosi. Tygodniowe awarie w tym roku były trzy...
Ja już dwa dni temu uciekłem definitywnie z LiveNet.pl. Nie mam siły na 20 mail bez odpowiedzi, na 10 telefon nieodebrany, na 5 ściemnianie "zaraz będzie, zaraz zrobimy, zaraz przywrócimy". Ręce opadają na tak ogromny brak profesjonalizmu.
Wybrałem teraz drogi hosting, "z górnej półki". Ale nie żałuję. Nie będę tu podawał nazwy, bo ani to nie ma znaczenia, ani nie chcę być posądzony o robienie (anty)reklamy. Dopiero tutaj przejrzałem na oczy i zobaczyłem co oznacza BOK i support - profesjonalny kontakt, odpowiedzi kulturalne, wyczerpujące i szybkie na każdego mojego maila. W porównaniu z tym co wyczyniał w stosunku do mnie LiveNet.pl to po prostu niebieskie niebiosa. |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 05-12-2008, 01:19
|
|
|
Kontynujac, wczoraj i przedwczoraj wydzwaniałam na wszystkie 3 telefony, nikt nie odebrał ani razu, wyslalam chyba ze sto maili - zero odpowiedzi, backupu nie ma, domeny przyblokowane.. Chyba juz w tym momencie to zcysta złośliwosc.
Ale miało byc we wtorek...
Teraz juz napisalam o kody domen i czekac bede do skutku. Znikam razem z domenami.
Nigdy wiecej czegos takiego nie mam zamiaru znosic. |
|
|
|
 |
Phantom

|
Wysłany: 05-12-2008, 01:24
|
|
|
joli napisał/a: | Ale miało byc we wtorek... |
joli, a moze im się wtorki pomyliły |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 05-12-2008, 01:25
|
|
|
Im sie chyba w ogóle pomyliły profesje. Jak stare powiedzenie mówi: Gówno chłopu, nie zegarek
A tak naprawde to zaczeło sie psuc od czasu, gdy zmienił sie admin. Z poprzednim mozna było wszystko załatwic nawet w srodku nocy, bez problemu. Pewnie był za miły dla klientów. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!