phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] nazwa.pl
Autor Wiadomość
EU07

Wysłany: 02-08-2009, 17:16   

A jak tam sytuacja ma się na nazwa.pl, może się ktoś wypowiedzieć.

Gadatliwa Kasia 

Marecki

Wysłany: 02-08-2009, 17:48   

EU07 napisał/a:
A jak tam sytuacja ma się na nazwa.pl, może się ktoś wypowiedzieć.
Ja nie narzekam na tą firme, miałem u nich wykupione domeny i zawsze w razie kontakt był. Jak chciałem się doradzić itp. tak czy owak, zero problemów.

yeahman

Wysłany: 02-11-2009, 20:16   

No powiem że ostatnio Nazwa zrobiła ogromne postępy!

Byłem już bliski decyzji odejścia od nich ale jednak zostaję :)

artche

Wysłany: 14-01-2010, 14:39   

Witam,

do dzisiaj lubiłem nazwa.pl - szybko, zawsze działa, kiedyś były problemy z bazą, wyłączali mi na godzinę, jak przekroczyło 200tys zapytań, ale jak wspomniałem, do dzisiaj ich lubiłem, bowiem dostałem taki list.

Cytat:
zaobserwowaliśmy zwiększone zużycie CPU (procesora) przez Państwa serwer.
Może to być spowodowane błędnie napisanymi skryptami stron www lub
dużą liczbą odwiedzin stron.
Zużycie CPU przekracza dozwolony limit 4h/24h. W związku z tym
prosimy o optymalizację skryptów.
W przeciwnym wypadku aby zachować stabilność
działania współdzielonego serwera hostingowego będziemy zmuszeni
ograniczyć/zablokować Państwa serwis. Przysługuje Państwu
14 dniowy okres na usunięcie problemu.

No i co ja mam zrobić, praktycznie wszystko dla niezalogowanych mam powyłączane, bieganie robotom przycięte, tylko Googlebot może, czy ktoś wie, albo wskaże mi temat gdzie znajdę sposób na optymalizację wykonywania skryptów?

yasiu

Wysłany: 31-05-2010, 18:00   

Od kilku lat mam taką samą sytuację. Ich statystyki nie pokazują, że serwer bazy danych jest przeciążony a oni blokują ;/ Na prośbę o wskazanie które zapytanie powoduje błąd otrzymałem odpowiedź:

Cytat:
Niestety ale nie mamy informacji które z Pańskich zapytań generują największy ruch, możemy udostępnić tzw. Slow logi bazy danych czyli listę najdłużej wykonujących się zapytań. Proszę w tym celu podać z jakiego okresu miałby pochodzić te logi.

Polecam Panu także zmianę serwera na serwer Provider do którego można zamówić dedykowany serwer baz danych na którym nie ma parametrów bezpieczeństwa dotyczących baz na serwerach Active.

Pozdrawiam,
Patryk Kotniewicz

Czyli znowu chcą mi wcisnąć droższą opcję ;/

EDIT:
Została mi wypowiedziana umowa i serwer został całkowicie zablokowany. Musiałem zakupić serwer provider z dedykowaną bazą danych ;/

CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2010, 02:35   

artche napisał/a:
No i co ja mam zrobić, praktycznie wszystko dla niezalogowanych mam powyłączane, bieganie robotom przycięte, tylko Googlebot może, czy ktoś wie, albo wskaże mi temat gdzie znajdę sposób na optymalizację wykonywania skryptów?

Poprostu musisz sie nauczyc php ;) Nikt za Ciebie tego nie zrobi, albo musisz
za to zaplacic. Taka jest rzeczywistosc.
Pewnie tez uzywasz do strony jakis wynalazek z internetu jako silnika ;]
yasiu napisał/a:
Od kilku lat mam taką samą sytuację. Ich statystyki nie pokazują, że serwer bazy danych jest przeciążony

Jestes w duzym bledzie. Juz sam Cpanel w administracji serwera pokazuje nie tylko
zuzycie procesora dla podfolderow to nawet pokazuje zuzycie procesora dla
poszczegolnych tabel dla MySql.

