|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:40 |
1.12.4 - Śledzenie nieczytanych postów - zasada działania |
Autor |
Wiadomość |
Gracek

|
Wysłany: 20-03-2006, 19:06
|
|
|
historia zmian w postach, zmien przechowywanie w konfiguracji na 1 dzien |
_________________ ### |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
meschiash
|
Wysłany: 11-02-2007, 19:01
|
|
|
Witam,
czy można wyłączyć sam komunikat, który pojawia się po przekroczeniu przez użytkownika dozwolonej liczby nieczytanych postów (sama funkcja miałaby zostać dalej włączona). |
_________________ Pozdrawiam Tomasz
Gość pomogłem Tobie? Ciesze się | Jeśli Ty mi pomogłeś to dziękuję. |
|
|
|
 |
CypisRC
|
Wysłany: 12-02-2007, 10:16
|
|
|
meschiash napisał/a: | Witam,
czy można wyłączyć sam komunikat, który pojawia się po przekroczeniu przez użytkownika dozwolonej liczby nieczytanych postów (sama funkcja miałaby zostać dalej włączona). |
W pliku /include/read_history.php znajdź linijkę:
Kod: | message_die(GENERAL_MESSAGE, sprintf($lang['Pruning_unread_posts'], $board_config['rh_max_posts'], $board_config['rh_without_days'], ($pruned_posts + $insert)));
|
I ją "zaremuj", czyli zmień na linijkę:
Kod: | /*message_die(GENERAL_MESSAGE, sprintf($lang['Pruning_unread_posts'], $board_config['rh_max_posts'], $board_config['rh_without_days'], ($pruned_posts + $insert)));
*/
|
|
_________________ Pzdr
Tomek |
|
|
|
 |
meschiash
|
Wysłany: 12-02-2007, 11:27
|
|
|
Dzięki za info. A czy to remowanie będzie dalej czyścić read_history ?? (tak bez komunikatu bo został wyłączony) ?? |
|
|
|
 |
CypisRC
|
Wysłany: 12-02-2007, 13:57
|
|
|
Cytat: | Dzięki za info. A czy to remowanie będzie dalej czyścić read_history ?? (tak bez komunikatu bo został wyłączony) ?? |
A dlaczego? Przecież chciałeś wyłączyć TYLKO sam komunikat |
_________________ Pzdr
Tomek |
Ostatnio zmieniony przez CypisRC 12-02-2007, 20:15, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
meschiash
|
Wysłany: 12-02-2007, 18:46
|
|
|
No i nie kasuje. Mam użytkownika testowego, który ma już 590 nieczytanych postów a w konfiguracji jest wpisane 300.
Czyli nie kasuje a baza rośnie ostro. Jak zrobić aby kasował zgodnie z zapisami w bazie ?
[ Dodano: 19-02-2007, 11:47 ]
Odnawiam powyższy temat. Przyznam, że userzy chcą mnie zlinczować za ten komunikat. Jest to dla mnie mało zrozumiałe ale, mam dosyć wysłuchiwania od nich ciągłych uwag. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!