Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:39 |
Poprawka 8 |
Autor |
Wiadomość |
mopek

|
Wysłany: 30-04-2004, 10:57
|
|
|
Cytat: | /staff.php - poprawilem tu sortowanie obrazkow rang |
działa elegancko!
|
_________________ [Forum Przyroda | Boxer Forum]
!!MoPeK!! |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo

|
Wysłany: 30-04-2004, 14:15
|
|
|
Nie wiem o co Wam chodzi z tymi zlymi rozmiarami, sciagam poprawke8, sprawdzam w check_files.php: Kod: | $sizes['includes/functions_gg.php'] = '7272';
$sizes['includes/functions_gg_notice.php'] = '3263'; | Teraz w totalcommanderze I tyle rzeczywiscie te pliki zajmuja, wiec w czym problem? Tylko nie pisz ze tak pokazuje tylko to sprawdę czemu tak pokazuje ! |
|
|
|
 |
czarq

|
Wysłany: 30-04-2004, 16:14
|
|
|
Cytat: | Teraz w totalcommanderze I tyle rzeczywiscie te pliki zajmuja, wiec w czym problem? Tylko nie pisz ze tak pokazuje tylko to sprawdę czemu tak pokazuje ! |
Na dysku pokazuje tyle faktycznie, na serwerze nie ..transferowane setki razy Total Commanderem 6.x w trybie ASCII
Dopiero przy transferze w binarnym udalo sie wrzucic poprawnie, ciekawe czemu:) |
|
|
|
 |
_FrEzZ__

|
Wysłany: 30-04-2004, 16:17
|
|
|
Cytat: | Na dysku pokazuje tyle faktycznie, na serwerze nie ..transferowane setki razy Total Commanderem 6.x w trybie ASCII
Dopiero przy transferze w binarnym udalo sie wrzucic poprawnie, ciekawe czemu:) |
Wgrywaj sobie w Trybie utomatycznym to nigdy nie bedziesz miał problemu niezaleznie co wgrywasz na serwer |
|
|
|
 |
Widmo

|
Wysłany: 30-04-2004, 16:24
|
|
|
no nie zawsze - mi te poprawki tez daly w kosc - a uzywam automatyki w TC... |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
 |
_FrEzZ__

|
Wysłany: 30-04-2004, 16:27
|
|
|
Cytat: | no nie zawsze - mi te poprawki tez daly w kosc - a uzywam automatyki w TC... |
No u Mnie nie było problemu ... jedynie przy automatycznym mam czasami proglemy z gif i jpg |
|
|
|
 |
DJMaslak
|
Wysłany: 30-04-2004, 17:19
|
|
|
Serdeczne dzieki za udostepniona poprawke...
oraz za wszystkie powyzsze informacje jak to dziala i z czym moga byc problemy |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 30-04-2004, 18:30
|
|
|
aaah to w tym problem. na serwerach linuksowych przejęcie do nowej linii oznaczone jest jednym bajtem, a w windows/dos - dwoma. te pliki które są u was na dysku w domach mogę mieć inne wielkości niż te które uploadujecie na serwer, bo w trakcie przesyłania klient FTP usuwa jeden bajt przy każdorazowym przejściu do nowej linii (bo w linuksie nie jest on potrzebny). tak się dzieje jak ktoś używa metody ASCII przy przesyłaniu plików, a niektóre klienty FTP (Total Commander też) używaj? jej automatycznie dla plików TXT, PHP (i wielu innych, można sobie ustawić dla jakich). |
|
|
|
 |
ergo

|
Wysłany: 30-04-2004, 18:34
|
|
|
Ja od siebie dodam ze najlepiej jest uzywac dobrego klienta w stylu Cute Ftp...
A jak ktos chce miec pewnosc ze wszystko dobrze dziala i ma dostep do shella, to nieche wysyla cale archiwum tgz na serwer i tam je rozpakowywuje na miejscu za pomoca MC. Jest i szybciej niz przegrywanie oddzielnych plikow i niezawodniej |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 30-04-2004, 18:42
|
|
|
racja, dodatkowo, żeby wyeliminowa? ten błąd możnaby np. zmienić plik check_files.php. dla przykładu niech skrypt liczy sum? kontroln? wszystkich bajtów plików, ale z pominięciem 0Ah i 0Da. banalna sprawa, a uniezale?ni sprawdzanie od tego jak kto wgrywa? pliki i od systemu na którym odpalamy forum.
metoda któr? podać ergo jest bardzo dobra, dodam tylko że wiele serwerów obsługuje format ZIP, który na windows jest bardziej popularny. dodatkowo osoby które używaj? cPanelX na swoich kontach (a jest to dość częsty przypadek) również mogę rozpakować archiwum używając File Maganer'a (po kliknięciu na nazwą pliku). |
|
|
|
 |
ergo

|
Wysłany: 30-04-2004, 18:46
|
|
|
Cytat: | metoda któr? podać ergo jest bardzo dobra, dodam tylko że wiele serwerów obsługuje format ZIP, który na windows jest bardziej popularny |
no coz.... zapisac do tgz mozna za pomoca windows commandera a ten jest niezwykle popularny jak widze. |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 30-04-2004, 18:50
|
|
|
Fakt faktem, ze te dwa pliku do funkcji GG musialem zrobic w kodowaniu windowsa bo nie wiedzialem jak w kodowaniu unix dac entery czyli dodatkowe linie przy wysylaniu wiadomosci gg, \n nie dzialalo. Przypomnialem sobie i trzeba dac \r Sprobuje tez zrobic sprawdzanie sumy przez md5() |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 30-04-2004, 22:11
|
|
|
ergo, faktycznie. nie miałem zielonego pojęcia. ^_^ tak to jest jak się używa notorycznie WinRAR'a.
Przemo, ale to nie wyeliminuje błądu jak ktoś przesyła przy użyciu ASCII, bo przecież md5() buduje hash'a z WSZYSTKICH bajtów pliku. chyba żeby najpierw zażadowa? ca?y plik do stringa, a potem wyci?? z niego wszystkie 0Ah i 0Dh. mam nadzieję, że wielkość niektórych plików nie będzie przeszkod?. w najgorszym wypadku możnaby sumowa? wartość wszystkich bajtów (z pominięciem tych dwóch), to też jakieś rozwiązanie, chociaż nie gwarantuje 100% poprawności. |
|
|
|
 |
Kunio

|
Wysłany: 30-04-2004, 22:36
|
|
|
a ja mam pytanie - kiedy pojawi się w końcu mod który pokazuje status usera na forum pod jego avatarem albo gdzies pod tematem ?? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo

|
Wysłany: 30-04-2004, 23:38
|
|
|
waste, opracowalem juz system ze sprawdzi dobrze zawartosc pliku w sumie kontrolnej md5 niezaleznie od koncow linii. |
|
|
|
 |
|