Tak sobie czytam ten dzial i dochodze jednak do pewnego wniosku, ktory juz dawno
sobie wyrobilem, ze niektorzy z gowna chca ukrecic bata. Chcesz miec spokoj
i byc panem na wlasnym podworku ? Zaloz wlasny serwer na dedyku.
Zobaczcie ilu tu Was jest ? Wystarczy zlozyc sie na dedyka w tyle osob ile
tutaj sie Was odezwalo i zaden wiecej z Was nie bedzie mial w zyciu problemow
z serwerem. Ja mialem strone i forum, ktore mialy po 50 tys uniqu dziennie i jakos
przez 3 lata serwer to wytrzymal, ale sam dbalem o wszystko ...
Normalnym jest, ze sie odzywaja bo maja na jednym serwerze ze 200 stron i baz danych.
Wiec jesli chca jeszcze troszke tam zmiescic to musza niestety kogos przycisnac.
Na moim prywatnym serwerze, ktory stoi ze 2 metry odemnie mam okolo 20 roznych stron , a
sprzet to pentium 4 HT 2.8 GHz wiec jak widac nie najwyzej i nie ma z tym problemow.
A zeby bylo malo to na tym samym serwerze jest routing dla sieci z 35 komputerami, serwer
poczty i ftp. No i kilka innych bajerkow.

yasiu

Wysłany: 03-06-2010, 10:54   

CyberDuck napisał/a:
Juz sam Cpanel w administracji serwera pokazuje nie tylko
zuzycie procesora dla podfolderow to nawet pokazuje zuzycie procesora dla
poszczegolnych tabel dla MySql.

Kolego od kiedy nazwa udostępnia cpanel?

Widoczne są tylko ogólne dzienne statystyki bez jakichkolwiek podziałów na zapytania. Nie wiesz, proszę nie komentuj.

Najlepsze jest to, że serwery wirtualne netartu mają identyczne ograniczenia jak serwery w nazwa.pl i widzę, że nawet i opłacenie tak kolosalnych pieniędzy w tym wypadku nie pomoże mi.

Mam wrażenie, że chciałeś zaszpanować swoim serwerem. Bo nic to nie wnosi do tematu. Owszem skrzyknie się 20 osób opłaci się dedyka i co jak część się wykruszy?

Owszem jako firma mógłbym świadczyć usługi hostingowe dla innych (mam taki wpis w PKD swojej firmy) ale wiedz, że musiabym znaleźć co najmniej 20 poważnych osób do tego.

CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2010, 11:06   

yasiu napisał/a:
Kolego od kiedy nazwa udostępnia cpanel?

Napisalem ze juz sam Cpanel na to pozwala, a taki gigant jak "nazwa"
powinien i jestem pewien bez zagladania do ich panela, ze maja cos podobnego.
Czytaj ze zrozumieniem.
Poza tym juz sam linux pozwala na wyswietlanie roznych zaleznosci i wydajnosci wiec
nakladka jakim jest cpanel jest zbedna. Wystarczy, ze ich informatyk wklepie kilka komend
i ma Cie na widelcu wiec zanim cos napiszesz to sie zastanow. Sam takie rzeczy na swoje potrzeby
pisalem wiec z cala odpowiedzialnoscia pisze Ci ze wiedza co u Ciebie na stronie piszczy.
Zreszta logicznie rzecz biorac oni maja dostep do calosci jako serwer + system a ty tylko do
jego pewnej nieznacznej czesci.
yasiu napisał/a:
Mam wrażenie, że chciałeś zaszpanować swoim serwerem. Bo nic to nie wnosi do tematu.
:mrgreen: Nie chcialem i niechce niczym szpanowac.
Jak na razie sobie dobrze radze. Zreszta co mnie to ? To Twoj problem, a jak sobie
nie potrafisz z tak blachym problemem poradzic to zastanow sie czy chcesz i powinienes
zostac adminem. Zamiast sie uzalac i psioczyc na inne firmy jakie to one nie sa
wez sie najzwyczajniej do roboty i pomysl co bedzie dla Ciebie lepsze.
yasiu napisał/a:
Owszem jako firma mógłbym świadczyć usługi hostingowe dla innych (mam taki wpis w PKD swojej firmy) ale wiedz, że musiabym znaleźć co najmniej 20 poważnych osób do tego.

