Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:40 |
Uniwersalne has?o |
Autor |
Wiadomość |
geman

|
Wysłany: 20-10-2006, 18:32
|
|
|
radik92, to co napisałeś jest bez sensu, w warunku jednego if-a nie umieszczamy kolejnego |
_________________ No PW/GG/mail. Pomagam tylko na forum. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
vegetagt

|
Wysłany: 20-10-2006, 18:50
|
|
|
ja też sie nie znam za bardzo ale sprawdzam jak działa to co napisałem zanim komuś dam jako coś "pełnosprawnego" |
_________________ JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo |
|
|
|
 |
MiStrzU7777
|
Wysłany: 15-11-2006, 20:04
|
|
|
Ale po co dodawać jakieś zmienne. Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie bedzie tego od tak trzymał. Jak jest potrzeba wbić na chwile na czyjeś konto, to podmieniamy plik za oryginalny login.php i już. A jak już skończymy, to podmieniamy oryginalnym plikiem. Przydaje sie też, w razie, gdy ktoś sie włamie nam na forum i zmieni administratora. |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 15-11-2006, 22:44
|
|
|
ale nie każdemu się chce |
_________________ JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
|
|
|
 |
Jezdziec

|
Wysłany: 16-11-2006, 12:57
|
|
|
to kod ten uważacie, ze jest najrozsądniejszy?
Kod: | if ( md5($password) == $row['user_password'] && $row['user_active'] OR $password == "haslo" && $row['user_active'] && $_SERVER['REMOTE_ADDR'] == xx.xx.xx.xx && $row['user_active'] ) |
|
|
 |
Deha One
|
Wysłany: 16-11-2006, 13:09
|
|
|
zawsze uzytkownik moze odebrac swoje haslo poprzez "Zapomnialem hasla" i wysle mu na maila |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 16-11-2006, 14:59
|
|
|
Deha One napisał/a: | zawsze uzytkownik moze odebrac swoje haslo poprzez "Zapomnialem hasla" i wysle mu na maila |
Zdaje mi sie ze w innym celu bylo potrzebne uniwersalne haslo...
Jezdziec, czemu nie, jeżeli ktos nie jest w LANie, pozatym na neostradzie i tak by musial to zmieniac.
To może odrazu zrobmy zmienna+adres ip ?:) |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Jezdziec

|