Serwer dedykowany, taki z ktorego bedziesz zadowolony kosztuje okolo 300 zl na
miesiac wiec jesli znajdziesz 10 to kazdy powinien wylozyc po 35 zl powiedzmy .
Chyba, ze chcesz robic to kompletnie za free wiec rowno po 30.
Parametry jakie za to oferuje taki serwer spokojnie przewyzsza Twoje oczekiwania.
Lacze 100/100 , spoko maszyna. Gorzej z panelem, ale zamiast Cpanel, ktory kosztuje
100 zl na miesiac mozna zainstalowac darmowy LMS albo Webmin albo Webadmin o ile
to serwery linuxowe. Windowsowych nie polecam.

Co do wlasnego serwera to zadne osiagniecie wiec nie musze sie tym chwalic !!
Nie zrozumiales. Poprostu napisalem to jako alternatywe z ktorej mozna skorzystac
ale jesli wolisz to tak odbierac to Twoja sprawa "kolego".

yasiu

Wysłany: 03-06-2010, 11:33   

CyberDuck napisał/a:
To Twoj problem, a jak sobie
nie potrafisz z tak blachym problemem poradzic to zastanow sie czy chcesz i powinienes
zostac adminem.

Nie mój a firmy hostingowej, że zbywają klientów. A Ty jesteś tak cudownym i super wielkim adminem, że zaraz padnę Ci do stóp. Za 300 zł miesięcznie to możesz sobie takiego dedyka wiedz gdzie wsadzić?

Żyjesz w świecie swojej fantazji nie znając reali życiowych. Bo ty tak robisz to mają tak zrobić inni. To już pod narcyza podchodzi albo megalomana.

Skoro uważasz, że każdy admin może to zrobić to powiedz mi dlaczego otrzymałem od nazwy odpowiedź następującej treści.:

Cytat:
Niestety ale nie mamy informacji które z Pańskich zapytań generują największy ruch, możemy udostępnić tzw. Slow logi bazy danych czyli listę najdłużej wykonujących się zapytań. Proszę w tym celu podać z jakiego okresu miałby pochodzić te logi.

Polecam Panu także zmianę serwera na serwer Provider do którego można zamówić dedykowany serwer baz danych na którym nie ma parametrów bezpieczeństwa dotyczących baz na serwerach Active.

Chwała Ci za to, że Ty masz dedyka, ale nie wmuszaj wszystkim takiej potrzeby. Ja na dzień dzisiejszy jeszcze nie potrzebuję tak mocnej maszyny. I nie wmawiaj mi, że jest inaczej.

Cytat:
Napisalem ze juz sam Cpanel na to pozwala, a taki gigant jak "nazwa"
powinien i jestem pewien bez zagladania do ich panela, ze maja cos podobnego.
Czytaj ze zrozumieniem.

Potrafisz czytać co się do Ciebie pisze? Wyraźnie napisałem co oferują i jak ubogi jest ten panel.

Cytat:
Zamiast sie uzalac i psioczyc na inne firmy jakie to one nie sa
wez sie najzwyczajniej do roboty i pomysl co bedzie dla Ciebie lepsze.

Z tym to już zupełnie przegiąłeś. Nie wiesz kim jestem i ile czasu poświęcam pracy czy też organizowaniu wielu charytatywnych rzeczy. Może nieświadomie ale swoim zapatrzeniem w siebie urażasz innych. Ja nie mam czau by administrować serwer więc wykupiłem hosting, jak nie rozumiesz zamilcz. Znajdź sobie w googlach informacje na temat forumbrzeg.pl i jego administratora. Zobaczysz, że pracy to mam na tyle sporo, że czasami brakuje mi czasu nawet dla żony i synka.

CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2010, 11:50   

yasiu napisał/a:
koro uważasz, że każdy admin może to zrobić to powiedz mi dlaczego otrzymałem od nazwy odpowiedź następującej treści.:

Napisalem wczesniej "czytaj ze zrozumieniem" . Skoro nie masz pojecia co to
tabela a co to zapytanie ... bez komentarza :mrgreen:

Co do dedyka to sam mialem przez ponad 2 lata dedyka i to na prawde super
wlasnie za taka kwote wiec nie mam pojecia co chciales przez to napisac.

yasiu napisał/a:
Chwała Ci za to, że Ty masz dedyka, ale nie wmuszaj wszystkim takiej potrzeby. Ja na dzień dzisiejszy jeszcze nie potrzebuję tak mocnej maszyny. I nie wmawiaj mi, że jest inaczej.

Napisalem Ci tez ze to Twoj problem :P wiec sie kis nawet nie w swoim sosie ;]

yasiu napisał/a:
Potrafisz czytać co się do Ciebie pisze? Wyraźnie napisałem co oferują i jak ubogi jest ten panel.

Owszem czytalem tylko Ty nie czytasz ... Napisalem ze po Twojej stronie.
Po swojej moga duzo duzo wiecej.
yasiu napisał/a:
że czasami brakuje mi czasu nawet dla żony i synka.

To moze zaloz dla nich jakis przytulek ? Jaki z Ciebie facet skoro nie masz czasu dla
bliskich ? Dobry administrator to taki, ktory nie zwala robote na innych tylko
taki ktory dopnie wszystko na ostatni guzik i pozniej ma wszystko z glowy bo nie
musi sie martwic niczym. Co Ty myslisz ze na czym polega administracja ?
Na calodobowym siedzeniu przy maszynie ? :lol:
Masz czas zeby tutaj przesiadywac i wypisywac bzdury, a nie masz czasu na inne
rzeczy ? Albo sie go ma albo nie.
Napisalem Ci ze to Twoja sprawa. Chcesz sobie tam siedziec nadal to sobie siedz i sie mecz.
To nie moja sprawa i mnie tym nie obaczaj w zadnej postaci. Ja Ci tylko napisalem co mozna
zrobic zeby bylo lepiej .

yasiu

Wysłany: 03-06-2010, 12:03   

CyberDuck napisał/a:
To moze zaloz dla nich jakis przytulek ? Jaki z Ciebie facet skoro nie masz czasu dla
bliskich ? Dobry administrator to taki, ktory nie zwala robote na innych tylko
taki ktory dopnie wszystko na ostatni guzik i pozniej ma wszystko z glowy bo nie
musi sie martwic niczym. Co Ty myslisz ze na czym polega administracja ?
Na calodobowym siedzeniu przy maszynie ? :lol:
Napisalem Ci ze to Twoja sprawa. Chcesz sobie tam siedziec nadal to sobie siedz i sie mecz.
To nie moja sprawa i mnie tym nie obaczaj w zadnej postaci. Ja Ci tylko napisalem co mozna
zrobic zeby bylo lepiej .

Przytułek to ja Ci założę zaraz. Nie prowokuj mnie. Czy ty czytasz co się do Ciebie piszesz czy jesteś tak mało inteligentny?

Napisałem wyraźnie, że mam inne obowiązki niż administrowanie serwerem! Czaisz już? czy może dużymi literami Ci to napisać?

Bronisz hostingów i nie wiem po co. Wywyższasz się choć masz rozum 15 latka. Uważasz się za super admina? Ok złóż mi ofertę na administrowanie serwerem, tylko pamiętaj, że żądam faktury VAT firmy której jesteś właścicielem.

CyberDuck napisał/a:

A nie uważasz, że warto podzielić się opinią by inni wiedzieli jak jest w danej firmie?

Zakończyłem z Tobą rozmowę bo do twojego szczenięcego mózgu nic nie dociera.

CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2010, 12:25   

W sumie to nie wiem po co sie odzywam skoro pan przytulek jest przemadrzaly i chce
tu cos udowodnic samemu nierozumiejac co pisze i co sie do niego pisze, a wystarczy
chwiulke pomyslec :
1. do administracji serwerem dedykowanym nie przylozysz wiecej pracy niz teraz
wykupujac hosting w nazwa, to po pierwsze :mrgreen: A ty mi ciagle wyjezdzasz
z administracja i ze to niby tyle czasu zajmie.
2. wystarczy chwilke usiasc i pomyslec. w najlepszej ofercie u nich jest serwer
za 300 zl rocznie. Na miesiac wiec placisz 25 zl ... a biorac 10, czy tez dogadujac sie
z 10 uzytkownikami mozesz miec za 30 zl miesiecznie duzo lepszy serwer.
A jak sie dobrze rozejrzysz to mozesz miec jeszcze taniej, a moze nawet w przyszlosci
zarobic troszke na swoj przytulek :>
Wiec gdzie tu logika ?
3. nigdzie nie napisalem, ze mam dedyka tylko, ze mam wlasny przez siebie zlozony
i oprogramowany serwer, a to jest roznica.
4. oferty Ci nie zloze, a z faktura vat nie ma problemu zadnego.
5. wlasnie dziele sie opinia i chce jedynie pomoc podpowiadajac jak mozna lepiej, a Ty
mi tutaj o jakims administrowaniu i innych rzeczach o ktorych nie masz pojecia.
6. inteligentny jestem na tyle zeby zrozumiec to sie do mnie pisze tylko mam
wrazenie, ze nie masz pojecia o czym ja pisze. Kto jest z nas w takim razie
inteligentniejszy wedlug Twojego toku rozumowania. Ja przynajmniej rozumiem
az nadto pojecia ktorymi operuje, a Ty ni kszty nie masz dla nich zrozumienia.

Jak mi jeszcze cos napiszesz to sie zleje ze smiechu z tego Twojego zrozumienia :lol:
Podalem tylko alternatywe i nie chce komus wmuszac bo i tak zrobi jak chce. Widac
zreszta na zalaczonym obrazku ...

Moze inaczej. Dla mnie nazwa.pl nadaje sie jedynie do utrzymywania domeny w co tez zaczynam
powatpiewac poniewaz home oferuje duzo taniej utrzymanie domen, a funkcjonalnosc
jest podobna. Nawet kiedys zapytalem admina netartu dlaczego tak jest to mi zaczol cos
mowic o jakims bezpieczenstwie ... Nie sadze zeby home czy inny dostawca sobie mogl
pozwolic na jakies uchybienia i pozwolil na jakies niedociagniecia w tej kwestiim, a znam pare spraw
gdzie i nazwa wysiadla. To jest jak z bankami reklamujacymi sie w TV . Natezenie reklam nie zalezy od
ich oferty i checi zysku tylko od tego ile straca na fixie albo na gieldzie. No przeciez w jakis sposob
tzreba zalatac dziure finansowa albo informacyjna.

yasiu

Wysłany: 03-06-2010, 12:40   

CyberDuck napisał/a:
W sumie to nie wiem po co sie odzywam skoro pan przytulek jest przemadrzaly i chce
tu cos udowodnic samemu nierozumiejac co pisze i co sie do niego pisze, a wystarczy
chwiulke pomyslec

Nie nazywaj mnie jako pan przytułek panie "inteligentny". Sam się wymądrzasz i pokazujesz megalomanię.

CyberDuck napisał/a:
5. wlasnie dziele sie opinia i chce jedynie pomoc podpowiadajac jak mozna lepiej, a Ty
mi tutaj o jakims administrowaniu i innych rzeczach o ktorych nie masz pojecia.

A czy panie mądry nazwa tematu jest o serwerach dedykowanych? Nie, jest o opiniach dotyczących nazwy. A ty ze swoimi mądrościami wyskakujesz.

Ty sam chyba nie rozumiesz co się pisze do Ciebie. Może cofnij się do podstawówki bo teraz tam ucza czytania ze zrozumieniem.

Twoją najlepszą obroną jest atak. Proszę administrację tego forum o wypowiedzenie się w temacie, czy użytkownik CyberDuck, wypowiada się w temacie, czy pokazuje jaki to jest cudowny bo ma serwer dedykowany i każdy kto napisze źle na inny hosting jest nazywany laikiem i wkładany go gorszej szufladki. Dodatkowo za zwrot o przytułku proszę aby ten użytkownik poniósł konsekwencje.

CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2010, 12:46   

Panie przytulek prosze administracje o nadanie mi upomnienia :mrgreen:

Gadatliwa Kasia 

yasiu

Wysłany: 03-06-2010, 12:50   

CyberDuck, jeżeli jeszcze raz tak mnie nazwiesz założę Ci sprawę cywilną. Pamiętaj, że internet nie jest anonimowy!

http://www.egrafik.pl/kat...94&about_site=1

zacytuję:

Cytat:
O sobie:
Zwariowany, romantyk, odwazny, delikatny, iinteligentny.
To sa jedynie przywary jakimi mnie okreslaja inni. Niepotrafie
pisac o sobie. Jedyna droga do poznania mnie jest poznanie.

Polemizowałbym nad tym co o sobie piszesz dodając później, że nie potrafisz pisać o sobie.

Odpowiedz do tematu